Specker Balázs

Webkamerák a Microsofttól

A Microsoft több olyan webkamerával is előrukkolt, amelyek elsősorban a Windows Live Messenger videofunkcióit igyekszenek jobban kihasználni.

A mostani bejelentés egyáltalán nem érkezett váratlanul. Márciusban már lehetett hallani arról, hogy a szoftveróriás bővíteni kívánja VoIP szolgáltatásait és a Windows Live szolgáltatások részeként különböző videoeszközökkel is jelentkezik majd. Az augusztusban debütáló LifeCam termékcsalád csúcsmodellje, a VX-6000-es ezüstszínű webkamera 5 megapixeles (interpolált) állókép, illetve 1,3 megapixeles nagyfelbontású videó készítésére alkalmas. A 71 fokos látószögű lencse révén egyszerre akár többen is beleférhetnek a képbe - olvasható a Microsoft sajtóközleményében. Az eszköz ára 100 dollár (körülbelül 22 ezer forint) körül várható.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az VX-3000 típus 1,3 megapixeles (interpolált) nagyfelbontású képrögzítés mellett 640 x 480-as videofelvételre lesz képes. A fekete színben kapható modellért 49,95 dollárt (körülbelül 10 ezer forintot) kell majd fizetni. Mindkét kamera beépített zajszűrős mikrofonnal lesz felszerelve, a hozzájuk adott szoftvercsomag pedig a Windows Live Messenger, a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatásához kötödő funkcióit, valamint videós VoIP-lehetőségeit igyekszik majd integrálni.

Mint ismeretes a Windows Live Messenger béta verziója már május óta elérhető, a hivatalos változatot pedig a közeljövőre ígérte a Microsoft. A gyártó által ajánlott minimális rendszerkövetelmény 1,4 GHz-es Pentium IV processzort, 100 MB-nyi szabad helyet, USB 2.0 csatlakozási lehetőséget és szélessávú internernethozzáférést ír elő.

Martin Taylor, a cég Windows Live-ért és MSN-ért felelős alelnöke úgy véli, a Microsoft hardveres részlege egyre nagyobb szerepet kap majd a Windows Live Messenger fejlesztésében, amit mi sem bizonyítja jobban, hogy a Microsoft újabb LifeCam eszközöket ígért szeptemberre - írja a ZDNet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmör #6
    Tegnap sikerült egy VX-3000-et vennem. Meg vagyok vele elégedve nagyon, mert 640X480-ban a kamera jól követi a mozgást, nem akadozik, max ha plussz fényt kérek a képre. A fényképezés megy 1,3 Mpixelben, de nem az erőssége, inkább 640X480-ban érdemes vele fotózni és természetes, erős fényben. Egyébként kellemesen csalódtam végre 1 Micro termékben!
  • Prince of Máté #5
    VX-1000-m van és fasza :D
  • BiroAndras #4
    "Vajon lesz a szoftverükben olyan kémprogram, amivel gates bácsi bármikor bekukkanthat a szobánkba?"

    Ehhez nem kell az MS-nek webkamerát gyártani. Aki hozzáfér a gépedhez, az bármikor használhatja a webkamerádat a gyártótól függetlenül.
  • pepe003 #3
    200%
  • M0RN1NGST4R #2
    Vajon lesz a szoftverükben olyan kémprogram, amivel gates bácsi bármikor bekukkanthat a szobánkba? :D
  • izb #1
    Az első képen Photoshop rulez