Gyurkity Péter

Ikermagos HTC, módosított Samsung okostelefon

Miközben (sorrendben másodikként) a HTC is készül saját ikermagos készülékével, a Samsung a több millió példányban értékesített Galaxy S módosított változatát dobná piacra, eltérő jellemzőkkel.

Az LG Optimus 2X után minden bizonnyal a HTC mutatja majd be saját ikermagos fejlesztését, amely egyelőre Pyramid kódnéven szerepel a különböző híradásokban, hivatalos megjelenéséről pedig mindössze annyit tudni, hogy ezért az Egyesült Államokban a T-Mobile lesz a felelős.

A Pyramid 4,3 hüvelykes érintőképernyővel érkezik majd, amely 960 x 540 pixel felbontást támogat. A készülék belsejében a Qualcomm Snapdragon MSM8260 chip teljesít szolgálatot, amely két 1,2 GHz-es Scorpion magra, valamint egy Adreno 220 grafikus vezérlőre támaszkodik. Ennek várható teljesítményéről optimistán nyilatkoznak a különböző szakértők, a kérdés csak az, hogy az Android milyen hatékonyan használja majd ki a chipsetben rejlő erőt. A T-Mobile várhatóan májusban, avagy júniusban dobja majd piacra a telefont, a HSPA+ támogatás miatt valószínűleg 4G címkével ellátva, jóllehet ez nem valódi 4G, inkább átmeneti technológia (3.5G platformként szokás megjelölni).


A Samsung I9000 Galaxy S (balra) és a Samsung I9003 Galaxy SL

A Samsung a maga részéről a jelenleg is kapható, eddig több mint 10 millió példányban elkelt Galaxy S okostelefont módosítja, mind külsőleg, mind pedig a belső komponenseket illetően. A Galaxy SL (I9003) némileg nehezebb készülék lesz, Super AMOLED kijelző helyett 4 hüvelykes S-LCD kapacitív érintőképernyővel, 800 x 480 pixel felbontással. Az 1 GHz-es Hummingbird chipet a Texas Instruments ugyanilyen órajelű OMAP 3630 processzora váltja fel, PowerVR SGX530 grafikus vezérlővel, 16 GB-os belső tárolóval, 650 MB RAM, microSD-csatlakozó, 5 megapixeles kamera, WiFi, Bluetooth, illetve USB támogatás mellett. A listát az A-GPS, illetve az 1650 mAh-ás akkumulátor zárja.

A Galaxy SL elsőként az ázsiai és közel-keleti piacon láthat napvilágot, de idővel a többi régióban is lecserélheti az eredeti változatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bencus11 #7
    Fénykép alapján dönteni egy kijelző minőségéről sok észre vall..
  • sanyicks #6
    Gondolom ugyanúgy egy nevetségesen túlárazott cucc lesz mint az elődje, sőt sokan azt fogják hinni az sl jobb mert biztos jobb a kijelzője :D meg amúgy is ugyanannyiba fog kerülni.
  • juniorjb #5
    Ha a HTC a második az LG Optimus 2X után, akkor hanyadik a Motorola ATRIX-el? ...
  • 5c0rp330n #4
    hat igen, LCD-n enyhen szarabbnak neznek ki a szinek, meg a fenykepen is latni.
  • roliika #3
    iSamsung, SamsngPhone... "Think different" (Gondolkozz másként)
  • Globalmaster #2
    Azért lehet látni a színbeli különbséget.
  • gosub #1
    A képen láthatóan döbbenetes a változás a Samsung I9000 Galaxy S és a Samsung I9003 Galaxy SL között.