JohnnyCage

Az Intel szerint együttműködhetnek a rivális I/O szabványok

[EBNews] Az Intel szerint a jelenleg is elterjedés alatt álló rivális I/O megoldások békésen megférhetnek egymás mellett a rendszerekben, derült ki a társaság vezetőinek az IDF-en tartott beszédeiből.


Louis Burns
Louis Burns, az Intel Desktop Platform Group részlegének elnökhelyettese és menedzsere szerint a társaság által kifejlesztett és támogatott USB 2.0 szabvány békésen megférhet a rivális FireWire (IEEE1394) mellett egyazon számítógépben. "Véleményünk szerint a két szabvány kiegészítheti egymást, és implementálható egyazon rendszerbe. A figyelemnek nem a versengésre kellene összpontosulnia, hanem a zökkenőmentes együttműködésre" - mondta az Intel vezető.

Jason Ziller, az Intel Technology Initiatives menedzsere később elmondta, hogy "az IEEE1394 már elterjedt a szórakoztatóelektronikai eszközök körében, a USB 2.0 pedig elsősorban a perifériákhoz lesz használatos. Nincs ok, amiért a két technológia ne férne meg egymás mellett."

Frank Spindler, az Intel Mobile Platforms Group részlegének elnökhelyettese szerint a drótnélküli hálózati technológiák körében hasonló összefonódás várható. Bár a vezető elmondta, hogy az Intel szerint a Bluetooth elbukott a 802.11-gyel szemben, várható, hogy a jövőben olyan eszközök is megjelenjenek, amelyek mindkét szabványt támogatják. "Úgy gondolom, ezek az eszközök még idén ősszel megjelennek" - mondta.

Az Intel az eheti IDF-en szinte említést sem tett a cég által támogatott, fejlesztés alatt álló, otthoni hálózatokhoz készülő összeköttetési szabványról. Egyes hírek szerint az Intel immár a FireWire (IEEE1394) csatolót támogatná, mint a számítógépet az otthoni elektronikai eszközökkel összekötő kommunikációs szabványt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #1
    Ekkora baromságot.
    Az, hogy mindkettő lehet a gépben, még nem indok arra, hogy legyen is.
    A felhasználóknak sokkal előnyösebb lenne, ha csak az egyik szabvány lenne elterjedt, és minden eszköz azt használná.