Berta Sándor

Drasztikusan csökkentette az XPS 10 árát a Dell

Folytatódik az a tendencia, amit már áprilisban meg lehetett figyelni más társaságoknál is: az amerikai számítógépgyártó 300 dollár alá csökkentette le Windows RT-s táblái árát.

Az Amerikai Egyesült Államokban a Dell XPS 10 táblagép 32 gigabájtos változatának bevezető ára 499 dollár volt, ezt áprilisban 449 dollárra mérsékelte a vállalat. A 64 gigabájtos modell bevezető ára 599 dollár volt, az árcsökkenés után pedig már csak 499 dollárba került. Nos, a gyártó nem állt meg itt, hiszen most 299,99 dollárra vitte le az XPS 10 tábla PC 32 gigabájtos változatának árát.

A Dell XPS 10 volt az első táblagép piacon, amelyen az ARM chipeket támogató Windows RT megjelent. Az eszköznek 10,1 hüvelykes kapacitív érintőképernyője van, amelynek felbontása 1366 x 768 képpont és ehhez társul a Qualcomm Snapdragon S4 típusú, 1,5 GHz órajelű, kétmagos processzor, a két gigabájt RAM és a 32 gigabájt flashmemória. A legolcsóbb változat kizárólag WLAN-modullal rendelkezik, ezt egészíti ki a Bluetooth 4.0-támogatás, a 2 megapixeles kamera és a 28 wattórás akkumulátor, amelynek üzemideje maximum 7 óra.

A Dell emellett az XPS 10 többi változatának árát is módosította. A billentyűzetes dokkolóegységgel ellátott verzió 280 dollárral kerül kevesebbe, míg a dokkolóegységgel és 4G LTE-támogatással rendelkező modell új ára 499,99 dollár. A társaság nem indokolta meg a lépést. Áprilisban számoltunk be arról, hogy a piac szereplőinek egy része nagy kedvezményekkel szórja ki a Windows RT-s táblákat. A Dell mellett az Asus és a Lenovo is árcsökkentésre kényszerült. A Dell ugyanakkor a kritikák ellenére még bízik a Windows RT-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #6
    Az a gond, hogy a surface alapját képező üzleti modell nem jó. A winRT nem kompatibilis a desktop rendszerekkel, tehát semmi kezdeti előnye nincs az andoirdhoz és az iOS-hez képest, ellenben komoly versenyhátrányt kell ledolgoznia.
    Másodszor a valódi win8-at futtató táblák saját maguk állítanak konkurenciát a winRT tábláknak, harmadrészt meg a felhasználók (és néha a "szakeladók") nem feltétlenül ismerik a winRT és a többi windows közötti nem éppen lényegtelen különbséget, ezért sokan átverve érzik magukat, amikor otthon jönnek rá, hogy a winRT táblára nem lehet hagyományos windows szoftvereket telepíteni.
    Emiatt aztán a szoftvergyártók sem törik magukat, hogy a szoftvereiket portolják winRT-re, márpedig a kezdeti hozsannázók pont azt emelték ki a rendszer legfőbb előnyének, hogy a .net fejlesztőknek csak két klikkelés lesz winRT-re újrafordítani a szoftvereiket és így exponenciálisan nőni fog a desktopról portolt windows szoftverek száma a winRT-re, ami egyértelműen elmaradt.
    Így viszont az egész koncepció értelmét vesztette. Szerintem az MS még becsületből futtatja egy darabig a winRT-t, aztán vagy megmarad rétegterméknek mondjuk nagyvállalatoknak speciális célokra, vagy kihal, mint a Zune.
  • Zulu12 #5
    Hopp nem ide gondoltam... :D
  • Zulu12 #4
    Halihó gondoltam belikelem már ezt hátha vkit érdekel:
    http://www.extremetech.com/extreme/136614-researchers-create-single-atom-silicon-based-quantum-computer
  • tomcsa4 #3
    Én is azt mondtam (és mondom is), hogy a Surface alapötlete és maga a Win8 jó. Én csak Win8-at használok, tökéletesen elégedett vagyok vele. PC-n is, okostelón is.
    Viszont Surface-t nem használtam még (mondjuk én nem is állítottam, hogy volt a kezemben).
    Sajnos ha az embereket be lehet hülyíteni, akkor képesek egy egész koncepciót kikukázni (lásd anno a Win Vistát).
  • asgh #2
    Pedig még itt az SG-n is szép számmal nyomultak MS fanok, hogy na majd a Surface elkeni a száját az apple-nek, merthogy az nem kvarcjáték, mint az iPad és a win8 az egy csoda és a kettő együtt majd jól letarolja a piacot. Sokan közülük állították, hogy volt már a kezükben Surface és az mennyivel jobb volt, gördülékeny, stabil, gyors, stb. és hogy simán megéri az árát, mert az egy minőségi ugrás a tabletek között.
  • flashpointer #1
    Nincs meg a fantábor mint az applénél ez azért nem megy túlárazva :[