Hunter

Szuperemberek lesznek Kína új asztronautái

A jövő kínai űrhajósainak gyakorlatilag teljesen tökéleteseknek kell lenniük, hogy megfeleljenek a válogatásra kiírt szigorú kritériumoknak.

Kína jövendő űrhajósának vagy űrhajósnőjének tetőtől talpig hegmentesnek kell lennie, sem ő, sem felmenői nem eshettek át semmilyen súlyos betegségen. Kizáró ok a rossz lehelet és a hibás fogsor. A Népi Felszabadító Hadsereg 454. számú kórházának illetékesei arról számoltak be, hogy az elmúlt hétvégén már elvégezték az előzetes teszteket a jelentkezőkön. Az említett kórház egyike annak az öt gyógyászati központnak, ahol a tesztek második fordulóját lebonyolítják. Az egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazott egy kínai napilapnak elmondta, közel 100 egyetemi végzettséggel rendelkező vadászpilóta várja az újabb megmérettetéseket, hogy bekerüljenek a kínai űrhajósok elit táborába.

A 100 főre körülbelül 100 kísérlet vár, ami mentális és fizikális korlátaikat teszi próbára mielőtt a harmadik körbe jutnának. A szigorú követelmények biztosítják, hogy a jelöltek képesek lesznek megküzdeni a világűr zord közegével, mondta Si Bing Bing a 454. számú kórház légi logisztikai részlegének vezetője a Csinhua hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "A test hegei például felszakadhatnak és vérezhetnek az űrhajó gyorsulásakor" - mondta. "Azokat a jelölteket, akik minden teszten és minden követelménynek megfelelnek, joggal nevezhetjük szuper emberi lényeknek."

Jang Li-vej Kína első űrhajósa, aki jelenleg a pekingi központú Űrrepülési Gyógyászati Intézet igazgatóhelyettese, múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy Kína női űrhajós felküldését is tervezi, melynek szintén megkezdődtek a válogatásai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #56
    2043. A Kínaiak ellepik a nagy semmit, de legalább viszik magukkal a vírusukat is.
  • Tsol #55
  • blessyou #54
    lehet, hogy Kínában már darabra
  • jefferson83 #53
    Csak annyit fűznék hozzá, hogy az embereket főre mérik és nem darabra :)
  • Zoliz #52
    A munkáltatók is ilyen embereket keresnek , akik nem léteznek.
    De csak hirdetni kell, hátha megjelenik a szuperember, akire mindenki vágyik és aki le is szopja őket.
  • Epikurosz #51
    10 millió hangyából nem lesz egy ember, és 1 milliárd kínaiból sem lesz egy szuperember.
  • MaT #50
    Azt nem lehet tudni, hogy nem talalnak. Sokan vannak a kinaiak... ;)
  • samebadi #49
    friss, varrt, vagy széles hegekre céloznak, nem arra amikor 5 évesen megvágtad a kezed a kiskéssel hé! ennyire csak nem lehettek ökrök xD, idióták xD
  • nearo #48
    "Még a kondijuk is meglehet, hisz folyamatosan rohangálhattak az egyik egyetemi előadóból a másikba..."

    Azért vadászpilóták, mert vadászgéppel röpködtek az egyetemi előadók között. Eszük ágában se volt rohangálni... ;)
  • Hardzsi #47
    Gyerekek, ennyit rég nem röhögtem hozzászólásokon, mint az alábbi kommenteken :)))

    Nagyon tetszik, úgy látszik, a cikk beindította a többség fantáziáját...

    Viszont az egyetemek számának szándékolt félreértelmezése már picit sok... akinek nem világos, így kell érteni: "közel 100 darab, egyetemi végzettséggel rendelkező vadászpilóta...".
    Persze ha szuperemberekről beszélünk, akik 5 éves korukban iretkoztak be az első egyetemükre, 12 évesen már oktattak is két másikon, miközben párhuzamosan 5 évente 8 egyetemet elvégeztek multitaskban, talán 40-50 egyetemen is túl lehetnek 30 éves korukra. Még a kondijuk is meglehet, hisz folyamatosan rohangálhattak az egyik egyetemi előadóból a másikba...