Napi Online

Batmannel, Lady Gagával támad a Nokia

Elemzők szerint a "most vagy soha!" pillanatához érkezett el a Nokia azzal, hogy bemutatta első olyan telefonját, amely a Microsoft Windows 8 operációs rendszerét használja.

A finn nagyvállalat ezzel bizonyíthatja, hogy képes felvenni a versenyt az Apple iPhone-jával és a Google Android szoftverét használó készülékekkel. Ehhez kínálnia kell egy az okos telefonokra letölthető elektronikus játékokból és praktikus programokból álló háttérkörnyezetet, amelyet két versenytársa régen kialakított. A finn vállalat a Walt Disneyvel, a DreamWorksszel és másokkal állt össze, hogy ilyen programokhoz jusson, így kínálatában egyebek mellett Batman-játékok is lesznek. Emellett a héten elindították a cég zeneszolgáltatását, amelyen a Lumia telefonok tulajdonosai Lady Gaga-, Lana Del Rey- és Rihanna-számokat is meghallgathatnak.

Miután a mennyiségi lemaradást képtelenség behozni − az iPhone-ok és az androidos mobilok tulajdonosai 600 ezer alkalmazás közül választhatnak −, a Nokia arra törekszik, hogy a legnépszerűbb játékokat és más programokat kínálja. Az elképzelés mellett az az erős érv szól, hogy − a Strategy Analytics piackutató cég szerint − a legnépszerűbb 300 program viszi el a mobilosok letöltéseinek 85 százalékát. Ezért különösen fájó, hogy a Nokia háttérkörnyezetéből hiányzik az Angry Birds, az elmúlt időszak legnépszerűbb mobilos játéka. A finn vállat részvényei 18 éves mélypontra zuhantak július közepén, azóta azonban sokat erősödtek, mert a befektetők bíznak a vállalat feltámadásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #6
    "napi 1,3 millio androidos eszközt aktiválnak" Jah mert olyan trágyák hogy folyton cserélni kell őket.... Szerencsére itt a WP ami jóval jobban meg van csinálva.
  • Yodafon #5
    Ezt a "napi" szót nem tudnád mégjobban kihansúlyozni? Első pár olvasásnál sajna mindig átsiklottam felette. Mondjuk lehetne így: NAPI vagy esetleg ilyen módon: NAPI vagy ha lehetséges akkor keverve a kettőt:
    <span class="bb-style-xlarge">NAPI</span>
  • Tinman #1
    "Ezért különösen fájó, hogy a Nokia háttérkörnyezetéből hiányzik az Angry Birds"

    WAT? -.-

    Tavaly OVI storeból INGYEN kapták az új Nokia teló tulajok, sőt a Rio-t is!
    Aztán felkerült a Seasons is. Amúgy 400Huf-ok szoktak lenni.