MTI

Trösztellenes eljárás indult az Apple és több könyvkiadó ellen

Az amerikai kormány trösztellenes eljárást kezdeményezett az Apple és több könyvkiadó ellen, azzal vádolva őket, hogy a verseny korlátozásának érdekében az elektronikus könyvek árának emelésére szövetkeztek.

A kereset szerint, amelyet egy manhattani szövetségi bíróságon nyújtottak be, a cégek két évvel ezelőtt kötöttek titkos alkut, amikor az Apple az iPad kibocsátására készült; a megegyezés értelmében a komputer-óriásvállalat minden eladott e-könyv után 30 százalékos jutalékot kapott. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint az árkartell miatt a fogyasztók több tízmillió dollárral többet fizettek az e-könyvekért, mint amennyit rendes versenykörülmények között kellett volna. A paktum tagjai az Amazon elektronikus könyvforgalmazó ellen szövetkeztek, amely alacsony, 9,99 dolláros áron árulta saját digitális kiadványait.


Három kiadó - a News Corporationhoz tartozó HarperCollins Publishers, CBS tulajdonában lévő Simon & Schuster és a Lagardere által birtokolt Hachette - beleegyezett az amerikai igazságügyi minisztériummal a peren kívüli megállapodásba. A megegyezés részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az Apple és a Pearsonhoz tartozó Penguin Group és a Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck GmbH tulajdonában lévő Macmillan ellen az amerikai kormány a bíróságon kíván érvényt szerezni igazának.

Az igazságügyi minisztérium nyilvánosságra hozta az egyik - meg nem nevezett - kiadó vezetőjének e-mailjét, amelyben az a cégek összefogása mellett érvelt annak érdekében, hogy áremelésre késztessék az Amazont. Az e-könyvekről megkötött árkartell ügyében az Európai Unió is vizsgálatot indított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #6
    Ne találtál be,magadból csinálsz totális hülyét a beírásaiddal és azzal az aláírással...:D
    Egy elvakult kis iphone csemete vagy, de KÖZÖD nincs a egész témakörhöz csak fröcsögöd a baromságaidat meg az idióták által terjesztet sztereotípiákat a netről.:)
    Hajrá,csinálj még több fórumban még nagyobb balfaszt magadból...:D

    Wiggin te már a sokadik álregem vagy,szakadok:DDDDD)
  • tomcsa4 #5
    Hol olvastál ilyet? Ha nem tudsz olvasni, akkor ne dumálj. Te vagy Skynet alregej? Szánalmas.
  • Ender Wiggin #4
    Jó látni, hogy valaki ilyen hatalmas tapasztalattal kiejelenti, hogy minden, ami nem alma, szar.
  • tomcsa4 #3
    Na mi van, betaláltam a múltkor? Tudod állandóan rám hivatkozol, biztos megsértettelek. Ergo igazat írtam, úgy pofázol ezekről a dolgokról, hogy halvány fingod sincs a mikéntjéről, tapasztalatod meg pláne.

    Megsértettem Android buzi lelkedet? De sajnállak kocka. Gondolom minden hírhez odaírod a baromságaidat, hogy lássák neked van igazad.

    Ahelyett hogy a gép előtt pofázol egész nap, inkább lépj ki az életbe és leglaább abban szerezz tapasztalatot, amit annyira hangoztatsz. (Értsd: vegyél baszd meg a kezedbe egy iOS-es, meg Windows-os mobilt és használd. Mert egyelőre amiekt írsz ,az mind fals, hülyeség. Nula tapasztalattal nehéz is boldogulni ,amint látszik a vergődésed. Ráadásul le merem fogadni ,hogy még az androidos renszerből is valami szar 30 ezres szutyok van. Hl vagy te a Galaxy S2-höz öregem. :) Képeken láttál max oylat.)
  • coolbboy83 #2
    Arra leszek kíváncsi, hogy a Facebook-ot mikor veszik elő ilyen típusú perrel... mert már annyi szabadalma lesz neki is, hogy konkrétan nem fejleszthet senki közösségi portált, vagy hasonló dologt amire emberek regisztrálnak... nevetséges, hogy ilyeneket le lehet védeni...
  • Skynet #1
    Ez is a mocskos rohadt buta Android fanoknak köszönhető! Mondd meg Tomcsa4.....:D