Berta Sándor

Továbbra is a konzol­okra össz­pontosít a Nintendo

A japán játékipari cég elnöke kijelentette, hogy nem akarnak változtatni a stratégiájukon és a jövőben is a konzolokra koncentrálnak.

Satoru Iwata, a Nintendo első embere a csalódást keltő üzleti eredmények után nyilatkozott Tokióban a cég jövőbeli stratégiájával kapcsolatban. Közölte, hogy a játékkonzolok jövőjét tekintve egyáltalán nem pesszimista, és hangsúlyozta, hogy a Nintendónak nem áll szándékában feladni a hardverüzletet, mert a játékkonzolok továbbra is a társaság stratégiájának központjában állnak.

Iwata kiemelte, hogy sok ember azt tanácsolta nekik az elmúlt években, hogy az okostelefonokkal kellene foglalkozniuk, hogy így javítsanak eredményeiket, de ők nem akarják a játékaikat okostelefonokon futtatni. Ezzel egyértelműen cáfolta azt az általunk is közölt sajtóértesülést, hogy a Nintendo ingyenes minijátékokat fejlesztene ki az okostelefonokra. Ezek a programok a teljes áru konzolos változatok demoverziói és 3DS-játékok lettek volna. Iwata azt hangsúlyozta, hogy a változtatások fontosak és utalt arra a számos újításra, amik a Nintendo nevéhez fűződnek. Példaként említette a Hanafuda-kártyákról a játékkonzolokra való váltást.

A cég szeretne több szoftvert fejleszteni, amelyek jobban kihasználnák a GamePad készülékekben rejlő lehetőségeket, különösen az azokba integrált Near Field Communication (NFC) technológiát. A menedzser azt is bejelentette, hogy a Nintendo belép az egészségügyi termékek piacára. Olyan eszközöket akarnak készíteni, amelyek képesek ellenőrizni az emberek egészségügyi állapotát. Ezzel kapcsolatban még az idén további részleteket árulnak majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #3
    a nintendo célközönsége is beállt a mobilos casualok közé, úgyhogy a nintendo napjai meg vannak számlálva
  • zola2000 #2
    A wii piac akkor szűkült le, amikor megjelent a ps move és a kinect, tehát nem feltétlenül, inkább az volt a baj, hogy a táblairányító nem volt nagyhúzóerő, most egész jó új játékok jönnek wiiura, ami talán kissé felfuttatja, de én nem hiszem hogy nagyon felvinné a wiiut, de talán eldöcög ebben a generációban.

    A mobilokat ne keverjük ide, az inkább a 3dst vetné vissza, de az meg jól megy (eddig 40millió 3ds fogyott, most évente 18-13milliót terveznek)
  • NEXUS6 #1
    Ebben a generációban úgy tűnik nem ússzák meg, hogy normális hardvert áruljanak. A Wii kb 1X volt Gyulán gyufavásár kategória.

    Az emberek vizuális kultúrája fejlődik, amikor lassan már a Barátok közöttben is televan CGI-vel, meg a mobiltelcsik is lassan alázzák az előző generációs HW-t, akkor a Tendónak is fel kéne zárkóznia, nem pedig röhögni a vásárlón, hogy a töbi géphez képest nagyságrendileg azonos pénzért megveszik a cuki gagyiságot a "játékélmény" miatt.