Alex

Három új Nikon fényképezőgép

A kompakt fényképezőgépek újdonsága a Wi-Fi kompatibilitás, a trió vezetője pedig 18-szoros optikai nagyítással büszkélkedhet.

Nikon S52c és S52

Mindkét modell a cég COOLPIX S sorozatába tartozik. Felbontásuk 9 megapixel, NIKKOR objektívjük pedig helytakarékosan, függőlegesen került beépítésre. A gépek ugyan csupán háromszoros optikai nagyításra képesek (38-114mm), ennek ellenére mégis tartalmaznak képstabilizátort. Hátsó kijelzőjük képátlója 7,62 cm, 230 ezer szín megjelenítésére képes. A gépekben van arc-prioritásos autófókusz, vörösszemhatás-korrekció és a D-Lighting, mely a túl sötét árnyékokat javítja ki. A gyakori helyzetekben való fotózást 15 témamód könnyíti meg, gyenge fényben a nagy ISO érzékenység segíti a megvalósítást. Makró módban 4 centiméter távolságban levő témára lehet élességet állítani.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az S52c testvérétől csupán a Wi-Fi támogatás meglétében különbözik, melynek használatával a gép tulajdonosai azonnal, egy gombnyomásra feltehetik friss képeiket a világhálóra. Emiatt az S52 valamivel kisebb is (93 mm széles, míg az S52c 97,5 mm). A vállalat egy fotó és videómegosztó szolgáltatást is kapcsol a termékek mellé, a Picturetown nevű rendszer 2 GB ingyenes tárolási és megosztási lehetőséget biztosít. Belső memóriájuk 38 MB, mely SDHC kártyával bővíthető. A modellek két színben (ezüst és fekete) lesznek kaphatók, áruk 350 euró körül lesz.

Nikon P80

A 10 megapixeles P80 legkiemelkedőbb része a 18-szoros optikai nagyításra NIKKOR objektív, mellyel a Nikon is belépett a megazoomra képes kompaktok táborába. Viszont a hatalmas nagyítás oltárán nem áldozták fel a nagylátószöget mivel az 27 mm-ről indul, tehát a gép egy kisszobában ugyanúgy használható, mint a galambok szemének fényképezésére (486 mm a végpont). Ez a nagyítás persze a beépített képérzékelő-eltolásos rázkódáscsökkentés ellenére is csak állvánnyal használható ki igazán. A készülék makrómódban sem mond csődöt, már 1 cm távolságban levő témára is lehet élességet állítani.

A megcélzott piaci szegmens igényeihez igazodva a fényképezőgép manuális expozícióvezérlést (záridő és rekesz), valamint a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezés megkönnyítése érdekében ISO 6400 értékig terjedő érzékenységet kínál. "A COOLPIX P80 egyesíti magában az összes fontos jellemzőt: hatékony objektív, manuális és automatikus üzemmód, valamint fejlett technológia kompakt és ergonomikus kialakítású vázba rejtve. Mindenki, aki sokoldalú, kiváló minőségű és könnyen hordozható fényképezőgépet szeretne, le lesz nyűgözve az eredménytől." - foglalta össze a tudnivalókat Kazuhiro Okano fogyasztói termékekért felelős aligazgató.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék elektronikus keresővel van felszerelve, hátsó kijelzője pedig 2,7 coll képátlójú, 230 ezer pixeles. Ebben is benne van a társainál említett három Nikon technológia, az arc-prioritásos AF, a vörösszemhatás-korrekció és a D-Lighting. Természetesen videórögzítésre is képes 30 kép/mp sebességgel, 15 motívumprogramját pedig speciális beállításokra és helyzetekre optimalizálták. A "képoptimalizálás" funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felvételek rögzítése után szabadjára engedjék kreativitásukat, és monokróm fényképeket készítsenek 4 különböző szűrőeffektussal, az eredeti színes változat megtartása mellett.

A fényképezőgép 52 MB belső memóriával rendelkezik, és SDHC-memóriakártyákat is képes fogadni. Csak fekete színben lesz kapható, megjelenése a boltokban április végétől várható, ára 450 euró körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #25
    "Nem vágtam a földhöz, magától esett..."

    magatol esett le, mi?
    a szart, ratetted a TV-re, mikor az Uri Geller varazsolt...:)))
  • Möci #24
    Szerintem kérdezzük meg,
    -Taposásra hogyan reagálnak?,
    illetve:
    -Vésésre hogyan reagálnak ezek az alúltervezett NIKON-ok?
    Szerintem JTBM kolléga megélt tapasztalataival fogja alátámasztani a NIKON érdemtelenségét arra, hogy miért is említésre méltatlan fényképezőgépként akár leírni is a nevét!
  • Beepitettember #23
    Ne is vegyed:-) Nem való az neked ;-)
    Ismerősödnek külön gratulálok!:-)
    Sok sikert a további fényképezőgép dobáláshoz :-)
  • JTBM #22
    Ismerősöm hétvégén dobott le a teraszról betonra (2m) egy Sony SR12 HDD-s!!! videókamerát. Semmi baja...

    A Nikon fényképezőgépben nincs HDD, mégsem bírja a kiképzést...

    Engem marhára nem érdekel, hogy miért gyárt sz*rt a Nikon, nem veszem és ennyi...
  • Lateralus #21
    Gravitáció monnyon le !!!
  • Beepitettember #20
    "Mivel a Nikon sz*rt gyárt"

    Igen valószínűleg igazad lehet ha jobban belegondolok.
    A Nikonnál összeült az igazgatótanács és hosszas értekezlet után kitalálták, hogy: Gyártsunk szart mert így lesz nyereséges a vállalat! Ez ám a hatalmas üzletpolitika!

    Még mindig nem érted, hogy attol hogy te ledobtad (bocsánat magátol leesett... Gondolom leugrott az asztalrol..) attol még nem a fényképezőgép a szar... Nem vigyáztál rá és tönkrement. Ennyi.

    Mellesleg ugrasd már le az asztalrol a Canon-t (A650 IS) fényképezőgépedet. Aztán meglátjuk, hogy kell e majd szervízbe vinni.
  • JTBM #19
    Nem vágtam a földhöz, magától esett...

    Az autót úgy tervezik, hogy 5 km/óráig károsodás nélkül ütközhet.

    Mivel a Nikon sz*rt gyárt, vettem egy Canon-t (A650 IS)...

    Egyébként a Nikon 5 éve még nem sz*rt gyártott...
  • Beepitettember #18
    Talán azért mert nemkéne földhözvágni... Elárulok egy titkot: a fényképezőgépeket nem arra találták ki, hogy dobálják... Érdekes módon én még egyetlen egy fényképezőgépet sem ejtettem le... vigyázni kell rá ennyi a titka. Attol még nem szar egy fényképezőgép, hogy te földhözcsapdosod és nembirja ki...
    Gondolkozz egy kicsit. Ha meg olyan szerencsétlen vagy, hogy mindig elejted akkor a helyedben egy szót sem szolnék...
  • JTBM #17
    Akkor miért él még mindig az 5 éves Nikon kamerám??? Miért megy tönkre ma az összes Nikon gép az első esésre?

    Ha nekikoccol egy kínai csajszi az S60-as Volvomnak egy Suzuki Swifttel 2km/óra sebességgel, akkor nem számítok totálkárra, igazából nem számítok még egy karcolásra sem. De ha ennek az ütközésnek a végén az S60-as kuka, akkor valami nagy gáz van a Volvónál...
  • Möci #16
    Tud valaki a -SONY alfa 350- áráról valamit???