HNR

Vasárnapi Pc Piac - Hangkártyák

Karácsony előtt foglalkoztunk utoljára a hangkártyák piacával. Két és fél hónap elteltével újból ezeknek járunk utána. Lássuk a részleteket.

Hangkártyák:

Teljes az állóvíz, új termék nem jelent meg. Egyre inkább hódít a Sound Blaster Audigy, míg az olcsóbb kategóriában az SB Live! a favorit. A többi gyártó meglehetősen szerényen szerepel, a Philips 3db-ból álló sorozata azonban sikerrel veheti fel a versenyt a nagy óriás, Creative termékeivel. Lássuk hogyan alakultak a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árak az elmúlt héten:


Mint látható rengeteg szerényebb képességű, ám rendkívül olcsón kapható kártyából választhatunk, míg a drágább modellek között már szűkösebb a választék. Szomorú, hogy a Videologic Sonic Furynak e hónapban nem találtuk nyomát itthon, csakúgy, mint a Turtle Beach Santa Cruz típusú kártyájának sem. Örvendetes továbbá a Philips kártyák komoly árcsökkenése.

Memóriák:


Ismét drágultak az SDRAM-ok, míg kis mértékben olcsóbb lett a biztos befutónak látszó DDR SDRAM. Ezen a héten a 256 megás modulok között a RAMBUS már csak kevesebb, mint 25%-kal drágább az SDRAM-nál.

Egyéb hírek:

Várható az első 40x író megérkezése. A Plextor e modellje kb. nettó 50 ezer forintért fog itthon megjelenni.

Egyelőre nem igazolódtak be azok a félelmek, melyek az írható cd-k árának emelkedéséről szóltak. A 74 és 80 perces TDK D-View akár 135 forintért is kapható (egyre tarkább színekben), míg a drágább Reflex sorozat 160 - 175 forintba kerül.

Ismét olcsóbbak lettek a winchesterek. A 60GB-os 7200-asok közül a Seagate ára alig 31 ezer forint feletti, az IBM és a WD 31, míg a Maxtor 30 ezer forint alá esett. Az ugyanekkora 5400-as fordulatú Maxtor 25 ezer forinttól, míg a Seagate 26,5 ezertől kapható. 100 gigás 7200-as WD 53,5 ezerért, 120-as 78,5 ezerért vihető haza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Keszeg #6
    Én 64-es SD-t szeretnék. Olyan nincsen?
  • Laalee #4
    na ja de ilyen arak mellett aki p4 parti es nem rambust vesz az megerdemli...

    amd is beujithatna egy rambus os chip et :)
  • Supergamer #3
    na bazz a 256os rambus es az 512-es kozott 60k a kulonbseg.
  • Mighty #2
    RAMBUS-nal ekkora kulonbseg van 256 es 512 MB-os moduloknal? 18800-78600