Alex

A Windows XP Reloaded nem jelenti a Longhorn csúszását

A Microsoft a nagy médiaérdeklődésre reagálva közölte, hogy a Windows XP "Reloaded" kifejezés nem jelenti új vagy frissített Windows XP verzió piacra dobását vagy a Windows "Longhorn" megjelenési időpontjának későbbre helyezését.

A Windows XP "Reloaded" kifejezés - amely Jim Allchin, a Microsoft Platforms Group elnökhelyettesének Seattle-i nyilatkozatában hangzott el - egy hete tartja lázban a nyomtatott és elektronikus médiát egyaránt. A híradásokban lévő információkra a Microsoft sajtóközleményben reagált. Közlésük szerint a két legnagyobb szárnyra kelt tévedés, hogy a Windows XP "Reloaded" új, önálló termék és a Windows "Longhorn" megjelenését emiatt későbbre helyezték.

Ebben kiemelik, hogy a Windows "Longhorn" 2005-ben várható megjelenése előtt nem tervezik új vagy frissített desktop, így például a köztudatban Windows XP Second Edition-ként élő operációs rendszer kiadását. A jelenleg folyó nagyobb fejlesztések a Windows XP Media Center Edition-t és a Tablet PC Edition-t érintik, illetve várhatóan a nyár előtt megjelenő Windows XP SP2 szervizcsomagot, melyeket hamarosan kibővítve, a hardvertechnológiák fejlődésének követésére ismét piacra dob a szoftvergyártó. Azonban e fejlesztések egyik esetben sem érintik a Windows XP operációs rendszer magját.

A Windows "Longhorn" fejlesztése a Windows XP-től függetlenül, a legmagasabb prioritással zajlik, melyeket nem befolyásol a Windows XP SP2 vagy más, a Windows XP-vel kapcsolatos munkálat. A Windows "Longhorn" hivatalos béta verziójának megjelenése 2004 végén várható. A "Reloaded" kifejezés a cégen belüli, a Windows XP-t érintő fejlesztési projekteket jelöli, melyek egyike sem új, önálló termékben, hanem funkcionális frissítésekben realizálódik majd. Most még ezek egyikéről sem állnak rendelkezésre végleges információk, és még az sem dőlt el, hogy az új funkciók az SP1-hez hasonló módon integrálva lesznek-e az eladott Windows XP csomagokba, illetve az új számítógépekre gyárilag telepítik-e majd őket. Közlésük szerint bizonytalan az is, hogy az újonnan fejlesztett technológiák egy csomagba tömörülnek-e vagy külön-külön lesznek hozzáférhetők, illetve hogy meg kell-e vásárolniuk a felhasználóknak vagy ingyenes frissítésekként lesznek letölthetők.

A Microsoft jelenlegi legnagyobb, és a leginkább középpontban lévő fejlesztési projektje a 2002-ben kiadott Service Pack 1-hez hasonló formában érkező Service Pack 2 (SP2). Az SP2-vel több új funkcionális képesség fog bemutatkozni a Windows XP-ben, melyek többségükben a platform biztonságosabbá tételét fogják szolgálni. A vállalat közölte: a Windows XP "Reloaded" technológiák fejlesztése az SP2 munkálatait semmilyen módon nem befolyásolják. A Windows XP SP2 megjelenését még 2004 első felére tervezik, és bármilyen, a "Reloaded"-dal kapcsolatos aktivitás csak ezen esemény után várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sniper #26
    C=64 laptop(!) lenne a kiraly. :) Allitolag par eve selejteztek le nehany ilyet a haccseregtol.
  • rolika #24
    és nem fagy állandóan, mint ez a fostalicska...
  • mireez #22
    ehh
  • IMYke2.0.0.0 #14
    Redoomed lenne a tuti.

    -----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
    -----------------------------------------
  • [HUN]PAStheLoD #12
    még énis emléxem amikor papirra fel voltak írva dos parancsok hogy sorba miket kell beírni hogy ez v. az a játék induljon el :DD

    akkor egyszerűen máshogy nem is mentek a dolgok.. nem volt csicsa meg FPS miatti aggódás .. és nem jöttek kékhalálok meg directX hibák lépten-nyomon
  • KIP #9
    ottapont:) a regi idoket mar nem lehet visszahozni, hacsak ossze nem dobsz egy 486 v. PI-II configot es nosztalgiazol kicsit, nekem speciel mar megfordult a fejemben. Sok program mar nem is hajlando elindulni WinXP+P4 comboval:)
  • Inquisitor #8
    De. :(
  • rolika #6
    gyerekek, nektek nem hiányoznak a klasszikus házi számítógépek? ahol nincs béta, meg szervízcsomag, meg ddr2, meg f.szomtudja, csak működik...
  • bunny #5
    Jah, remélem. A lindows is miért fájt nekik, nem tudom. AZt meg pláne nem, hogy hogyan nyerhetett az MS.
  • Cat #3
    hát, miután külön videóklippet csináltak a mátrix analógiára, melyben Bill Gates és Steve Balmervan a kék és a piros kapszulával, ahol a Linux a gonosz, ezt kizártnak tartom ;)