Napi Online

Vadászaton az Antenna Hungária tulajdonosa

Az Eircom Group Plc ír távközlési vállalat tegnap cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatna a Swisscom AG svájci telefoncéggel vagy bármely más potenciális ajánlattevővel, miután az Irish Independent tegnap száma arról tudósított, hogy a svájci társaság felvette a kapcsolatot vele egy 3 milliárd eurós felvásárlási ajánlat ügyében.

Az ír lap úgy tudja, hogy a megbeszélések korai stádiumban vannak és egyelőre nem hivatalosak, ráadásul a Portugal Telecom SA ugyancsak szemet vetett az ír távközlési vállalatra. Az elmúlt hetekben a lap szerint két londoni brókercég jogot szerzett arra, hogy legalább 100 millió új Eircom-részvényt vásároljon a jövő héten esedékes kibocsátás során. Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik állnak a tervezett felvásárlás mögött.

Az Eircom a tervek szerint 313 millió új részvényt bocsát ki, és az ebből várható 423 millió euróval a júliusban létrejött megállapodás alapján a Meteor ír mobilszolgáltatót kívánja megvásárolni a Western Wireless egyesült államokbeli mobilcégtől. Az új részvények az Eircom megnövekedett részvénytőkéjének 29 százalékát teszik ki.

A vezető svájci távközlési vállalat - amely idén megnyerte az Antenna Hungária 75 százalékára kiírt tendert - megerősítette, hogy további külföldi felvásárlási célpontokat keres, sőt listát is készített a megszerzendő cégekről, a tegnapi értesülést azonban nem volt hajlandó kommentálni. A Swisscom korábban kísérletet tett a Cesky Telecom, még korábban a Telekom Austria megszerzésére, de egyik próbálkozást sem kísérte siker. Az ír vezetékes távközlési piac mintegy 75 százalékát ellenőrző Eircom részvényei tegnap 13 százalékot erősödtek a felvásárlás hírére, a cáfolat nyomán azonban gyengültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djukel #1
    Miert hir az ha egy menedzser a bandajaval el megy facanozni?