MTI

Napelemes köztéri padok

A Magyar Energia Hivatal Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampánya részeként különleges padokat adott át.

A Komáromban, Egyházasdengelegen és Dévaványán létrehozott különleges köztéri padokat napenergiával világítják meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #16
    ..a lehetőség adott egyelőre, javaslom használd ki a szörnyű fórumozás nyűge helyett ülj ki egy padra, vidd az orditó gyereket is......
    különben a deszkák közt van akkumlátor...egyelőre
  • Sir Ny #15
    ,,Szerintem a napelemes lámpák helyett inkább a közvilágításban kellene az izzókat LED-re cserélni. Kevesebb energiát fogyaszt, sokkal magasabb az élettartama és fényesebb is mint egy hétköznapi izzó."

    És tényleg jobb, mint egy hétköznapi izzó. Mondjuk nem értem hogy jönnek ide a hétköznapi izzók, a közvilágításnál használt izzóknál nem jobb.
  • okosan gyerekek #14
    realátisá? nálad is elmehettek... ajánlom a lentebbi hsz.-em azzal a kiegészítéssel, hogy a napsütésre is csak az árnyékokból lehet következtetni -- még egy mellé...
  • okosan gyerekek #13
    akkor tölt, amikor épp nem ülsz rajta, arról nem is beszélve, hogy még így is nagyobb volna az áramtermelő felület, mint így, és télen is le lehetne rájuk ülni -- legalábbis a napsütéses napokon.

    másfelől, milyen gyakran látsz olyan padot, amire annyian ülnek rá, ahányan lehetséges?
  • okosan gyerekek #12
    hol látsz te itt ilyen propaganda megoldásokat? az a boldog biciklis egy vidéki nyugdíjas, egy leharcolt parasztkergetőn, aki ha mosolyog azt épp háttal teszi a kamerának és a szemben lévő "futurisztikus kockaépület" is inkább poszt-futurikum, ami egy lemúlt éra jegyeit idézik. te miről beszélsz?
  • Mezcalero #11
    Ő már bevette a piros pirulát, és azt is látja amit Te nem!
  • Cefet #10
    Neked meg semmi realitás érzéked...
  • MutenRoshi #9
    Szerintem a napelemes lámpák helyett inkább a közvilágításban kellene az izzókat LED-re cserélni. Kevesebb energiát fogyaszt, sokkal magasabb az élettartama és fényesebb is mint egy hétköznapi izzó.

    Egyelőre az ilyen megoldás csak pénzkidobás és hosszú távon biztos, hogy ráfizetés illetve nem hiszem, hogy ez mentené meg a földet, hiszen később majd, ha péládul az akkummulátor tönkremegy azt is kezelni kell, ami szintén pénzbe fog kerülni. Ha pedig nem kezelik, akkor szennyezni fogja a földet, ami ellentése lenne ennek a mozgalomnak a céljaival.
  • Sir Ny #8
    ,,napelemek csak akkor használhatók a gyakorlatban, ha van hozzájuk valamilyen akkus energiatárolás is. (meg valami szabályozó elektronika is, ami a töltést és visszanyerést vezérli, valamint figyelmezteti a padon ülő felhasználót)"

    javaslom a villanyoszlop + helyzeti energia kombinációt. villanyoszlop van elég, és a földtávolban levõ súlyok se szennezik jobban a környezetet az alacsonyan levõknél.
  • Cat #7
    Neked nagyon keserű életed lehet.