Csabi

Új ViewSonic lapos monitorok

Az LCD kijelzők képminőségét egyre kevesebb kritika éri, ami leginkább annak köszönhető, hogy az utóbbi időben ezek a monitorok sokat fejlődtek. A cégek az újabbnál újabb technológiáikat sorra használják fel a kijelzőik fejlesztése és gyártása során. A lapos monitorok minőségének javulásával egy időben az áruk is el kezdett csökkenni, azonban nem egészen olyan mértékben, mint ahogy azt a vásárlók szeretnék. Az LCD kijelzők az árcsökkenések ellenére is jóval drágábbak, mint a CRT monitorok. Különösen igaz ez a 17 és a 18 colos modellekre. Sajnos a ViewSonic új, VX szériás monitorai sem olcsók, igaz a teljesítményükre sem lehet panasz.

A ViewSonic a VX szériáját egy 17 colos és egy 18 colos lapos monitorral bővítette ki. Herb Berkwits, a cég egyik munkatársa elmondta, hogy az új kijelzők elsősorban azon felhasználók számára készülnek, akik kiváló teljesítményű, helytakarékos és designos monitort szeretnének használni.


Az új kijelzők a vékony kialakításuknak köszönhetően nagyon helytakarékosan helyezhetők el az asztalon. A kétszínű, gondosan megtervezett burkolat alatt számos korszerű megoldás rejtőzik. Mind a 17 colos VX700, mind a 18 colos VX800 típusú monitor maximálisan az 1280 x 1024 pixeles felbontást támogatja. Az új készülékek esetében a kontrasztarány 400:1. Ezeknek köszönhetően a cég szerint a komolyabb grafikus alkalmazásokhoz is ideálisan használhatók.

Az új monitorok teljesítményét és hatékonyságát tovább növelik az OptiSync és a SuperClearMVA technológiák, amelyek lehetővé teszik az analóg és a digitális (DVI) bemenetek alkalmazását, hozzájárulnak a válaszidő javításához, illetve biztosítják a nagyobb látószögű használatot. A kijelzők megfelelnek a TCO '99 és az Energy Star előírásoknak. A cég szerint az új VX szériás készülékek fogyasztása körülbelül 70 százalékkal alacsonyabb, mint a CRT monitoroké.

A ViewSonic VX700 és VX800 típusú lapos monitorok várhatóan decemberben jelennek meg a piacon. A 17 colos modell 820 dollárba (230 000 forintba), míg a 18 colos kijelző 1100 dollárba (310 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!