45
  • kamilla6666
    #45
    Érdekes lesz Hathaway, mint főgonosz :)
  • kkwx
    #44
    Én örülök, hogy a a Macskanő lesz a főgonosz, mert az egyik kedvenc karakterem a Batmanből :). Amúgy meg Anne Hathaway szerintem nem rossz választás. Igaz, nem ő ugrik be először, ha macskanőre gondolok, de jobb, mint a többi jelölt (őket is bírom, csak nem illenek szerintem erre a szerepre), viszont közel sem annyira fura, mint amikor anno Heath Ledger-t választották, és tudjuk ott is milyen jó lett a végeredmény :).
    Bane nem tudom mennyire jó ötlet, én pl egy Nolan féle Riddler-re lennék kíváncsi, az nagyon szépen megcsavarhatná a sztorit :). Amúgy meg most olvasom Wikipédián, hogy volt olyan rész amiben Adolf Hitler volt a főgonosz, szal ha nagyon reális karaktereket szeretnénk akkor legyen ő :).
  • m minnifield
    #43
    már régebben írtam egy batmanes hírhez, de ide is kikívánkozik.
    "Burton értette miről szól a Batman. Nolan nem."

    jó volt a burton féle batman, de hogy nolan nem érti mi a batman, az nem helytálló. batman nem egyféle, hanem az idők folyamán rengeteg változáson esett át, minden film és képregény másképp festi le a világát. megszületésekor egy krimi volt, később gyermekded csihipuhi, majd sötétebb, igazi szuperhős, megint színes csilivili, most visszatért a realistább-mégis depressziósabb vonalhoz. nekem tetszett a burton féle, de hol van az ő jokere( amúgy zseniális jack nicholson )a "halál a családban" jokeréhez (és a történet hatásához) képest? pláne az "arkham asylum"-hoz képest?


    teljesen más a különböző korok batmanje, hülyeség kiragadni egyet és ráaggatni, hogy ez az igazi, a többi szar, nem értik miről szól a batman.
  • koschwarz
    #42
    silenzio, ender wiggin: te tényleg láttátok a dark knight-ot? (költői)

    nem volt benne a kettősség? szinte csak arról szólt. hogy jokerek nélkül nincsenek batmanek. hogy képes-e batman lenni vagy legyűri a "valóélet"? harvey dent meg maga a "kettősség" manifesztációja.

    tim burton valóban értette a batmant: a 80-as évek "szerint". de most már 2011-et írunk. ma ha valaki előállna egy (ahogy silenzio írta) esztétikai szempontból tim burton-féle batmannel, kiröhögnék. egyébként a tim burton-ös batman a nolan féléhez képest szerintem pont olyan, mint az első batman-képregények a maikhoz képest. mindig lehet ragaszkodni a "bezzeg a régi jó"-hoz, de nem lehet a közízlés teljesen természetes fejlődését, vagy ha valakinek úgy tetszik, "csak" változását figyelmen kívül hagyni.
  • Ender Wiggin #41
    Silenzio minden szavával egyetértek. Nem csak azzal, amit ír, hanem a stílussal is.
    Burton értette miről szól a Batman. Nolan nem.
    Szereplőválogatás? A Batman széria Basingerrel, Pfeifferrel indult, Thurman-on, Silverstonon át eljutottunk a szerencsétlen Holmes-ig, és katasztrofálisan ronda Gyllenhaalig.
    A Schumacher-féle Bane egy nagy darab ember volt, csak hát meghalt 2007-ben. Most van egy törpe, akin csak a CGI segíthet. Vagy pont az lesz a csavar, hogy Bane kis ember, nagy egóval, magastalpú cipőben, kétkilós pecsétgyűrűvel, hidraulikus présre emlékeztető kézfogással.
  • adampierson
    #40
    Az eddig elhangzottakhoz! Nagyjából, ugyan az zajlik most, mint akkor amikor bejelentették Heath Ledger szereplését. Emlékszem, hogy nem örültem, mert azt is nagyon sok netes PLETYKA előzte meg. Többek közt, az is hogy Michael Keaton fogja játszani Jokert, aminek személy szerint örültem volna, mert kinézem belőle, hogy megoldaná. Aztán jött a valódi bejelentés, és tökre kiakadtam, hogy Heath Ledger, lesz Joker. Mondanom se kell, hogy a film után egy rossz szavam nem lehetett. Most Bane karakterével ugyan ez zajlik. :D
    Nolanről pedig azt tanultam, hogy mindig tudja mit csinál. Jó lesz ez, én azt mondom :) Ami a filmek realitását illeti, csak a Schumacher féle abszurd neon Batman volt hihetetlen, pláne Bane, aki egy b..nagy szivacsembernek tűnt, és még az sem jött le, hogy volna esze.
  • wraithLord
    #39
    Szerintem a Spiderman filmeket és a Nolan-féle Batman filmeket nagyon össze sem lehet hasonlítani (Nolan javára persze).

    Alapból nem gondoltam volna, hogy ilyesmit ki lehet hozni Batmanből, szóval szerintem ez a film is bőven megéri majd azt a kb. 2 órányi ülve bámulást, akárkik is lesznek benne a főgonoszok. Biztosan jó lesz. :)
    Hogy a Macskanő szerepére jó-e Hathaway, azt nem tudom. De azt igen, hogy a többi pályázót nem igazán szeretném ilyen szerepben látni. És nem azért, mert nem bírom őket...
  • judgeholden
    #38
    Szerintem azért az, hogy Nolan nem tud nőket castingolni nem igaz. Vagyis inkább nézőpont kérdése. Mert, hogy milyen női szerepeket ír az inkább érdekes, semmit hogy 0.
    Ha megnézed az Eredetben Cotillard-ot valóban nem illett DiCaprio-hoz. Épp erről szólt a film, hogy nem illettek össze, a kapcsolatok széthúllása volt mindennek az eredője. Nolan koncepciója szerintem direkt egy olyan színésznő megtalálása volt, aki valóban nem passzol a főhőséhez. Egyébként, ha valakit kiemelnek a filmből, mint aki mondjuk díjazható alakítást nyújtott az épp Cotillard.
    Scarlett a Prestige-ben nem volt főszereplő hanem csak egy kiegészítő arc volt. Azt hozta is becsülettel. A másik két színésznő Rebecca Hall és Piper Perabo viszont erőteljes karaktereket játszottak el, már amennyire a férfiak dominálta világban lehetőségük volt. A Dark Knight-ban a nőnek viszont még kevesebb hely jutott. Az Nolan legmaszkulinabb filmje, kétségkívül. Joker, Batman, KétArc uralják a vásznat a csajnak esélye se volt, de ettől még nem rossz a film, hogy nem megy bele Bergman módjára a női lélek anatómiájába - Nolant (hát igen ez van) inkább a férfiak érdekelték.
    De ha megnézed a Mementó femme fatale-ját, vagy az első filmjét a Following-ot akkor láthatsz "tökös" nem kicsit árnyalt, izgalmas női karaktereket. Szerintem most végre a macskanővel, meg még talán Vicky Vale-el visszatérhet Nolan a gyökereihez, mondjuk akár a Mementóhoz, ahol a főhős egy hallott feleség emlékeitől gyötörve egy számító perszóna társaságában kereste a gyilkost - ilyesformán két igencsak erős női karakter között őrlődött.
    Az Insomia-ban is láthatsz domináns női főszereplőt, tény hogy Nolan-osan tálalva. (Nem csoda hogy a szexet teljesen ignorálja a filmjeiből)
    Katie Holmes viszont hiba volt az tény. Viszont ott sem a karakterrel volt a baj, hanem sokkal inkább Mrs. Cruise játékával.
  • Pretorian
    #37
    Bronson-t még nem néztem végig, a felénél bealudtam. Majd valamikor nekiugrok megint.
  • Zoliz
    #35
    Bane a 60-as években elment volna, de ma már nem divat a dagiság.
  • Kisvesza
    #32
    Hát... roppantul vártam a bejelentést, de... ennek a kettőnek örültem volna a legkevésbé.
    Meglátjuk, hogy sikerül majd.
  • Nasedo
    #31
    "Attól hogy te azt gondolod hogy nem jobb, még nem jelenti azt hogy ez is az igazság."

    Az az igazság, hogy ilyen témában nincsen igazság. Vannak vélemények és eltérő, különböző ízlések.
  • JASON13
    #30
    Az is lehet hogy BANE már nem egy személy lesz hanem egy szervezet aminek vezetőjét Hardy fogja alakítani...
  • Julius Caesar
    #29
    Az lenne az ütős befejezés, ha Batman meghalna. Na az tényleg az lenne, nem heppiend: megmentette gothamet, elviszi a lányt és a cége is megmarad :)
  • MsUser
    #28
    Jó színész erre a karakterre, ez egy jó ok arra hogy megnézzem majd.
    A BRONSON-ban is jól játszotta a nem éppen szimpatikus főszereplőt, neki köszönhetően lett-lesz egyedi és maradandó "nem klisé film"
  • Elessar
    #27
    Értetlenül állok én is Bane előtt. Ez a karakter annyira elüt Nolan Batman világától, hogy csak na.
    Meg Macskanő, minek?? Most kicsit el vagyok keseredve, de Nolan eddig mindenből a legjobbat hozta ki, remélem most is!
  • sandor8206
    #26
    az a baj Bane-nel, hogy az eddigi Nolan betmenekben csupa olyan gonosz volt akit kicsit lehoztak a realitás mezejére, de attól még Joker Joker maradt, Scarecrow madárijesztő, Kétarc Kétarc DE Bane attól Bane, hogy meg kell nézni a fenti képet, tehát egy nagy 2 méteres szikla szteroidos izomállat. Na most vagy csinálnak belőle egy 1,7m 90 kilós kis ló*faszt, mint Hardy és akkor már a nevén kívül semmiben sem hasonlít Bane-re vagy valahogy feltupírozzák Bob Sapp nagyságúra CG-val vagy dublőrrel, de úgy meg a karakter teljesen hiteltelen lesz a reális univerzumhoz amit Nolan eddig felépített, mert kb. aki nem túlsúlyos simán 6-szor körbefut egy olyan embert aki a seggét se tudja megvakarni a sok izomtól.
  • Bhalage
    #25
    sunaznam mind2t
    ;d
  • Fresh Duke
    #24
    +1
  • Loverman
    #23
    "Az, hogy a realistább, a 24-re meg a politikai thrillerekre alapozó újkori, akciódúsabb Batman most a menő, még nem jelenti hogy jobb is."

    Attól hogy te azt gondolod hogy nem jobb, még nem jelenti azt hogy ez is az igazság.
  • sugarman
    #22
    szerintem egy szemernyi kioktatás sem volt abban, amit írt.
  • Silenzio
    #21
    Hátrább az agarakkal. Nem szeretem, ha kioktatnak. Elég tapasztalatom van ezzel a világgal, kivált az esztétikai megfontolásaival. Bane nem illik ebbe a világba. Klasszikus formájában semmiképp sem. Macskanőnek meg, mint mindegyik figurának ezerféle arca van. 1940-ben egy műkincstolvaj szélhámos volt, és a későbbiekben is egyfajta szabadúszó, öntörvényű, ösztönlény-bűnöző. Szuperhős mint olyan sosem volt eleve.

    A legjobb Batman film meg a Batman visszatér volt, hiszen minden egyes párbeszéd, minden egyes motívum az animus/anima skizofrenitását bontotta ki. Szuperhős allegória a legérettebb fajtából. Lehet, hogy Selina Kyle nem titkárnőcske volt, mint Burtonnél (ennél fogva NEKED hiteltelen), de épp ezzel a csavarral bontotta ki a frusztrált és alteregóba menekülő gyenge nő alakját. Szerintem tökéletes. Az, hogy a realistább, a 24-re meg a politikai thrillerekre alapozó újkori, akciódúsabb Batman most a menő, még nem jelenti hogy jobb is. Esztétikai szempontból Tim Burton értette leginkább a matériát, és mondom ezt annak ellenére, hogy letaglózott a Sötét lovag lendülete és Joker új értelmezése. De épp a műfaj esszenciáját adó kettősség miatt jobb film szerintem a Batman Begins. Egyszerűen jobban adja magát a műfajnak, mint a túlírt, túl-kimódolt, túl politikus Sötét lovag.
  • maxy182
    #20
    Az eddigi Nolan filmek is nagyon tetszettek, kétlem, h most pont ez ne tetszene... Én bizakodva várom, h mi sül ki belőle...
  • opeca
    #19
    Ja mert amúgy nem meseszerű az egész Batman-univerzum, igaz?:)))
  • Jimmyke
    #18
    Tom Hardy érdekes lesz, de ha a Bronsonra fel tudta magát szedni, akkor egy szerep kedvéért ismét megteheti.

    Vagy majd a maszkmester/CGI rásegít.
  • kalapos01
    #17
    Ja. Megy a kukába. Még fogalmad sincs, hogy akarják megoldani az új karakterek szerepeltetését, de máris leírod, mert a rendező úgysem tudja megoldani. (Pedig direkt azért választották ezeket a karaktereket, mert illenek a világba.)

    Pfeiffert végképp nem értem. Valami hihetetlenül gyenge volt, senki nem hitte el róla, hogy szuperhős.
  • Silenzio
    #16
    Utálom Bane-t. A leggagyibb karakter mind közül. Az egész realitása megy vele a kukába. A macskanőt üdvözlöm. Jó agresszív karakter, szeretem. Pfeiffernek mondjuk ez a csik nem ér a nyomába.
  • KP27
    #15
    pont azért volt a jó Begins meg a TDK mert nem csinálták olyan fos meseszerűre mint az előtte levő részeket. Ennek a hírnek most nem örülök. Macskanő is miafasznak..
  • JASON13
    #14
    HÁT ez még szerintem kevés egy Fináléhoz!

    Kell egy maszk nélküli ellenség is (az eddigiekhez képest).

    Valamint az utolsó maffiózó Rupert Thorn. Arra is kíváncsi leszek vagy lehet visszatér Falcone már csak a macskanő miatt is.
  • Etinger
    #13
    Azon és is szakadtam egyet :D
  • smaszi
    #12
    " Kapcsolódó cikkek:
    * Erős, de laza lesz a mozis január (2011. január 11.)
    * A 2011-es év keményebb lesz, mint Doszpot Péter (2010. december 31.)
    * Rettentő mozis december vár ránk (2010. december 2.)
    * A november az év egyik legdurvább mozis hónapja lesz (2010. november 3.)
    * Az október különösen kemény mozis hónap lesz (2010. szeptember 30.)"

    Tehát egész évben "erős, de laza", "keményebb", "rettentő", "az egyik legdurvább" és "különösen kemény" hónapok voltak...Ejnye-bejnye!
  • smaszi
    #11
    "A casting folyamat november végén kezdődött és a 28 éves színésznő mellett többek között Keira Knightley, Rachel Weisz, Naomi Watts, Blake Lively és Natalie Portman is küzdött a szerepért..."

    Kár, hogy ott a mondat végén a "küzdött a srepért"!
  • xido
    #10
    Miért érzem én ezt egyfajta engesztelésként az elhagyott Fekete macska szerepe miatt?:))..Amúgy nekem sajnos A.H. sose lesz a húde szép nő..érdekes inkább,de mint ahogy Fekete macshoz is túl csúnyának találtam,Macskanőként sem szimpatizálok így elsőre vele..
  • CaptainRumi
    #9
    Korai kijelenteni, hogy megvan a főgonosz. Egyrészt mivel egy trilógia záródarabjáról van szó, valószínűleg több ellenfél lesz mint kettő (sőt igazából másfél, mivel Macskanő nem az a kimondott gonosz karakter). Másrészt mind Bane, mind Hardy inkább a mellékszereplő típus. Ettől függetlenül, nem kizárt, sőt több mint valószínű, hogy Bane lefogja zúzni Batmant, én mindenesetre még várok egy nagyobb nevet, például Black Mask szerepére.
  • sandor8206
    #8
    semmi, de a filmhez nem illetek + ha elfogulatlanul nézzed a filmeket, mind nagyon jók (mármint a filmek) DE ők voltak a gyenge pontjaik
    Holmes gyenge, TDK csaja semmi extra Nolan mélypontja - ok, hogy nem szép de semmi extra sem, valami egyediség amiért elhinnéd, hogy két "álompasi" megörül érte
    Johanson semmi extra, csak dísznek volt jó
    Cottilard vagy ki meg annyira illett DiCaprióhoz, hogy semennyire
    + lehet nem is a castinggal volt a baj, a karakterek is 0 voltak

    szóval kíváncsi vagyok, hogy most hogy sikerül neki amikor egy női karakter kerül a középpontba (mint gonosz elvileg)
  • Etinger
    #7
    Cotillard*
  • Etinger
    #6
    Marion Cottilarddal, Scarlett Johansonnal, Piper Peraboval mi bajod?
  • sandor8206
    #5
    kíváncsi leszek Hathaway-re, Nolan elég szarul castingol nőket, majd kiderül hogy most is mellényúlt-e
  • blessyou
    #4
    Ja, hát első blikkre Scarecrow is elég távol áll tőle, mégis jól beleillesztették.
  • blessyou
    #3
    Jó választásnak tartom-e Anne Hathaway-t?

    Amikor megtudtam, hogy Heath Ledger fogja Jokert játszani, eléggé kételkedtem. De a Dark Knight óta nem kételkedem Nolan főgonoszszínész-választási képességében :)