Gyurkity Péter

Árcsökkentés és új Symbian-telefon a Nokiától

A cég a nagy váltásig szeretné megőrizni előnyös piaci részesedését, illetve nem elvesztegetni azt, ezért meglévő készülékeinél árat csökkent, illetve egy új változattal bővíti a kínálatot, amíg be nem fut az új család.

Hírügynökségi források szerint a Nokia Európában több meglévő okostelefonja árát is csökkentette, ezzel szeretnék ugyanis elkerülni piaci pozíciójuk összeomlását, mielőtt befutna a már Windows Phone 7 platformra épülő új generáció. Nagy áresésre nem számíthatunk, de a lépés mindenképpen kedvezően hathat a cég helyzetére, emellett pedig egy új készülék is érkezőben van.

A jelentésben arról olvashatunk, hogy a listán szerepel a 2010-ben zászlóshajóként megjelent N8, valamint a C7, illetve az üzleti szférába szánt E6 is, amely viszont idén, a második negyedévben bukkant fel. A legnagyobb árcsökkentés mértéke 15 százalék, így bár a lépés jótékony hatással lehet a részesedés megőrzése terén, elemzők egyetértenek abban, hogy a kivezetni szándékozott Symbian platform pozíciója tovább gyengül majd, ezt pedig elsősorban az Apple, illetve a Google használhatja ki, az iPhone és a különböző Android készülékeknek köszönhetően.


Nokia C7 és Nokia E6

Némi meglepésre azonban a Nokia egy újabb változattal is készül, legalábbis indiai beszámolók szerint, amely Zeta, illetve Nokia 700 névre hallgat. Ez már a Symbian Belle névre keresztelt új verzióját tartalmazná, elsőként alkalmazna 1 GHz-es (Qualcomm Snapdragon) processzort a családon belül, pontos mérete 110 x 51 x 10 mm, ehhez pedig 3,2 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő, hátoldali 5 megapixeles, valamint egy elülső VGA-kamera, NFC, WiFi, Bluetooth, továbbá microSD és HSPA támogatás társul, eltérő színekben (fekete-piros, fehér-ezüst).

A megjelenés pontos dátuma egyelőre ismeretlen, de egyes vélemények szerint akár két hónapon belül felbukkanhat az új készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MR007 #25
    Még csak az kéne hogy te mond meg ki mit használjon. Egyébként azért már bocs de vannak nálad nagyobb tudású programozók, akik most is azon vannak hogy újra felfutassák a symbiant "Anna, Belle.......". És nem csak azért mert ez a munkájuk, hanem azért mert hisznek benne. A jövő még bármit hozhat úgy is, hogy közben a nagy vezér már döntött és akadályokat gördít minden elé amiben nincs Microsoft érdek.
    A mai felgyorsult világban megmondani bármit is előre.....?
  • donceleger #24
    esküszöm nem akartam hozzászólni ehhez a témához, de annyira nem szeretem az ilyen embereket, akik azt hiszik, hogy valami szar meg múzeumba való mert ők nem használják azt a bizonyos dolgot! pffff
    ez a hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna tipikus esete
  • Sir Ny #23
    "(és a SE x10mini Pro ugyanezzel az előfizetéssel 22, tehát négyszer jön ki a C7 árából)"

    Matekból hányas voltál?
  • fergusonpapa #22
    symbian szar és kész.régi már,régen jovoltmost már muzeum.vannak uj rendszerek azokat kel használni.
  • Zocsi #21
    Nem kell szar telefont venni. Már egy évvel ezelőtt sem kellett.
  • asysoft #20
    Lehet, hogy túlárazott az iPhone (nálunk mindenképp), de még így is elviszik mindet. Egyszerű kérdés, hogy akkor miért csökkentenék az árat? Funkciók terén meg lehet, hogy nem ér fel a konkurenciához, de amit tud, azt jól tudja... Ez utóbbi miatt döntöttem emelett, nem pedig a hype/egyebek miatt, inkább WP7 felé húzott a szívem, de úgy gondoltam, még várok vele:)
    N8-al kapcsolatban böngészőhöz annyi hozzáfűznivalóm van, hogy csak Flash lite-ot tud (mobilon tudtommal csak Android 2.2 és afeletti rendszereken van "normál" Flash), Java appletekről pedig hivatalos oldal nem értekezik; Java MIDP ugyan van, de az meg tökéletesen más.
    Ovi Store-t csak 5800-n használtam, de ott a sokmillió verziófrissítés után is egy körülményes ócskaság volt (önfrissítés menete: megnyitja a gyári böngészőt, letölteti a sis-t, feltelepítteti... Ez aztán a felhasználóbarátság! S mivel -benyomás alapján- kb naponta jött új verzió, különösen csíptem), nem tudom, S^3-ba végül képesek voltak egy normális változatot összehozni, de szerintem már S60v50-ben sem technikai akadály miatt volt úgy, ahogy.
  • donceleger #19
    Nem is tudtam, hogy élnek még kőkorszaki emberek a Földön! Egy ilyen hegyibeszéd után gondolom nálad nem található meg a legújabb technika, mert te nem vagy az a fajta, aki bűnbe esik! Nincs nincs LCD TV-d, nincs okosmobilod, vagy bármilyen mobilod (minek is, ott vezetékes ahogyan azt annó Bell megálmodta) és persze oylan számítógéped sincs, ami a kor követelményeinek megfelel! Esetleg becsöngettél a haverodhoz, hogy onnan megírhasd ezt a regényt?
    És különben is, miért fáj az neked, ha van olyan ember aki igen is szereti mindig az újat megvenni, mert a mában él?? És ez nem feltétlen vita vérre menően, csupán mindenki kiáll a saját igazáért! Ezt beszélgetésnek nevezik. Még jó, hogy nem egyezik a véleményünk, ha egyezne, akkor ez a fórumozósdi rég kihalt volna, mert mindenki egyet értett volna és pár sornál több komment nem került volna bejegyzésre!
    Az igazi vita ott kezdődik, amikor mindenki elveszti a fejét és kb minden második szó a baz* meg és a ***va anyád lenne.
    Úgyhogy ezzel a fellengzős dumáddal keressél inkább más helyet, ahol nyugodtan tolhatod az igét, mondjuk egy lakatlan sziget tökéletesen alkalmas erre a célra!
  • Gerygrey #18
    Ez már azért a másik véglet. Én nagyon sokáig kitartottam a Symbian és a Windows Mobile mellett is, csak akkor cseréltem, amikor már egy mindenben jobb készülék került a piacra. A Galaxy S-t eszembe nem jutna Galaxy S 2-re cserélni, majd úgy 3-4 év múlva körülnézek, hogy akkor mik vannak a piacon.

    Azért egy HTC Universal (erről váltottam) és egy Galaxy S között nem csak pár apró különbség van... És a vicc az, hogy a SGS-t 2010-ben annnyiért vettem újonnan, mint 2006-ban a Uni-t használtan :)
  • dyra #17
    az bizza egy fostalicska. 1 évig használtam engedtessék meg nekem, hogy ezt kimondom. Rootolás és különböző heckelések nélkül még telefonálásra is nehézkes használni. Arról nem is szólva, hogy ha okostelefonként próbálja használni az eber aksinak fél nap és szevasz van. Annyira jó volt az Android élmény, hogy én egy ideig nem is kérnék belőle. A Markettől sem voltam épp beszarva lehet, hogy sok az app ám a nagy része szemét vagy tök ugyanazt tudja mint egy másik app és szinte tök ugyanúgy és néz ki. NEm lefutott dolog ez a Symbian amig lesznek gyártók akik ilyen takony minőségű Androidos telókat adnak ki mint az X10 mini pro, addig azt hiszem bőven elfér a piacon az a "szar" Symbian is.
  • fortresscomm #16
    Kész vicc az egész! Erre hajtanak a cégek, ezért fürödhetnek víz helyett pénzben! Elhitetni a sok kicsi és nagy köcsöggel, hogy mennyire fontos, az életünk része a szakadatlan, fénysebességű fejlődés... És egyébként is igénytelen (jajj) maradi sz@r, aki nem akar, nem tud lépést tartani az új csodákkal! Itt gyorsabb a wifi (ami persze érzékelhetetlen, de egyébként is minek?), ott 2 megpixellel jobb a kamera, amott támogatja böngészője a flasht... Vitatkozzon mindenki vérre menően, ahogy kell, álljon ki a választottja mellett a végsőkig, hogy minél közelebb érezze magához, már-már a magáénak tudhassa, mintha részvényes lenne... És vegyen, vegyen, vásároljon, rázza ki az utolsó fillérjeit is a zsebeiből! Észre se vegye, hogy mit csinál, csak most már az érzelmei támogatásával is vásároljon!
    Személyetekben érezzétek magatokat sértve, ha valakinek nem tetszik, leszólja az általatok favorizált telefont, oprendszert vagy bármi más eszközt, terméket... csak közben halljátok is a röhögéseket, no meg a pénzcsörgést, amik kéz a kézben járnak!
    Figyeljetek, a jövő héten jön ki az x876-os fém hátlappal! Megéri az a plusz 60.000!!! És jön még a pp34z két vakuval. Így már a paplan alatt is fotózhatsz. Plusz 48.000! De ez is megéri inkább, mint hogy felhajtsd azt qrva paplant...
    Sőt hívjátok fel a havert -akivel tíz perc múlva úgyis találkoztok személyesen-, hogy milyen zokni van rajta. Utána be lehet fáradni az aktuális telefonszolgáltatóhoz, és elgondolkodni azon, hogy miért aranyozott még a wc-láncuk is?