Ötvös Tibor

Novemberi ingyenes játékok

Októberben úgy kezdtem a cikket, hogy "a megszokottnál kevesebb ingyenes játék jelent meg..:", így most nem is tudok mit mondani a novemberi hónapra. Ezúttal ugyanis mindössze három olyan alkotás látott napvilágot, melyet érdemes kipróbálni.

Ezek közül is messze kiemelkedik az Octodad, melyet itt lehet letölteni. A játék egy igen abszurd ötlettel indít. Adott egy, az emberek világába vágyó polip, aki megjátssza, hogy ő is ember. És tulajdonképpen ez a feladatunk: úgy viselkedni, úgy végezni a mindennapi rutinjainkat, hogy senki még csak ne is gyanítsa, hogy nem emberek vagyunk.



És ha ez még nem lenne elég, saját családunkat is át kell vernünk. Polip úr ugyanis rendelkezik egy feleséggel, aki még szintén nem jött rá, hogy kik is vagyunk. Sajnos azonban a remek ötlethez iszonyatos irányítás társult. Karakterünket az egérrel vezérelhetjük: a bal illetve jobb gombok jelképezik a bal illetve jobb felünket. És ha mondjuk lépni akarunk, akkor a bal gombot nyomva tartva kell feltolnunk az egeret, majd a jobbal is el kell játszani ugyanezt. "Kicsit" nehéz, de megéri.

A második a Tron rajongóknak okozhat kellemes perceket. Az Sp.A.I., mely három éves kemény fejlesztőmunka eredménye. A program tulajdonképpen egy logikai játék számos külső nézetes akcióelemmel. Az egyetemisták alkotásában Aviva, az önálló tudattal rendelkező hackelő program "bőrébe" bújva kell az ellenséges programokat feltörnünk. z Sp.A.I. az egyik legkiforrottabb és legjobban összerakott ingyenes játék, amivel az elmúlt időszakokban dolgunk volt. Mindenkinek érdemes kipróbálni.



A végére maradt egy, az EA 2D támogatásával megjelent alkotás, mely a ...But That Was Yesterday címet viseli és innen lehet leszedni. A játék lassan indul be, de a türelmesebbek pár perc után egy igazán remek alkotással találhatják szembe magukat. A lényege, hogy hősünk megpróbál szembenézni a múltjával és nekünk segítenünk kell ebben őt. Érdekes ötlet, eredet megvalósítással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skydrake #7
    Ezek tök gagyik. A Visuland.com -on nézzétek meg a viper squad-ot.
  • Evoluti0N #6
    Ez az Octodad nagyon beteg :D Kár, h ilyen rövid.
  • kigyi #5
    A decemberibe bekerülhet majd a SimBin dec. 1-én debütáló ingyenes F1-es játéka. Annyira azért nem lett rossz mint amennyire ingyenes :)
  • buklee #4
    Csak elég rövid:(
    #2 Kösz a címet.
  • Lost Lont #3
    A ...But That Was [Yesterday] a címe miatt fogott meg, és olyan is lett, amilyennek ez alapján vártam. Egyszerű, de nagyon hangulatos és szép. :)
  • dregnarr1 #2
    indiegames.com, majdnem minden nap van egy hír olyan freeware játékról, ami ér is valamit.
  • buklee #1
    Már vártam a novemberi adagot. Kicsit kevés de legalább van valami:) Kösz