HNR

Vasárnapi Pc Piac - CD és DVD olvasók

Mai összeállításunk elsősorban a CD és DVD olvasókról szól, azonban nem feledkeztünk meg az elmúlt hetek azon változásairól sem, melyek a processzorok piacát érintették.

CD olvasók:

Új technológiának se híre, se hamva. Egyelőre maradtak az ígéretek, hogy 2002 első felében tényleg több gyártó is bevezeti a Multi-Beam technológiát, melynek egyedüli képviselője mindeddig a Kenwood. Adós maradt a piac a Sony DDCD szabványát támogató olvasók megjelenésével is. Mivel az 1,2 GB kapacitást igérő megoldáshoz sem író, sem pedig nyersanyag nem kapható Magyarországon, ezért ezen "csekélység" felett könnyedén szemet hunyhatunk. Hasonlóan nem jelent meg mindeddig a szintén a Sony által megálmodott Super Audio CD-ket olvasni képes CD-ROM egység sem. Új modellnek számít néhány 56x maximális sebességet támogató olvasó, melyek azonban nem sok vizet zavarnak. E rövid bevezető után lássuk a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árakat részletesen:


Az árak komolyan csökkentek, már nettó 7 ezer forint alatt is kapható 52x olvasó. Talán egyszer egy cd olvasó is mindössze annyiba fog kerülni, mint ma egy 3.5” floppy meghajtó?


Minimális a változás, örvendetes az NEC közel 10 %-os esése.

DVD olvasók:

A CD olvasók árának tartós csökkenésével ismét megnövekedett a különbség a CD és a DVD olvasók árai között. Sajnos a DVD olvasók drágának számítanak, jelentős változás ezen a téren az elmúlt két hónapban nem következett be. Új modell alig van a piacon, az ígéretes Multi-Beamnek továbbra sincs nyoma.


A választék kissé beszűkült, szinte csak 16x maximális sebességű olvasó kapható.

Processzorok:


Felemás kép tárul elénk a táblázat láttán: míg egyes P IV-esek ára számottevően csökkent, addig a Celeronok alig lettek olcsóbbak és még mindig indokolatlanul drága a Pentium III is.


Drasztikusan csökkentek a Duron és az XP processzorok árai. Különösen kedvező vétel az 1 GHz-es Duron és a PR1700+ jelzésű Athlon XP.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!