Szekeres Viktor

Bejelentették a következő Batman-film főgonoszát

Véget ért a titkolózás és kiderült, hogy ki lesz a főellenség Christopher Nolan harmadik Batman-filmjében - és az is, hogy ki fogja alakítani az új Macskanőt.

Christopher Nolan írótársaival (a sztorit David S. Goyerrel találta ki, a szkriptet pedig öccsével, Jonathan Nolannel írta) már jó ideje befejezte a legújabb Batman-mozifilm, a The Dark Knight Rises forgatókönyvét, azonban nagyon sokáig semmilyen információ nem került nyilvánosságra a történetről, a netes közösség pedig hálásan tette a feladatát, hiszen rengeteg találgatás, pletyka látott napvilágot. A legnagyobb kérdés természetesen az volt, hogy Madárijesztő, Ra's al Ghul, Joker és Harvey "Kétarc" Dent után ezúttal ki, vagy kik fogják megkeseríteni Bruce Wayne Denevéremberének életét.


Az már ősszel kiderült, hogy a sok visszatérő karaktert alakító színész mellett az Eredetből is ismert Tom Hardy csatlakozott újoncként először a produkcióhoz, azt azonban nem lehetett tudni, hogy kit fog alakítani, hogy jófiút vagy gonoszt játszhat-e. A pletykák már akkor is arról szóltak, hogy Batman egyik ellenlábasa lesz, s ezek be is igazolódtak ma, hiszen a Warner Bros. sajtóközleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy Hardy Bane-t fogja alakítani.

Jó választásnak tartod Bane-t?
  • Igen.
  • Nem.
A képregény-rajongók előtt jól ismert Bane egy börtönből szökött fegyenc, aki embertelenül erős lesz annak köszönhetően, hogy kábítószerekkel pumpálták tele - s, ha emellé hozzávesszük páratlan intelligenciáját, érthető, hogy miért okozott komoly gondot Batmannak. Bane-t úgy is emlegetik, mint "Az ember, aki eltörte a Denevért", hiszen a képregény egyik történetében, a Knightfall címet viselő sztoriban eltörte Batman gerincoszlopát. Bane először 1993-ban, a Batman: Vengeance of Bane #1-ben jelent meg nyomtatásban, s 1997-ben, a Batman és Robin című filmben már moziban is láthattuk, s szereplése eléggé fel is dühítette a fanatikusokat. (Bane egyébként az IGN 100-as képregény-gonosztevős örökranglistáján a 34. helyet szerezte meg. Ezen a listán Joker a 2., Ra's Al Ghul a 7., Macskanő a 11., Kétarc pedig a 12.)


Jó választásnak tartod Anne Hathawayt?
  • Igen.
  • Nem.
A Warner Bros. sajtóközleménye szerint ugyancsak biztosra vehető egy, a széles közönség által sokkal inkább ismert karakter megjelenése. Selina Kyle-ról van szó, azaz Macskanőről, akit Michelle Pfeiffer (1992: Batman visszatér) és Halle Berry (2004: Macskanő) után a The Dark Knight Rises-ban Anne Hathaway fog alakítani. A casting folyamat november végén kezdődött és a 28 éves színésznő mellett többek között Keira Knightley, Rachel Weisz, Naomi Watts, Blake Lively és Natalie Portman küzdött a szerepért.

Persze a két új főkarakter bejelentése közel sem jelenti azt, hogy további gonosztevők vagy jóakarók nem fognak felbukkanni Nolan harmadik Denevérember-filmjében, hiszen az már a korábbi jelentésekből kiderült, hogy még egy jelentős női karakter lesz a történetben. S azt is biztosra lehet venni, hogy az újabb, esetleg kisebb formátumú gonosztevők szerepei is kiosztásra kerülnek nemsokára, hiszen a forgatás már tavasszal elkezdődik.


A The Dark Knight Rises jelen állás szerint Amerikában 2012. július 20-án kerül bemutatásra, s valószínűleg a hazai premierre is ekkor (plusz/mínusz 1-2 hét) lehet számítani. Hazájában valószínűleg egy stúdió sem fog versenytársat indítani a Warner Bros. filmje ellen, a képregény-rajongóknak pedig jó júliusa lesz, hiszen harmadikán az új Pókember is be fog mutatkozni. Hogy a két ikonikus képregényhős közül, melyik lesz 2012 királya, azt természetesen (nem) lehetetlen megjósolni: a három Sam Raimi-féle Pókember-film sorban 822, 784 és 891 millió dollár bevételt hozott világszerte, míg Nolan eddigi Batman-rendezései 373 millió és 1 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kamilla6666 #45
    Érdekes lesz Hathaway, mint főgonosz :)
  • kkwx #44
    Én örülök, hogy a a Macskanő lesz a főgonosz, mert az egyik kedvenc karakterem a Batmanből :). Amúgy meg Anne Hathaway szerintem nem rossz választás. Igaz, nem ő ugrik be először, ha macskanőre gondolok, de jobb, mint a többi jelölt (őket is bírom, csak nem illenek szerintem erre a szerepre), viszont közel sem annyira fura, mint amikor anno Heath Ledger-t választották, és tudjuk ott is milyen jó lett a végeredmény :).
    Bane nem tudom mennyire jó ötlet, én pl egy Nolan féle Riddler-re lennék kíváncsi, az nagyon szépen megcsavarhatná a sztorit :). Amúgy meg most olvasom Wikipédián, hogy volt olyan rész amiben Adolf Hitler volt a főgonosz, szal ha nagyon reális karaktereket szeretnénk akkor legyen ő :).
  • m minnifield #43
    már régebben írtam egy batmanes hírhez, de ide is kikívánkozik.
    "Burton értette miről szól a Batman. Nolan nem."

    jó volt a burton féle batman, de hogy nolan nem érti mi a batman, az nem helytálló. batman nem egyféle, hanem az idők folyamán rengeteg változáson esett át, minden film és képregény másképp festi le a világát. megszületésekor egy krimi volt, később gyermekded csihipuhi, majd sötétebb, igazi szuperhős, megint színes csilivili, most visszatért a realistább-mégis depressziósabb vonalhoz. nekem tetszett a burton féle, de hol van az ő jokere( amúgy zseniális jack nicholson )a "halál a családban" jokeréhez (és a történet hatásához) képest? pláne az "arkham asylum"-hoz képest?


    teljesen más a különböző korok batmanje, hülyeség kiragadni egyet és ráaggatni, hogy ez az igazi, a többi szar, nem értik miről szól a batman.
  • koschwarz #42
    silenzio, ender wiggin: te tényleg láttátok a dark knight-ot? (költői)

    nem volt benne a kettősség? szinte csak arról szólt. hogy jokerek nélkül nincsenek batmanek. hogy képes-e batman lenni vagy legyűri a "valóélet"? harvey dent meg maga a "kettősség" manifesztációja.

    tim burton valóban értette a batmant: a 80-as évek "szerint". de most már 2011-et írunk. ma ha valaki előállna egy (ahogy silenzio írta) esztétikai szempontból tim burton-féle batmannel, kiröhögnék. egyébként a tim burton-ös batman a nolan féléhez képest szerintem pont olyan, mint az első batman-képregények a maikhoz képest. mindig lehet ragaszkodni a "bezzeg a régi jó"-hoz, de nem lehet a közízlés teljesen természetes fejlődését, vagy ha valakinek úgy tetszik, "csak" változását figyelmen kívül hagyni.
  • Ender Wiggin #41
    Silenzio minden szavával egyetértek. Nem csak azzal, amit ír, hanem a stílussal is.
    Burton értette miről szól a Batman. Nolan nem.
    Szereplőválogatás? A Batman széria Basingerrel, Pfeifferrel indult, Thurman-on, Silverstonon át eljutottunk a szerencsétlen Holmes-ig, és katasztrofálisan ronda Gyllenhaalig.
    A Schumacher-féle Bane egy nagy darab ember volt, csak hát meghalt 2007-ben. Most van egy törpe, akin csak a CGI segíthet. Vagy pont az lesz a csavar, hogy Bane kis ember, nagy egóval, magastalpú cipőben, kétkilós pecsétgyűrűvel, hidraulikus présre emlékeztető kézfogással.
  • adampierson #40
    Az eddig elhangzottakhoz! Nagyjából, ugyan az zajlik most, mint akkor amikor bejelentették Heath Ledger szereplését. Emlékszem, hogy nem örültem, mert azt is nagyon sok netes PLETYKA előzte meg. Többek közt, az is hogy Michael Keaton fogja játszani Jokert, aminek személy szerint örültem volna, mert kinézem belőle, hogy megoldaná. Aztán jött a valódi bejelentés, és tökre kiakadtam, hogy Heath Ledger, lesz Joker. Mondanom se kell, hogy a film után egy rossz szavam nem lehetett. Most Bane karakterével ugyan ez zajlik. :D
    Nolanről pedig azt tanultam, hogy mindig tudja mit csinál. Jó lesz ez, én azt mondom :) Ami a filmek realitását illeti, csak a Schumacher féle abszurd neon Batman volt hihetetlen, pláne Bane, aki egy b..nagy szivacsembernek tűnt, és még az sem jött le, hogy volna esze.
  • wraithLord #39
    Szerintem a Spiderman filmeket és a Nolan-féle Batman filmeket nagyon össze sem lehet hasonlítani (Nolan javára persze).

    Alapból nem gondoltam volna, hogy ilyesmit ki lehet hozni Batmanből, szóval szerintem ez a film is bőven megéri majd azt a kb. 2 órányi ülve bámulást, akárkik is lesznek benne a főgonoszok. Biztosan jó lesz. :)
    Hogy a Macskanő szerepére jó-e Hathaway, azt nem tudom. De azt igen, hogy a többi pályázót nem igazán szeretném ilyen szerepben látni. És nem azért, mert nem bírom őket...
  • judgeholden #38
    Szerintem azért az, hogy Nolan nem tud nőket castingolni nem igaz. Vagyis inkább nézőpont kérdése. Mert, hogy milyen női szerepeket ír az inkább érdekes, semmit hogy 0.
    Ha megnézed az Eredetben Cotillard-ot valóban nem illett DiCaprio-hoz. Épp erről szólt a film, hogy nem illettek össze, a kapcsolatok széthúllása volt mindennek az eredője. Nolan koncepciója szerintem direkt egy olyan színésznő megtalálása volt, aki valóban nem passzol a főhőséhez. Egyébként, ha valakit kiemelnek a filmből, mint aki mondjuk díjazható alakítást nyújtott az épp Cotillard.
    Scarlett a Prestige-ben nem volt főszereplő hanem csak egy kiegészítő arc volt. Azt hozta is becsülettel. A másik két színésznő Rebecca Hall és Piper Perabo viszont erőteljes karaktereket játszottak el, már amennyire a férfiak dominálta világban lehetőségük volt. A Dark Knight-ban a nőnek viszont még kevesebb hely jutott. Az Nolan legmaszkulinabb filmje, kétségkívül. Joker, Batman, KétArc uralják a vásznat a csajnak esélye se volt, de ettől még nem rossz a film, hogy nem megy bele Bergman módjára a női lélek anatómiájába - Nolant (hát igen ez van) inkább a férfiak érdekelték.
    De ha megnézed a Mementó femme fatale-ját, vagy az első filmjét a Following-ot akkor láthatsz "tökös" nem kicsit árnyalt, izgalmas női karaktereket. Szerintem most végre a macskanővel, meg még talán Vicky Vale-el visszatérhet Nolan a gyökereihez, mondjuk akár a Mementóhoz, ahol a főhős egy hallott feleség emlékeitől gyötörve egy számító perszóna társaságában kereste a gyilkost - ilyesformán két igencsak erős női karakter között őrlődött.
    Az Insomia-ban is láthatsz domináns női főszereplőt, tény hogy Nolan-osan tálalva. (Nem csoda hogy a szexet teljesen ignorálja a filmjeiből)
    Katie Holmes viszont hiba volt az tény. Viszont ott sem a karakterrel volt a baj, hanem sokkal inkább Mrs. Cruise játékával.
  • Pretorian #37
    Bronson-t még nem néztem végig, a felénél bealudtam. Majd valamikor nekiugrok megint.
  • Zoliz #35
    Bane a 60-as években elment volna, de ma már nem divat a dagiság.