Gyurkity Péter

Európában 2008-ra csúszhat a Zune

Az öreg kontinenset továbbra is mostohán kezelik: lapértesülések szerint a Microsoft egy teljes évvel elhalaszthatja az itteni megjelenést, mivel még mindig nem találta meg lehetséges partnereit.

A brit New Media Age magazin arról számolt be, hogy a szoftvercég optimális esetben is csak 2007 legvégén dobhatja piacra Európában saját hordozható zenelejátszóját és indíthatja útjára az ehhez kapcsolódó online zeneboltot. Az Apple ezzel egy újabb éven át élvezhetné behozhatatlannak látszó előnyét, ám Redmond nem tehet mást, mivel először meg kellene állapodnia a térségben fellelhető potenciális partnerekkel. A megállapodások után előkészítői munkára van szükség, ami minimum egyéves periódust ölel fel.


"Még nem választottuk ki a megfelelőnek tűnő szolgáltatót az online zenebolt üzemeltetésére az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy igencsak messze vagyunk a tényleges indulástól" jelentette ki Dene Schonknecht a Microsoft részéről, aki maga is ezen kapcsolatok kialakításáért és fenntartásáért felelős. Ez természetesen azt jelenti, hogy a kontinensen elmulasztják az idei ünnepi szezont, ami rögtön egy megfelelő rajtot jelenthetne egy számukra teljesen új piacon. A tengerentúlon mindenesetre kiaknázzák ezt a lehetőséget, hiszen az Egyesült Államokban már november 14-én bemutatkozik a lejátszó, illetve a zenebolt, amely a Zune Marketplace nevet kapta.

Azt már biztosan tudjuk, hogy a hordozható lejátszók három különböző színben érkeznek, 3 hüvelykes kijelzővel, 30 GB-os merevlemezzel, beépített FM-rádióval, Wi-Fi eléréssel, amely lehetővé teszi a zeneszámok megosztását más, a közelben tartózkodó készülékekkel. Utóbbi két funkciót a szoftvercég a platform nagy előnyeként mutatja be, míg a megosztási lehetőséget Steve Jobs, az Apple első embere teljesen értelmetlennek és feleslegesnek tartja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #21
    igy van akko má
    inkább 1 PDA
    140 misiért ezt???????
    na mennyenek a pélóba.
    1 f*sza PDA át már 1 százasért kapsz
  • sguser #20
    ott a pont
  • sudyke #19
    Kell venni egy PDA-t, es akkor azzal mindent meglehet nezni, hallgatni. 10 oras repulo ut alatt megneztem 2 filmet amikor nem ment semmi a repulon, es azon kivul vegigneteztem az utat. Ezekben minden benne van... es van blutuszos fejhalgato, uhogy a kabelekkel sem kell ba##akodni.
  • MadBence #18
    lehet, hogy itt olvastam, de tudtátok, hogy a Zune héberül mit jelent? Ba az eleje, és zdmeg a vége. Szvsz LOL :D
  • Reyes #17
    Feeling LoL!:D

    Én inkább vettem egy sokkal több funkcióval bíró lejátszót feleannyiért, és hidd el, sokkal jobb annak a "feelingje", hogy nem dobtam ki feleslegesen több pénzt csak azért, mert beletömik az agyamba, hogy az Ipod milyen überkirály...
  • rumos #16
    ez a faszomkodás olyan fárasztó, mégis ki a halálal kell megegyezni? kész a hrdware, ki kell hozni ajrópában, oszt jónapot. ja, hogy nem lesz hozzá "legálisan letölthető zene", amivel jól teletömhetem a zsebüket? mennyenek má!
  • Dzson #15
    2008-ra 20 új MP3 player jön ki videolejátszó funkciókkal. A micrisift szeret ráfizetéses dolgokra költeni, csak hogy billi elmomdhassa, ott vannak a piacon. Majd hazudnak valamit, ahogy szoktak az eladásokról (2009-re 3625millió eladott zuneval számolnak a fizetett elemzők), azt kész.
  • KisDzso #14
    akár késik akár nem kijövetel után nem hiszem h lenne rá pénzem... :P
  • carville #13
    Of kóz minden késik napokat ami amcsiból jön, de többet szerencsére nem szokott. Pl. 360 vagy a Wii lesz. ;)
  • carville #12
    Csak videókat is szeretnék rajta nézni. Azért is lett volna jobb a Zune a nagy képernyőjével. 8-)
    Tesómét is néha kölcsön kérem hosszabb útra, és tök jó dolog megnézni egy filmet, majd az aksi simán bírja még zenékre is... Baromi jó.