Gyurkity Péter

Tiltja a szexualitást a Windows Phone 7

A Microsoft operációs rendszerét futtató telefonokat szolgálja majd ki a Windows Phone Marketplace. Ennek szabályait tették most közzé, amelyből kiderül, hogy a szexualitást semmilyen formában nem tűrik meg az alkalmazások között.

A megjelenéshez közeledve a szoftvercég közzétette a fejlesztőknek szánt szabályzatot, amely összefoglalja számukra a fontosabb tudnivalókat, amennyiben a Windows Phone Marketplace keretében elérhetővé szeretnék tenni saját alkalmazásaikat. Mivel a Windows Phone 7 operációs rendszerre támaszkodó készülékeken csak ezen alkotások futhatnak majd, kijelenthetjük, hogy a Microsoft az Apple hasonló iránymutatásait követi ezzel.

A központi portálon keresztül elérhetővé tett alkalmazások esetén tilos lesz bármilyen képi anyag közlése, amely szexuális jellegű, amelyen szexuális értelemben provokáló mozgás, érintés, megkötözés, illetve önkielégítés látható, valamint az olyan szintén provokatív képek, melyeken mellbimbók, nemi szervek, fenék, vagy akár szeméremszőrzet jelenik meg. Tilos továbbá bármilyen, felnőtt és szexuális jellegű szöveg beillesztése, mindazon tartalmak beágyazása, amelyek az általában vett pornográfia kategóriájába tartoznak, a prostitúciót ábrázolják vagy reklámozzák - ugyanide tartoznak a különböző fétisekkel kapcsolatos anyagok is. Külön pontban sorolják fel a gyermekeket, valamint állatokat ábrázoló, szintén szexuális jellegű tartalmakat, amelyek természetesen ugyanilyen szigorúsággal tiltanak majd.

Ahogy azt az első bekezdésben is említettük, a Windows Phone Marketplace, valamint a mobil operációs rendszer összekötésével, a külső fejlesztések teljes kizárásával a Microsoft gyakorlatilag azt éri el, hogy a szabályzatban felsorolt nem kívánt tartalmakat száműzik a platformról. Ezzel lemásolják az Apple manőverét, amely korábban szintén hasonló pontokban tiltotta meg ezen anyagok beemelését - ahogy Steve Jobs korábban kijelentette: ha ragaszkodunk a pornóhoz, vegyünk Android telefont.

A teljes dokumentumban megtalálható, hogy a fejlesztők évi 99 dolláros díj megfizetése ellenében vehetik igénybe a rendszert, regisztrációnként 5 alkalmazást küldhetnek be a külső alkotók, ezt követően minden egyes fejlesztés után 19,99 dollárt kell fizetniük, a bevételeken pedig 70:30 arányban osztoznak majd a Microsofttal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #18
    Várjuk ki a végét, de ennek öngólszaga van...
    Kár az Apple-t követni ebben.
  • KeepTheRules #17
    Ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Ezzel az erővel azt is betilthatnák...és talán jobb is lenne ha inkább azt tiltanák be mivel a szexualitás hozzá tartozik az emberek életéhez nem úgy mint a folyamatos gyilkolászás...legalábbis ennek nézése:S
  • Grandpenge #16
    ha minden ingyen adnak az Androidhoz, akkor a cuccok is olyanok lesznek, mint amit ingyen fejlesztettek. Lásd a fostalicska linuxot.

    Ha pénzért tudja eladni valaki a szoftverét annak érdemes megírnia rendesen, még akkor is, ha osztoznia kell a MS-al.
  • tgunda #15
    Érdekesen és tipikusan amerikai - semmi szex, pornó meg ilyesmi, de vér, késelés, lövöldözés, hasfelmetszés, kerékbetörés meg ilyesmi az jöhet? Azt miért nem tiltják le?
  • Tikal #14
    azért mert nincs pornó?
  • chuky123 #13
    Valszeg ezt is hamar(abb) feltörik ahogy iphonokoat is jailbreakelik. Ezt még gyorsabban mivel ez MS termék. Ismerjük az üzletpolitikájukat lényeg hogy ezt is vegyék mint a cukrot.
  • DjDano #12
    Ezek normálisak? Úgy tesznek mint ha óvodásoknak, kisiskolásoknak készülne a szoftver...
  • 5c0rp330n #11
    mert egy kalap szar.
  • pixx #10
    Még Apple féle szisztéma, csak MS köntösben hagyjuk már...
    A másik, nekem a pda-mon win mobil 5. valamaelyik verziója van, és egy extra alkalmazásért se fizettem, legyen az könyv olvasó, vagy valamilyen játék...
    Ha eddig ingyen volt, ezután miért fizessek valamiért...
    Ha az android megmarad a nagyfokú ingyenesség mellett, és nem kérnek pénzt a tool kit-ért, akkor hamar megugorhat az alkalmazások száma...
    Aki eddig anyázta az Apple-t a rendszere miatt az nem fog win7 mobilra váltani, hogy valami hasonlót szívjon más név alatt...
    Marad részemről is az Android...jövő ilyenkorra eldől annak is a sorsa...
  • aronvirginas #9
    Miért is lehet olyan biztosan tudni, hogy bukás lesz?