JohnnyCage

Brookdale debütálás vezényszóra

A chipóriás Intel minden alaplapgyártónak kikötötte, hogy az új, Brookdale-alapú Pentium 4-es lapjaik kiadásával várják meg a szeptember 10-ei hivatalos debütálást.

Az alaplapgyártók augusztus 26-án jelentik be új Pentium 4-es megoldásaikat, az Intel azonban nem engedi azokat forgalomba hozni a Brookdale szeptember 10-ei hivatalos kiadásáig, állítja a Taiwan Economic News meg nem nevezett forrásra támaszkodva.

A Brookdale kódnevű i845 chipkészlet a PC133 SDRAM memóriák használatát teszi lehetővé az Intel csúcskategóriás Pentium 4 rendszereiben. Az Intel chipset augusztus 26-ától áll majd nagymennyiségben az alaplapgyártó cégek rendelkezésére. Ez a nap azonban nem csak a chipkészlet szállítása miatt lesz különleges. Az Intel ugyanis ezen a napon fogja kiadni új, 2 GHz-es órajelű Pentium 4 processzorát, a korábbi, alacsonyabb órajelű változatok pedig jelentős mértékű árcsökkenésen mennek majd keresztül.

Az Intel a jelek szerint szeretné egységesen, meghatározott időben kiadni új rendszereit, sőt még a külső cégek alaplapjainak megjelenési idejét is meghatározza. A Pentium 4 árcsökkentéseknek minden bizonnyal nagy sikere lesz a felhasználók körében, amely az olcsó Brookdale-alapú rendszerekkel együtt immár a középkategóriájú gépekben is elérhetővé teszi a processzort. Mindez érthetővé teszi, miért készül az Intel ekkora felhajtással az új processzor, illetve chipset kiadására.

Az elemzők szerint a Brookdale chipsetek megjelenésével és az árcsökkentésekkel várhatóan megugró Pentium 4 eladások még akkor is jókora többletbevételhez juttatják a céget, ha az olcsóbb processzorokon a társaságnak kevesebb haszna marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #6
    nézd meg tomshardwares tesztet..
    ott kiderül hogy szar
  • Lez #5
    Egyet értek. Szerintem is szar lesz.
    Lehet, hogy a jövőre megjelenő DDR-t is támogató változat már jó lesz, de ez a mostani SDRAM-os?
    Nem értem miért kellett szétbontani.
    Minden más gyártó vagy egyszerre támogatja a kettöt, vagy egyszerre hoz ki DDR-es és SDRAM-os változatot is.
    Egyértelmű, hogy az Intel azért bontja szét a kettőt, mert különben nem venné senki az SDRAM-os verziót, és ő ezt is rá akarja sózni a sok palimadárra.
  • Coine #1
    halasszuk a szart ...

    coc - coc intel bácsi !