Berta Sándor

Ausztriában is lesznek elbocsátások az IBM-nél

A tervek szerint az amerikai "Nagy Kék" 2050 osztrák munkatársa közül 200-nak a talpára kötnek útilaput. Bár a korábbi hírekben nem volt szó arról, hogy az IBM-nél tervezett világméretű létszámleépítések Ausztriát, illetve az ottani képviseleteket is érintenék, ám úgy tűnik, az olló a "sógorokat" sem kerüli el.

A Die Presse napilap értesülései szerint az IBM Ausztria nevű leányvállalatnál 2050 alkalmazott több mint tíz százalékának kell új állást keresnie. Nem ez lesz az első létszámleépítés az idén az amerikai konszern osztrák képviseleténél, hiszen idén júniusig már 89 munkatársától megvált a cég. Az elbocsátott dolgozóknak még az sem nyújt vigaszt, hogy a tervek szerint nagylelkű lesz velük az egykori munkaadójuk és egy úgynevezett Separation Packages csomagot fognak kapni. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem akart részleteket elárulni a számítógépipari konszern.



Christian Rothmüller, az IBM Ausztria szóvivője egyelőre cáfolta a tervezett elbocsátásokat, illetve, hogy a vállalat a közeljövőben megválna - a Die Presse által megjelölt - 200 munkatársától. Rothmüller szerint ugyanakkor a létszámleépítés természetes lemorzsolódás formájában is megvalósulhat majd. Hogy ez hány alkalmazottat érint(het), arról a szóvivő nem akart tájékoztatást adni.

Mint ismeretes, az IBM a múlt héten jelentette be, hogy a világszerte foglalkoztatott 329 ezer dolgozója közül 14 ezer 500-tól meg akar válni. A létszámleépítések fele a vállalat európai képviseleteinek alkalmazottait érintené. Németországban például a korábban nyilvánosságra hozott 1600 helyett 2000 ember kerül majd az utcára. Az IBM Magyarországot ugyanakkor nem érintik a létszámleépítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #2
    Ha már a fehérvári winyók nem jöttek be? ...

  • ffxi #1
    Kell pénz az új szuperszámítógépre, különben a japánok leköröznek