Spencer

Kis méretű kamkorder újdonság a Gatewaytől

A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Gateway a napokban egy rendkívül kis méretekkel rendelkező vadonatúj videokamkordert fog piacra dobni.

A vállalat internetes oldalain már a hivatalos bejelentés előtt megjelent információkból tudni lehet, hogy a Gateway DV-S20 Pocket Multi-Cam nevezetű eszköz 199 dollárba, vagyis mintegy 44 ezer forintba fog kerülni, illetve, hogy segítségével nem csak videofelvételek, hanem digitális fényképek is készíthetők lesznek.

A mini videokamera újdonság ékes bizonyítéka annak, hogy a korábban kizárólag személyi számítógépekkel foglalkozó Gateway új piaci szegmensek felé kíván nyitni. A vállalat vezetői úgy gondolják, hogy a PC-piacon egyszer már bevált üzleti modellt a fogyasztói elektronikus eszközök piacán is lényegében minden további nélkül alkalmazni lehet. Ezen felfogás értelmében a Gateway mostanság olyan új fogyasztói elektronikus eszközöket dob piacra, melyek egyrészt tökéletesen kompatibilisek egymással, másrészt pedig kedvezőbb áron kaphatók, mint a konkurens gyártók hasonló kategóriás termékei.

Ismeretes, hogy a cég munkatársai idén tavasszal arról számoltak be, hogy a Gateway az idei esztendőben tizenöt kategóriában nem kevesebb mint ötven vadonatúj terméket fog piacra dobni, amitől a cég vezetői nem titkoltan jelentős új bevételi forrásokat remélnek. A Gateway az elmúlt hónapokban számos plazmakijelzős, illetve folyadékkristályos televíziós készülékkel, digitális fényképezőgéppel, hordozható digitális zenelejátszóval, hálózati megoldással, valamint személyi számítógéppel rukkolt elő, a közeljövőben pedig teljesen meg kívánja újítani internetes oldalait.

A kereskedelmi forgalomban hamarosan megjelenő Gateway DV-S20 Pocket Multi-Cam 64 MB méretű integrált memóriával rendelkezik, bővítőhelye pedig Secure Digital formátumú memóriakártyák fogadására képes. Az 1,5 colos folyadékkristályos kijelzővel rendelkező újdonság a mai trendnek megfelelően USB (Universal Serial Bus) interfészen keresztül csatlakoztatható a személyi számítógépekhez. "A Pocket Multi-Cam ideális választás lehet a folyton mozgásban levő, az adott pillanatokat megörökíteni szándékozó embereknek" - nyilatkozta a vállalat egyik szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nenad #6
    ja, es ha leejted akkor szevasz...
    2 megapixel nem rossz egy ilyek kis vacaktol. Es az boven eleg a jo kepekhez (felteve a ccd is jo)
    Ami a videot illeti..hmm, nemtom.
  • Herds #3
    http://accessories.gateway.com/AccessoryStore/Consumer+Electronics_381930/ Video_381939/Digital+Camcorders_372770/7004883_ProdDetail?tpcid=1000&productid=7004883

    2megapixel,mpeg4 320x240es video, 2.5x zoom, egész fasza :)
  • Herds #2
    ennyi pézér nem hiszem hogy 5megapixel :) de ha mo.-on 50e alatt lehetne kapni sztem fasza lenne