SG.hu

A HP szerint nem éri meg újratöltött tonert venni

A HP ma közzétette annak a külső vizsgálatnak az eredményeit, amely az ún. újragyártott kazettákéval hasonlította össze az eredeti fekete HP LaserJet festékkazetták minőségét és megbízhatóságát.

Az újragyártók szerint termékeik éppoly megbízhatóak, mint az eredeti fekete HP tonerek, de a cég szerint az újragyártott egységeknél továbbra is vannak problémák. A világ vezető minőségbiztosítási szervezetei közé tartozó QualityLogic több mint 160 újragyártott kazettát hasonlított össze a HP eredeti termékeivel. A vizsgálatban hét márka vett részt: az Impega, a Kores, a Pelikan, az Armor, a Verbatim, a Dataproducts és a RuTONE. Az eredmények szerint a HP kazettái jobban teljesítenek az újragyártott egységeknél.

A HP közleményben adta hírül, hogy 168 újragyártott kazetta közül a QualityLogic 51-nél észlelt valamilyen problémát: gyári hibát, idő előtti meghibásodást, vagy korlátozott mértékben használható/teljesen használhatatlan oldalak nagy arányú nyomtatását. A HP LaserJet festékkazettáinál nem jelentkeztek ilyen megbízhatósági gondok. A megvizsgált 168 újragyártott kazettából 47-nél legalább a lapok fele korlátozott mértékben használható vagy használhatatlan volt. A HP költségelemzést készített a QualityLogic eredményei alapján, figyelembe véve a problémás kazetták kezelése és a kívánt célra nem használható oldalak újranyomtatása miatti költségeket. A számítás szerint az eredeti HP kazetták használata akár 55 százalékkal is olcsóbb lehet a tesztelt újragyártott kazettákénál.

Szintén fontos, hogy az újragyártott kazettákkal elérhető nyomatminőség gyakran nem elégíti ki az üzleti igényeket, és változhat a kazetta élettartama során. A vizsgálatban arra kérték az üzleti lézernyomtatási szegmens keresztmetszetét képviselő ügyfeleket (különféle méretszegmenshez és ágazathoz tartozó vállalatokat), hogy használhatóság szempontjából értékeljenek többféle nyomatminőséget. A QualityLogic a tőlük kapott információ alapján kidolgozott skála szerint vizsgálta meg a tesztelt kazettákkal nyomtatott oldalakat. Az újragyártott kazettákkal készített oldalaknál több mint 30 százalék volt korlátozott mértékben használható vagy használhatatlan, míg az eredeti HP patronokkal nyomtatott oldalak 96 százaléka bármilyen célra alkalmasnak bizonyult.

Megéri újratöltöttet venni?
(Összesen 325 szavazat)
  • Persze hogy megéri
    54 % (174 szavazat)
  • Egyáltalán nem rosszabb a minőség!
    16 % (52 szavazat)
  • Valóban vannak minőségi problémák
    12 % (38 szavazat)
  • Csak eredetit veszek
    11 % (35 szavazat)
  • Nem nyomtatok
    5 % (15 szavazat)
Dave Jollota, a QualityLogic képalkotási vizsgálatokért felelős divíziójának alelnöke elmondta: "Vizsgálatunk megerősítette, hogy az eredeti HP kazetták mind minőség, mind pedig megbízhatóság szempontjából maguk mögé utasítják az újragyártott ésvagy újratöltött tonereket. Tekintve, hogy az újragyártott egységekkel nyomtatott oldalak közel harmada korlátozott mértékben használható vagy használhatatlan, a fogyasztóknak a gyenge minőség miatt felmerülő többletköltségekre is gondolniuk kell vásárláskor".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #13
    Itt kifezetten lézerről van szó, nem folyékony festékről. LJ-knél absz nincs az amiről te írsz, stabilis, megbízható, nem szárad be, minimális karbantartást igényel. Egyszer vettem (igazából egy használt nyomtatót vettem amihez adták) utántöltött tonert, de soha többet. Porzott orrán-száján, tiszta kéményseprő effekt volt, porszívózni is nehéz volt, mert picik a szemcsék, porszívó simán visszafújta a levegőbe.

    Ami pedig az árát illeti, az a tonertípus amit veszek, az elmúlt 10 év alatt kb semmit nem változott, az infláció pedig hasít... Úgyhogy részemről tintasugarast SOHA, jó öreg HP lézer és gyári toner. Használtam 5-10e Ft körüli összeg egy ilyen vas. De újonnan sem sokkal több ma már.
  • torcipepe #12
    a jólismert mondás, miszerint a HP azért nem gyárt fegyvereket, mert a töltény drágább lenne, mint maga a fegyver, valljuk be nem véletlenül keletkezett.
    otthon pedig van Canon tintasugaras gépem, amibe teljesen mind1, hogy eredeti vagy utángyártott partont teszek, mert annyira ritkán használom, hogy több festéket használok el nyomtatás előtt a beszáradt fúvókák tisztítására, mint a tényleges nyomtatásra.
  • Cat #11
    Ha fizetett hirdetés lenne nem raktak volna bele szavazást.
  • Adamul #10
    Fizetett hirdetésünket láthatták...

    Vegyen eredetit akinek arra van pénze...
  • hypno #9
    Az utolsóban tévedsz. Az ország pénze ugyanis sokkal jobb helyen lenne az én bankszámlámon, mint a tiéden.

    A többi korrekt.
  • rigidus #8
    Nekem egy nagyteljesitmenyu szines irodai Epson lezerem van, mind a negy toner utantoltott es gond egy szal se veluk. Pont olyan minoseget produkal mint a gyari, a kulonbseg pedig csak az arban merheto. A gyaribol £120 a negy toner, az utantoltes meg negyede ennyibe kerul.
  • Vorpal #7
    "Megéri újratöltöttet venni?" - "Egyáltalán nem rosszabb a minőség!" => hülye ... ennyi.
  • hiftu #6
    Hm, micsoda felmérés.. Én is tudok alkotni párat kapásból.
    A Microsoft felmérése alapján az IE 5.0 a legjobb böngésző a piacon.
    Az Apple felmérése alapján az IPhone a legjobb felsőkategóriás telefon a piacon.
    A T-Home felmérése alapján a T-Home dsl a legjobb a piacon.
    Az én felmérésem alapján az ország pénzének az én bankszámlámon van a legjobb helye.
  • MeoH #5
    Ezert utangyartottak kozott is van 1-2gatyi. De nehany marka boven megeri.
  • Tinman #4
    Még egy dolog... vannak olyan utángyártott tonerek melyre 3 ÉV GARANCIA VAN!

    Vágod HP? 3 év!!!!!!!!! ÉS OLCSÓBB! Le vagytok maradva, mint a borravaló.