SG.hu

Virtuális tanulmányi előadó Szegeden

Az országban elsőként alkalmaznak virtuális tanulmányi előadót a hallgatói kérelmek jóváhagyására a Szegedi Tudományegyetemen.

A Modul OtTO-t a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hívta életre azzal a céllal, hogy a diákok elvárásainak megfelelően még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hallgatói ügyintézést. A tanévkezdést követő első hetekben ugyanis átlagosan mintegy 3000 hallgatói kérvény érkezik a GTK Tanulmányi Osztályára, a feszített munkatempó ellenére az intézmény kapacitása véges, a hallgatók pedig elvárják a hibamentes gyors ügyintézést.

OtTO, a virtuális tanulmányi előadó éppen ebben segítheti a Tanulmányi Osztály munkáját. Feladatkörébe tartozik többek között a hallgatói kérelmek ellenőrzése, előkészítése és rendszerezése, illetve javaslatot tehet a jogviszony igazolások kiadhatóságára, vagy a költségtérítési részletfizetési kérelmek elfogadására is. Az új munkatárs egyik legnagyobb előnye, hogy fáradhatatlan; kollégáival ellentétben akár hajnali kettőkor is áttanulmányozza és elbírálja a beérkező kérelmeket, így a hallgatók már a leadás másnapján értesülhetnek a Tanulmányi Bizottság döntéséről. Modul OtTO mindemellett folyamatos továbbképzésen is részt vesz, jelenleg a kreditátviteli kérelmeket tanulmányozza, és sikeres vizsga esetén a következő félévtől ezek is az ő hatáskörébe tartoznak majd.

"A Tanulmányi Osztály dolgozói is hálásak OtTO-nak, hiszen a 2009-2010-es tanévtől már a hallgatói ügyek 90%-át intézzük az ETR MODULO rendszerében. A megduplázódó kérelem szám ellenére rövidül a válaszadási idő és csökken az esetleges hibák száma is" - magyarázza Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • htmm #2
    Már akkor csak az kellene, hogy az előadók bejárjanak az óráikra...
  • Narxis #1
    Én ezen kértem nyáron, diákmunkához hallgatói jogviszony igazolást. Tényleg jó, nem kell sorba állni és nyomon lehet követni, hogy kinél van épp és mit csinálnak vele utána kipostázzák vagy be is lehet menni érte.