Alex

Nikon D700 bejelentés

A Nikon az új D700 modellel tovább bővítette FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek választékát.

A 12,1 megapixeles Nikon D700 kisebb formátumban, még több fotós számára teszi elérhetővé a D3 képminőségének élvezetét. A készülék ugyanazokra az alapvető technológiákra épül, mint nagyobb testvére, kivülről nézve is majdhogynem ugyanolyan. Borítása magnéziumötvözetből készült, és mivel gyűrűs tömítés védi az illesztéseket, hatékonyan ellenáll a pornak és a nedvességnek.

"A Nikon D3 egy csapásra meghódította a gyorsan mozgó témák fényképezésére specializálódott iparágat, és számos profi fotóst arra ösztönzött, hogy márkát váltson. A D700-tól a trend folytatódását várjuk" - mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere. "A D700 kitűnő teljesítményt nyújt különösen gyenge fényben és nagy kontrasztú megvilágítás esetén egyaránt - manapság ezek jelentik a fényképezőgépek megítélésének fő szempontjait -, és megerősíti a Nikon folyamatos törekvését a jövő képalkotási igényeinek való megfelelésre."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Kiemelkedően gyors, elindítása - a D3 modellhez hasonlóan - csupán 0,12 másodpercig tart, a kioldási késedelem mindössze 40 ezredmásodperc. Képes élő nézet megjelenítésére, és ilyenkor a virtuális horizont szintjelző segítségével a fotós meghatározhatja a kézben tartott készülék tájolását. Keresője a pentaprizma képének 95%-át fedi le. A gép különösen széles, ISO 200-6400 érzékenységi tartományt biztosít. Nemcsak alacsony, hanem magas, pl. 6400-as ISO beállítás esetén is kitűnő képminőséget nyújt.

Autofókusz rendszere 51 pontos. A középen található tizenöt kereszt típusú érzékelő már f/5,6 rekeszértéknél képes a téma érzékelésére. Egy AF pont választható az 51 vagy 11 fókuszpont közül. Dinamikus AF mező módban 9, 21 vagy 51 AF mező közül választható. Az 51 pontos opció a 3D követés mód használatát is lehetővé teszi: ilyenkor a rendszer automatikusan vált egyik fókuszpontról a másikra, hogy az élességet mindig pontosan a témán tartsa.

Hátsó TFT kijelzőjének képátlója 7,62 centiméter, 920 000 képpontos VGA (640 x 480), 170 fokos megtekintési szöggel. Az LCD-monitoron különböző felvételi információk jelennek meg, például a záridő és a rekesz értéke. A megjelenített karakterek színe a környezeti fényhez igazítható: lehet fekete, ha világos helyszínen tartózkodik, és fehér, ha sötét helyszínen nézi a monitort. A két állapot közötti automatikus váltás is beállítható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék az 1005 képpontos RGB-érzékelő adatait felhasználva állítja be az automatikus expozíció és az automatikus fehéregyensúly optimális értékét, és hajtja végre az automatikus élességállítást. Az automatikus élességállítás 3D követés funkciója követi a téma mozgását a képen belül, és annak megfelelően, automatikusan vált a különböző AF pontok között. A rendszer növeli az automatikus élességállítás és az automatikus fehéregyensúly-beállítás pontosságát is.

Sorozatfényképeket a D3-nál lassabban készít: a kisméretű 1500 mAh-es lítium-ion akkumulátorral 5 kép/mp képtovábbítási sebesség érhető el, de a külön megvásárolható nagyobb teljesítményű, 2500 mAh-es akkumulátor használatát lehetővé tevő elemtartó markolattal ez 8 kép/mp sebességre növelhető. Az új modell remek újdonsága a beépített, automatikusan felnyíló i-TTL vaku, amely 24 mm-es objektívnek megfelelő fedettséget biztosít, és tökéletesen alkalmas diszkrét vakus fényképezéshez olyan esetekben, amikor külső vaku használata kényelmetlen lenne.

A képérzékelő-tisztító magas frekvenciájú rezgésekkel csökkenti a képérzékelő felületén előforduló porosodást. Kompatibilis a következő generációs, nagy sebességű UDMA-memóriakártyával is, amely 35 MB-os rögzítési sebességet tesz lehetővé. Van rajta HDMI kimenet, azaz a képeket nagyfelbontású tévén kiváló minőségben tekinthetjük meg. A július 25-től kapható D700 induló ára 2999 dollár, illetve 2599 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #9
    "Borítása magnéziumötvözetből készült,"

    És a belseje, a váza?
  • televana #8
    De kint a D300 is sokkal olcsóbb... (Itthon is már 300k körül van). Az más kérdés, hogy lehet még itthon találni 424k-ért, és ahhoz képest a kinti ár megéri. De Trabantot is tudok egymillióért.
  • Lateralus #7
    640e-ért már előrendelhető itthon.
  • foregister #6
    ha 446e Ft lesz akkor a D300-asra nem is lenne érdemes beruházni, viszont ha 612e Ft akkor marad a D300-as erre a vételre. Tudom, hogy átszámított árak és tuti drágább lesz, de mégis...
  • babajaga #5
    Ilyen már 30 éve van.
  • rigidus #3
    Viszont szerintem hatarozottan lenyomja az arat regebbi felsokategorias kameraknak is (pl. EOS 5D).
  • Möci #2
    Jól értem? a 3D követési funkció kompenzálja a téma és az objektív közötti pozícióváltozást?
    ♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠
  • Cat #1
    "A július 25-től kapható D700 induló ára 2999 dollár, illetve 2599 euró lesz."

    446e Ft vs. 612e Ft. De legalább elszakadtunk az 1:1-es átváltási aránytól...