JohnnyCage

Internetes filmszolgáltatást indítanak a kiadók

[Reuters] Hollywood legújabban immár az interneten keresztül szeretné elérni a nézőket filmjeinek. Öt vezető kiadó jelentette be tervét a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező felhasználóknak indítandó online filmszolgáltatásról.

Az Egyesült Államok broadband (szélessávú/nagysebességű) internetkapcsolattal rendelkező felhasználóinak célzott online filmszolgáltatást a Metro-Goldwyn-Mayer Inc., a Viacom Inc.-féle Paramount Pictures, a Sony Pictures Entertainment, a Vivendi Universal Universal Studios-ja, és az AOL Time Warner Warner Bros. részlege fogja indítani. Don Levy, a Sony egyik szóvivője elmondta, hogy a szolgáltatás beindításáig még a legjobb esetben is több hónap van hátra. A pontos időpont jelenleg még nem alakult ki, a szolgáltatás nevét pedig később jelentik be az érintett filmstúdiók.

"Amint lehet, közzé fogjuk tenni a szolgáltatás beindítási idejét, valamint egyéb részleteket" - mondta Levy. "A vállalkozásnak be kell fejeznie az infrastruktúra fejlesztését, létre kell hozni a menedzsment csoportot, és be kell fejezni a tesztelést." A hírek szerint a filstúdiók nem egységes rendszer szerint fogják kínálni filmjeiket a szolgáltatáson keresztül: Minden stúdió maga fogja meghatározni egyes filmjeinek kiadási idejét és árát.

A nagy hollywoodi filmstúdiók közül a The Walt Disney Co. és a News Corp. Ltd. 20th Century Fox stúdiója, valamint a DreamWorks kimarad a szolgáltatásból. A Disney egyik szóvivőnője elmondta, hogy a társaság saját movies.com weboldalán keresztül szeretne hasonló szolgáltatást indítani, de hogy mikor és milyen formában, azt egyelőre nem árulta el. A szóvivőnő azt sem kívánta közölni, hogy a közös szolgáltatást indító stúdiók megkeresték-e a Disney-t, vagy sem.

A napokban bejelentett projekt valójában nem új, a filmstúdiók valójában már hónapok óta dolgoznak a szolgáltatás megvalósításán. Egyes hírek szerint Hollywood attól tart, ha a szolgáltatások túl későn jelennek meg, és elterjednek a Napsterhez hasonló hálózatok filmváltozatai, igen nehéz lesz rávenni a felhasználókat a stúdiók szolgáltatásának felhasználására.

A felmérések szerint jelenleg naponta mintegy 400 ezer teljes filmet töltenek le a netezők (illegálisan) a világhálóról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #4
    Meg se tudok nezni napi 400ezer filmet. Meg helyem sincs ra :)

    Kiszamoltam: masodpercenkent 4.629 db film. Vegyunk mindegyiket DivX - 1 CD-snek. Az azt jelenti, hogy a kapcsolat 3.009259 GigaByte/sec-es. Van olyan hattertar, ami kepes ezt rogziteni? :)))
  • Csibe #3
    bocs, 400 ezer:) Nekem hetek alatt jönne le 1 teljes film...
  • Csibe #2
    "naponta mintegy 400 ezer teljes filmet töltenek le a netezők" - 1 nap alatt egy teljes film bazz, nem rossz...
  • Pheel #1
    Nah, ez is lesz olyan nepszeru, mint anno a Napster, az tuti :)))))))