Gyurkity Péter

Még idén megjelenik Európában a Zune

A Microsoft elégedett hordozható lejátszója eddigi eredményeivel, kiemelve, hogy az Apple jól bebetonozta magát a piacon. Az európai megjelenésről egyelőre óvatosan nyilatkoznak, ám idei rajtban reménykednek.

Jason Reindorp, a szoftvercég marketingigazgatója a Franciaországban megrendezett Midem Net zenei konferencián beszélt az eddigi adatokról, illetve a jövőre vonatkozó elképzelésekről. Elhangzott, hogy elégedettek az eddigi eredményekkel, vagyis az amerikai eladások alakulásával, ez azonban főleg annak tudható be, hogy tisztában vannak az Apple elsöprő fölényével, illetve azzal, hogy ennek megtörése egyáltalán nem lesz könnyű.

Az igazgató úgy vélte, hogy az öreg kontinensen valószínűleg a következő ünnepi szezonban bukkanhat fel a Zune lejátszó, mivel a piac logikája ezt diktálná. "Az ágazat egyedi, karácsonytól karácsonyig tartó ciklusokban halad előre. Joggal számíthatunk arra, hogy az év végén ismét több megoldás, kiegészítő, valamint szolgáltatás bukkan majd fel" - magyarázta Reindorp, amikor az európai megjelenésről kérdezték. Pontos időpontot azonban nem árult el, mivel ezt még túl korainak tartják, annál is inkább, mert külön csapat dolgozik a kifejezetten európai igények felvázolásán, valamint az ehhez köthető módosítások kidolgozásán.


A Microsoft saját adatai szerint a 30 GB-os kategóriában a lejátszó eddig 10 százalékos részesedést tudott kiharapni a tortából, ami nem rossz eredmény az újonctól. Június végéig összesen egymillió darabot szeretnének eladni, ugyanis az eredeti tervek is erről szóltak. Továbbra is tartják magukat azon elképzeléshez, miszerint egy ambíciózus hároméves tervvel megingathatják az Apple uralmát, már amennyiben tartani tudják magukat a szigorú útitervhez.

A rajt a szakértői vélemények szerint nem sikerült valami fényesre, és korábban arról is szó esett, hogy 2008-ra csúszhat az itteni megjelenés. Redmond most is magabiztosnak tűnik, ám kérdéses, hogy valóra válthatják-e az iPod megtöréséről szőtt álmaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maestro85 #26
    Jelenleg bizti, hogy jobb a Zune, ami érdekessebb lehet, hogy bírja majd az Apple az iramot, a microsofttal szemben. Igazából nincsenek pontos infóim, de szerintem sokkalta nagyobb cég ez a microsoft, és ott nagyon jól tudják mi a dolguk... Bár nagyon nem zavarna az apple elgyengülése, mióta folyton zavar, hogy egy nano 10óra körül bírja, cirka 40ropi körül.
  • maestro85 #25
    OFF: Milyen öreg ez a Bill már?
  • Gerygrey #24
    Öhhh... Symbian... Mér' az UIQ az micsoda? :)

    Suomy ha nem tetszik a Win akkor ne használd, de feltételezm most is arról vagy fent. Én jogosan fikázhatnám mert telóról netezek symbianos operával, de PC-n a Windowsnál - bár kétségkívül nem hibátlan a win - nincs nála jobb.
  • barret #23
    En telefont vettem,minden igenyemet kielegit:)
    Gadget felugyelo nem az en stilusom:P
    Aki meg korbe akarja pakolni magat mindenfele bigyoval,az tegye azt.
  • PoisonBorz #22
    Azért Nokiát említettem, mert a SonyEricssonhoz képest pl Symbian fut alatta, ami azt jelenti, hogy míg az előbbihez max letölthető témákat és 20-30 programot találsz, addig symbianra a nyílt sdk-nak hála többezer program van ftp-klienstől elkezdve bluetooth-os pc-irányító vnc kliensekig minden (nem beszélve a játékokról).
  • ppista #21
  • Su0my #20
    Szerintem ez az első igazán nagy - pénzügyi - balfogása a Microsoftnak. Azért emelném ki, hogy pénzügyi, mert a legnagyobb balfogásuk az volt, amikor elkezdték megírni a Windows-t...

  • zzebi #19
    Nekem mar volt szerencsem jatszadozni a Zune-nal, es egyaltalan nem talaltam kiemelkedoen jonak. Persze lejatssza a videokat, de azt a tobbi is ugyanigy megteszi. A felbontasa csak akkora, mint az iPod-nak. A kepernyo hajszalnyival nagyobb (fel collal). Gondolom a Wifi jo lehetne benne, ha vegre ki is lehetne hasznalni valahogy.
    Ellenben jo nagy... tul vastag... nem zsebbe valo. Meg a 80 gigas iPod is kisebb nala.
    Gyakorlatilag egy Toshiba lejatszo Zune logoval (valoban az).
  • scorpeeon #18
    Ez de kemény :) És még nem is látom rajta a PS vs xbox harcát pl :)
  • wanek #17
    "az általuk szabadalmaztatott vízlepergető spanyolviasz (iWax) bevonatú előlappal." -