Rónai György

A Microsoft szabadalmaztatta az emberi testet mint vezető közeget

A Microsoft megkapta a szabadalmi jogokat arra, hogy az emberi testet, mint vezető közeget használja fel áram, és adatok továbbítására. A cég úgy gondolja, hogy speciális elektródák felerősítésével fel tudja használni az emberi testet mobil eszközök és áramforrások összekötésére.

A Microsoft féle 6 754 472-es szabadalmat "Method and apparatus for transmitting power and data using the human body" néven jegyezték be. A cég azzal magyarázza az új szabadalmát, hogy az emberek ma már természetesnek tekintik, hogy elektronikai eszközöket hordanak magukkal. A technika alkalmazásával újfajta órák, csipogók, és egyéb mobil eszközök előtt nyílik meg az út, sőt, az eddigieknél könnyebb és modernebb, szem elé tehető kijelzővel ellátott eszközök is megjelenhetnek.

Ezek az eszközök nemcsak kommunikálhatnak a testünkön keresztül, hanem még akár az áramot is azon át kaphatják. Ezt a Microsoft olyan speciális elektromos jelekkel oldaná meg, ami semmilyen (ismert) formában nem befolyásolja az emberi test működését. A cég pulzáló AC vagy DC jeleket alkalmazna áramforrásként. Ezeket különböző frekvenciákon továbbítva akár szelektíven is el lehet látni több különböző eszközt árammal. Ugyanezen jelek amplitudó, és frekvencia modulált változatait használnák fel az adatok, vagy akár audio jelek továbbítására is.

A Microsoft június 22-én kapta meg a szabadalmi jogot, azonban a technológia további részleteiről egyelőre nem árultak el semmit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dexter161 #44
    Ugyan, dehogy! Amerika ezért nem készít jó termékeket. Pölö nemtom hogy hogy lesz, de volt szó róla, hogy olyan gépeket fognak gyártani, amik elküldik a winyód tartalmát a mikrofosnak. Ezért fognak egyre jobban bejönni a kínai (vagy hasonló) termékek, mert azok nem csinálják ezt. Hát inkább a kínai cuccok, minthogy bánomisénhogy, de áramot vezetnek át a szervezetemen. Amit én nem nagyon tudok ellenőrízni, azt ne csinálják velem!
  • akyyy #43
    Régebben ugyanez volt, amikor még hülyének nézték azt, aki az tmondta, hogy mobiltelefon keresztül majd nézk egymást, kameráznak, me minden, most meg kiröhögik azt akinek nincs ilyen telefonja.

    Ellez is ugyazez lesz. Most itt ijedezünk meg leszenyózzuk az M$-t, később meg mindenki használni fogja. (bár igaz, beállí kékhalál :) )
  • Piscator #42
    Huhh, és a bióáram? Az létezik és áram.
    Viszont azt is zavarhatja ez a butaság.
  • Piscator #41
    1. Ez most egy terjedő divat, a bulvársajtó?
    2.Nevetséges, komolytalan kérdés. Mindent lehetne levédetni, szabadalmaztazni, talán még Bill Gates-t.
  • DW #40
    Belegondoltál, hogy mennyit fizetsz ki évente, hogy sz@rhass egy jót? Villany, víz, wckefe, légfrissítő, toalett kacsa, budipapír, az újság, amit közbe olvasol:))) Nem olcsó mulatozás ám. Persze vannak alternatív megoldások:) <- csak legyen hozzá gusztusod:P
  • Runo #39
    Hát igen, szerintem nem védethené le, mert az én testem már réges rég kitalálta, hgy árammal működik, és vezeti azt....

    Ennyiből a xart is levédethetné valaki, és aki xarik, annak fizetnie kell.....bár így is fizetnünk kell érte :b
  • Tetsuo #38
    Mindenféle (nem saját, bio) egyenáram (DC) káros az élő szövetekre, ugyanis ionos áramlást hoz lére, ami kémiai elváltozással jár azaz mérgezéssel.
    A váltakozó áram pedig frekitől függ hogy mire hat (talán, azért a szívizmokat kikerülik..), de az idegrendszernek s az izmoknak (sőt a nyirokrendszernek) biztos nem tesz jót.
    Tehát sem a tápáram sem a jeláram nem egészséges, bár néha egy-egy kis jel megengedhető, de semmiképpen nem folyamatos SzVSz.
  • dexter161 #37
    Pénzen kella alapulnia mindennek ebben a kib****** világban
  • galocza #36
    ekg eeg csak microsoft engedéllyel?

    kezd telelenni a hócipőm.
    különben is, szabadalomnak nem valami új felfedezésen kell alapulnia?
  • dexter161 #35
    Jah, mint az Alienben...