Franczy

Gates helikopterről osztja majd az "égi áldást"

Ahogy arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a Microsoft minden jel szerint e hét pénteken készül majd el teljesen újgenerációs operációs rendszerével, a Windows XP-vel. A legfrissebb információk szerint ez a nap különleges nap lesz a Microsoft életében, hiszen a Windows XP végleges kódjának elkészültét nagy felhajtás közepette kívánják majd megünnepelni Redmondban. A várakozások szerint ugyanis Bill Gates, a Microsoft elnöke, valamint Jim Allchim, a cég alelnöke pénteken egy Windows XP dizájnnal megáldott és a nagyobb számítógépgyártó cégek matricáival feldíszített helikopterrel fog majd körözni a Microsoft főhadiszállása körül, és onnan szórják majd az "égi áldást", vagyis magát a Windows XP-t.

A számítógépek gyártásával foglalkozó cégek képviselői egyébként kedden megerősítették azokat az információkat, melyek szerint a Microsoft pénteken már ténylegesen leszállítja hozzájuk a Windows XP végleges kódját, vagyis nagy valószínűséggel a fent említett helikopteres buli sem marad el. A számítógépgyártókat persze nem annyira a nagy felhajtás, mint inkább a mielőbbi Windows XP érdekli, ugyanis ezeknek a cégeknek legalább egy hónapnyi időre van szükségük ahhoz, hogy egy új operációs rendszert megfelelően leteszteljenek, majd üzembe helyezzék számítógépes rendszereiken. A mostani napokban egyébként rendkívül nagy kapkodás lehet a Microsoftnál, hiszen talán éppen ezekben az órákban készül el a Windows XP végleges kódja, melynek vagy ma, vagy holnap kezdődik meg a sorozatgyártása. A Microsoft korábban augusztus 22-t jelölte meg a Windows XP elkészültének napjaként, azonban az operációs rendszer ehhez képest egy-két napot valószínűleg késik.

"A Microsoftnak egyértelműen az az érdeke, hogy mielőbb kiadja a Windows XP végleges változatát, hiszen így egyre kevesebb az esély arra, hogy a bíróság különböző korlátozó határozatokat hozzon a Windows XP ügyben. Úgy gondolom, hogy az október 25-i megjelenéssel semmi probléma nem lesz, azonban én nem hiszek abban, hogy egy a Windows XP-hez hasonló, nagy gépigényű operációs rendszer megjelenése komolyan javíthatna az immár hosszabb ideje gyengélkedő PC-s eladási mutatókon" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Toni Duboise, az ARS piackutató cég szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Murka #45
    Benne vagyok!!!!!
  • Mad Guy #44
    Hé mindenki! Elutazunk oda, fogjuk a páncélöklöt és volt gates nincs gates, na mit szóltok? :)
  • ixyon #43
    én nem mondtam, hogy mindfenki olyan télleg tök hülye USER, de szerintem a linuxanyázók nagyrésze az.... most lehet, hogy e a történet nem tűnik majd idevágónak, de azért beírom, majd megláttyátok, miért:
    szal sárospatakon voltunk, és el akartam vinni 1 olasz vendégcsajt a várba. megkérdeztem, hogy angol nyelvű idegenvezetés van-e...(megjegyzés: sárospatak a turizmusra próbál építeni, urisztikai központ akar lenni, amitre minden esélye megvan.) erre megszólal a pultos(valami 55 évs nő, aki szarik mindenre, és olyan znobkinézetű, de láccik rajta, hogy nem az értelem bajnoka) ezze asszongya:"Angolnyelvű idegenvezetés???? mit képzelek én? magyarországon vagyunk!" a mögöttem álló olasz lány is megpróbált vele kommunikálni, de semmi kontaktus nemjött létre. és csak azért, mert ő nem, tud angolul, fél is tőle. és szerintem valami ilyesmi van itt a linuxanyázással is... na mind1. ha valakit zavart, akkor megintcsak bocs, nem muszáj volt elolvasni, de ha elolvastad, akkor meg jó.
  • kako #36
    Remelem jo sok dokumentacioval egy dobozban dobjak, es agyonuti a sok szajtati nepet.
  • Csibe #34
    Jóég mennyi okos ember... szóhoz sem jutok. Más: Nem fognak összetörni az XP CD-k amikor kiesnek a helikopterből? :)
  • CAD #32
    Nem akarok linuxot fikazni, mert az, hogy egy jo oprendszer, csak othonra inkabb megsem, ez teny nade:

    "ez a limux olyan cucc, amit te, mint USER, valószínűleg sosem fogsz tudni megtanulni, mert neked az túl nehjéz" - ez nevetseges, aki tud angolul, az 1-2 het alat megtanul rajta mindent (tapasztalat).

    Win2k, hat probald meg picit tobb rammal, sztem gyors, nekem most van eleg ram a gepembbe (448) - de amikor meg cask 192 - volt akkor biz, ha elidnitottam photoshopot, egy-ket explorert es a dreamweavert, akkor bizony mar reg elszalt az ossze memoriam! - de ha van eleg memoria, akkor szaguld ez is.

    XP: hmm, sztem nem lesz az rosz, en speciel hibanak, tartom, hogy a user oprendszert osszevonjak a serverrel (es win2k-ba sem ertem miert van mindenfele szar varazslo) - de hat kitudja, lehet nem is lesz rosz.

    Ja es Win2k-ba is van DX8... ugyhogy ezen nem mullik, de az hogy XP alat gyorsabb lesz mint regi 9x alat... hát, ha van eleg memod, egybknt nem, sőt... (Imho az eleg kemeny grafikus felulet visz el annyi memoriat, proc teljesitmenyt, eleg durva az az XP).
  • ixyon #28
    te segg! tudod te mi az a kernel? a karomat teszem rá, hogy nem! nem láttad a QUAKE dksiban, akkor már csak szar lehet mi?na kkor most figyu! ez a szar fos mocsok gané limux a webszerverek több, mint 60%át uralja, az iis meg alig van 30 fölött...
    ez a linux ez 1 olyan cucc, ami ingyen van, és stabil.
    ez alnux 1 olyan cucc, ami nem kampányol nagyon nagyon etikátlanul más rendszerek ellen.
    ez a linux olyan cucc, hogy az IBM gyakoraltilag abbahgyta a saját oprendszere, az AIX fejlesztését, és a linuxot támogattya minde programozójával, és 2001ben olyan 1 miliárd dollárrál.
    ez a linux olyan cucc, ami 2 processzorral nem 40%os teljesítménynövekedésre képes, hanem bizonoyos esetekben 200+%ra! mert itt már nem fejjel mennek a falnak, hanem érelmesen az 1ik processzort nem hazusnálja csak az az alkalmazás, ami fontos, a rendszernek 1 is elég.
    ez a limux olyan cucc, amit te, mint USER, valószínűleg sosem fogsz tudni megtanulni, mert neked az túl nehjéz, ha már nem csak meg kell nyomni a START gmobot, és akor ottvan a Q3, meg az UT, meg hasonló ciuccok, amik neked kellenek. mert tudod mindíg lesz a számítógéphasználóknak 2 rétege. az 1ik az USER, mint te is, a másik meg az, akiket a programozóktól kezdve mindenkit magábafoglal, akik 1 kicsit értelenek is, a vindozon kívül máshoz,. és nem gátolja őket az alacsony inteligenciájuk más rendszerek megismerésében... te gondolom tudod, hogy melyikbe tartozol.
    bocsi mindenki, csak ez a parasztság, meg lámerság engem feldühítmiről is van szó? ja igen. tehát ez a bili fiú meg 1 nagy showman, és jól megy neki. valahogy mindíg ottvan a microsoft a hírekben.a 9x sorozat lehet hogy jó, de ha valami programozót kérdeztek, aki ért hozzá, szerintem az a sárga földig sziggya... milyen dolog ez, hogy 1 DOSra építeni 1 egész ablakkezelőt, elrejteni a DOSt, és a DOSnak mindenféle hardware funkcióját letiltani, kihagyni belőle a DirectXet? ja, meg az ablakkezelőt 1 sima böngészővel megoldani..... hát szerintem ez az amatőrség jele... meg csak 1processzoros támogatás... annyuk picsáját.annyi darbból rakták össze, hogy nem olyan sok, de állatira nem stabil lett a végeredmény... valaho,l tele van hibákkal meg kényszermegoldásokkal(ami a linuxra nem jellemző, ahbár 1000* annyi "darabból" áll)
    a 2000 már jobb, csak ugye lassú. már nem DOS alapú, és ezzel minden sebességet elvesztett. az XPre asszongyág, meggyúrták sebességügyileg, csak szerintem ha annyira meggyúrták volna, nem kell neki 512 ram, meg 4444444444 Ghz-s proci... szerintem nem lett sokkal gyorsabb, mint a 2000. csak bennevan aDirectX 8... szerintem ez a DX8 az 1eteln dolog, ami télleg jelent valamit az XPben... telán az már XP alattt lesz gyorsabb, mint a régi 9xeseken.
  • Scintillation #19
    Itt nem arrol van szo, hogy draga a "recommended" PC alkatresz, hanem arrol, hogy a t. szemellenzos felhasznalok is kezdenek rakerdezni, hogy mi a f*szt csinal a M$ azzal az izmos procival meg temerdek memoriaval, amikor egy beagyazott rendszer KB-okkal megelegszik...
    Redmondban, a kozteruleten nincs tiltva a szemeteles?
  • CAD #18
    Christos igazat kell adjak, bár Win9x sorozat tényleg nem volt valami szuperjo rendszer, velemenyem szerint Win2k jol bevalt, és ha nagyabol ez alapaira van irva XP, akkor komolyabb gond nem lehet...

    Jah, és amikor 256 ram, 9 ezer forint, és itt mindenki sír, hogy ajajajaj, ennek mar 128 is keves lesz, akkor engem egy megmagyarazhatatlan erzes kelt hatalamaba, es az ctrl+f4 gombok utan nyulok... ebredjetek fel, 20 ezer forintbol, fél giga markas, pc 133-s memot tudsz osszeszedni!!!