Csabi

Új ViewSonic monitor

A ViewSonic az utóbbi időben egyre komolyabban foglalkozik az LCD monitorok fejlesztésével és gyártásával. Azonban a cég természetesen még korántsem fejezte be a népszerű CRT monitorainak fejlesztését és értékesítését, hiszen ezen kijelzők iránt még napjainkban is jelentős kereslet mutatkozik, ami a szakemberek szerint elsősorban az LCD-k magas árával magyarázható.

A ViewSonic legújabb, E220 típusú, 21 colos monitorát igyekezett úgy kialakítani, hogy az költséghatékony megoldást jelentsen a felhasználók számára. A cég szerint az új készülék kiválóan megállja a helyét otthoni, irodai és vállalati környezetben is. A ViewSonic a közleményében hangoztatta, hogy az E220 nem csak a nagy képernyőjének köszönhetően alkalmazható a komolyabb grafikus alkalmazásokhoz, hanem számos korszerű technológia is hozzájárul a hatékonyságához.


A ViewSonic E220 maximálisan az 1600 x 1200 pixeles felbontást támogatja 77 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. Az ajánlott felbontás 1280 x 1024 pixeles. Ekkor a képfrissítési frekvencia 89 Hz lehet. Az új monitor esetében a (vízszintes) képponttávolság 0,22 milliméter. A minél jobb minőségű megjelenítés érdekében a cég olyan eljárásokat is felhasznált, mint például a SuperContrast technológia, amely kontrasztos képek és valósághű színek megjelenítését teszi lehetővé. Az E220 lehetőségeinek hatékonyabb kihasználása érdekében a vásárló a készülék mellé megkapja többek között a ViewSonic Wizard szoftvert, amely segít optimalizálni a monitor teljesítményét. A különböző paraméterek beállítását a képernyőn megjelenő menürendszer is segíti.

Az E220 támogatja az USB interfészt, és teljes mértékben Plug and Play kompatibilis. A cég szerint Windows és Mac OS operációs rendszerekkel együtt is használható. A ViewSonic legújabb, 21 colos monitorának hivatalos ára 575 dollár (160 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #8
    Nekem egy PT775 monitorom van, 17", 3 és fél éves, semmi gond nincsen vele.
    A Viewsonic P225 monitorját tudnám ajánlani (Shadow Mask képernyő) annak, aki most akar venni egy 21" monitort. A P225f ugyanaz az elektronika, csak Apperture grille képernyővel.
  • rotator #7
    Elég jó ár/teljesítmény arányuk van a Viewsonic monitoroknak, valakinek van esetleg konkrét tapasztalata ilyennel?
  • shabba #6
    Mit vársz egy soho monitortól. 97Khz-es sorfreki egy 17"-os moncsinak elég, 19"-esnek már gyér, 21"-hoz szégyen. 210Mhz-es bandwitch ergo ugyanez. Hagyomágyos CRT, semmi flat. Szerintem ez egy régi, de még eladható monitor reinkarnációja, viszonylag alacsony árért. Mert az ára a 21"-os kategóriában nagyon alacsony. Ez árban egy köztes lépcsőfok a 19"->21" áttérésnél, egy árban van egy jó 19"-os moncsival. Személy szerint ebben a csatában inkább egy jobb 19"-ost választanék. Anno a jobb 17"- régebbi 19" "háborúnál" is volt ilyen konstrukció. Ez is egy jó példa hogy a gyártók az egyre nagyobb méret felé nyitnak és próbálják standardizálni.
  • An-Dee #5
    ez a sorrend ha jól tudom:
    E G P
    az A nem tudom hol helyezkedi el, lehet hgoy az a kakukk tojás :))
  • I.C.ram #3
    kepfrissitese nem a legjobb :((
  • tomcs #1
    hat ez az ismerteto kb olyan dolgokra tert ki, mintha azt mondanank 1 autorol hogy rendkivul modern technologiak segitik a celszeru felhasznalasat, pl tud elore menni, es olyan praktikus dolgok vannak benne mint pl a zar az ajtoban vagy slusszkulccsal lehet beinditani, es ez az ajtot is nyitja. eloremutato technikai megoldas pl hogy 4 kereke van es potkerek is van hozza.....