Spencer

Új információk a Microsoft SPOT karóráiról

A Microsoft a várakozásoknak megfelelően a hét végén számos új részletet elárult a közeljövőben debütáló SPOT (Smart Personal Objects Technology) internetes karórák, illetve a hozzájuk kapcsolódó vezeték nélküli szolgáltatások kapcsán.

A szoftvercég munkatársai elmondták, hogy az első high-tech SPOT karórák várhatóan az idei év negyedik negyedévében lesznek megvásárolhatók, első körben az Egyesült Államokban és Kanadában. Az újgenerációs órákhoz kapcsolódó szolgáltatás, az MSN Direct ugyancsak ekkortól fog élni, havidíja pedig 9,95 és 59 dollár között fog mozogni.

A kereskedelmi forgalomban az év végi ünnepeket megelőzően debütáló SPOT karórák előreláthatólag hat-nyolc különböző változatban lesznek kaphatók, még pedig 150-300 dollár közötti árakon. Chris Schneider, a Microsoft SPOT technológiai csoport programmenedzsere elmondta, hogy a SPOT órák leendő tulajdonosainak lehetőségük nyílik majd arra, hogy lényegében bárhol és bármikor hozzáférjenek a legfrissebb hírekhez, közlekedési információkhoz, időjárás előrejelzésekhez, tőzsdei árfolyamokhoz, vagy éppen étterem jegyzékekhez.


Schneider ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy a SPOT karórák segítségével az MSN Messenger-féle azonnali üzenetküldési szolgáltatást is igénybe lehet majd venni, ezenkívül pedig akár az Outlookban tárolt találkozókat is át lehet majd másolni rájuk. Az MSN Direct szolgáltatás egyébként a karóra kijelzője adottságainak megfelelően nagyrészt karakteralapú lesz, grafikus jelzésekkel pedig leginkább csak az időjárásjelentések kapcsán lehet majd találkozni. Tény, hogy a SPOT karórák használata nem helyettesíti majd például az újságolvasást, azonban ezek az eszközök arra mindenképpen alkalmasak, hogy segítségével az emberek kisebb-nagyobb információ morzsákhoz juthassanak - nyilatkozta Schneider.

Elemzők szerint a Microsoft SPOT víziójának szerves részét képező újgenerációs karórák várhatóan nagy népszerűségre tesznek majd szert a vásárlók körében, és amennyiben a gyártók (Citizen, Fossil, Suunto) nem gondoskodnak megfelelő mennyiségű SPOT karóráról, azokból idén decemberben gyorsan hiánycikk lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakS #18
    Ahelyett, hogy az e-papírra összpontosítanának. Igaz, hogy elő kell venni a táskából, de azon elfér egy bill is, amit lehetne ujjal böködni :)
  • DOGMAN #15
    Muhahhhaaaaaahaaaaaaaa!!!!!!!!!!
  • Csabi #13
    Go: azert eleg nepszeru (persze nem kozelit meg az angliai telitettseget). Es akinek online hirekre, level letoltesre es mas hasonlo dolgokra van igenye, annak biztos, hogy van.
    Mindenensetre kivancsian varom az eredmenyeket.
  • mikike #12
    jó de azt az amerikaik nem tudják használni mert túl bonyolult
  • Anteris #8
    Valamire majd csak jó lesz. Emlékszem annak idején a technika-Tudomány magazinban is azt írták az akkor - 1970 valahány körül - 10.000 dollásos, kredenc méretű számítógépekről, hogy jó kis receptek lehet majd otthon tárolni rajtuk. :)
    Majd jönnek a kreatívak, akik megtöltik értelemmel a dolgot, úgy hogy nyugi! :)
  • Csabi #7
    Azt nem egeszen ertem, hogy pontosan mi is az uzleti modell.
    Aki ilyen orat venne, annak bizonyara van mobiltelefonja amin nagy meretu es talan szines kijelzo van. Mar most sem gond a legtobb mobiltelefonnak a levelek letoltese, wap, primitiv webbongeszes es szamos mas szolgaltatas. Es mivel akinek van mobilja az maganal tartja, igy nem egeszen ertem, hogy hol jon a kepbe ez az ora.
  • Efreet #3
    olvasni még csak-csak... de gépeljetek messengerbe bármit a rajta levő (ha jól látom) 5 gombbal... meg hát... mobilon picit olcsóbb a wapos adatszerzés... meglássuk mi lesz belőle :)