Napi Online

Újabb monitorgyár épül Szlovákiában

A tajvani Chi Mei informatikai cég a szlovák televízió híradása szerint 200 millió euró beruházással minden valószínűség szerint Szlovákiában építi fel monitorgyárát.

A tervezett nagyberuházás pontosítása érdekében a vállalat képviselői ma Pozsonyba látogatnak - közölte Peter Hajas, a külföldi beruházások útját egyengető Sario szlovák állami ügynökség igazgatója. Szlovákiában már két nagy monitorgyár üzemel: Galántán a Samsung Electronics cégé, Nyitrán pedig a Sony társaságé. Szlovák lapértesülések szerint az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyártó 250 millió euró ráfordítással gyárat kíván építeni a visegrádi régió valamelyik országában, amely 1500 főnek adna munkát. A Sario intenzív tárgyalásokat folytat az indiai féllel.

A Kassa közeli Kenyhec ipari parkja meglepő módon helyhiány miatt már elutasította az Apollo Tyres ajánlatát, és Léva - ahová eredetileg a dél-koreai Hankook települt volna - szintén jelezte, hogy nem tart igényt a beruházásra. A Sario azt szeretné, ha az indiai cég Kelet-Szlovákiába telepítené üzemét. Az Apollo Tyres éves forgalma egymilliárd dollár, jelenleg Indiában, Zimbabwéban és a Dél-afrikai Köztársaságban működtet termelőbázist.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #1
    El lehet menni szlovákiába. tessék! lehet menni...