Berta Sándor

A holland kormány is fizet a hosszabb XP-támogatásért

Alsó-Szászország és Nagy-Britannia után Hollandia sem akar lemondani a bevált operációs rendszer további használatáról.

A holland kabinet megállapodott a Microsofttal arról, hogy a társaság az állami hivatalnokok és intézmények számára 2015 januárig meghosszabbítja a Windows XP terméktámogatását. A Webvereld és a Dutch News portálok arról számoltak be, hogy az intézkedés összesen 34 - 40 ezer állami dolgozót érint. A tervek alapján a kormányzati számítógépeken így csak jövőre váltanák le a Windows XP-t. A kabinet mellett számos közigazgatási hivatalban is az operációs rendszert használják, azonban ezekre az intézményekre a megállapodás nem terjed ki.

A Microsoft becslései alapján az ázsiai és a csendes-óceáni régióban használja még több millió vállalat és felhasználó a Windows XP-t. Jason Lim, a Windows Business Group vezetője azt nyilatkozta: fontos, hogy azok a felhasználók, akik még mindig Windows XP-t futtató eszközt alkalmaznak, felismerjék, hogy nem elsősorban valami új dologra való frissítésről van szó. Sokkal inkább arról, hogy megvédjék a számítógépüket a biztonsági fenyegetésektől, különösen akkor, ha interneteznek.

A román informatikai miniszter, Razvan Cotovelea ma közölte, hogy százezer kormányzati számítógépet érint a Windows XP operációs rendszer terméktámogatásának megszüntetése. A támogatás megvonásának hatásait vírusölő programok használatával ellensúlyozzák. A brit kormány néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy legalább egy évig még biztosan marad a közintézmények számítógépein az operációs rendszer. A szigetországi kabinet a 2015. április 14-ig tartó, s a Windows XP SP3-ra, az Office 2003 SP3 irodai programcsomagra és az Exchange Server 2003 SP2 szoftverre vonatkozó meghosszabbított terméktámogatásért több mint 6,5 millió eurót fizet. Alsó-Szászország hasonló projektet indított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #4
    Aztán kiderül, hogy egy csomó felhasználó egész eddig úgy használta az XP SP3-as gépét, hogy a frissítések ki voltak kapcsolva. Hány ilyet látok... jól szórakozom :-D
  • netperformer #3
    Április 9. van. Hát nem egy új frissítés érkezett az XP-re? :) Ennyit a támogatás megszűnéséről. Persze lehet, hogy ez CSAK az "utolsó", de láttam már ilyet. Ha nem váltanak a felhasználók, valahol kötelessége is az M$-nek támogatni a szoftvereit. Ha nem így tenne, akkor akár havonta is kiadhatna egy oprendszert.
  • AgentKis #2
    Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet éves díjuk ezeknek a szoftvereknek. Így mindenki jól járna. Amíg lenne X számú előfizetője, addig "megérné" befoltozni a "lukakat".

    Amúgy meg:
    Nem M$ böngészővel, naprakész víruskeresővel, router mögött a kockázat minimális, épp annyi mint bármi mással...
  • AgentKis #1
    Remélem "kiszivárognak" a frissítések ügyesen! ;-)