Csabi

24-szeres CD-RW meghajtó a Plextortól

Eddig már több nagyobb cég is bemutatta a leggyorsabb, 24-szeres sebességű CD-RW meghajtóját. Természetesen a Plextor sem maradhatott le ezen gyártók mögött. A cég sikeresen kifejlesztette a 24-szeres CD írásra alkalmas meghajtóját, amely nemcsak a teljesítményének köszönhetően emelkedik ki a piac többi CD-írója közül, hanem a megbízhatóságával is. A fejlesztők a legmodernebb technológiákat használták fel annak érdekében, hogy a gyors működés ne menjen a megbízhatóság rovására.

A PlexWriter 24/10/40A természetesen az egyszer írható, CD-R lemezeket írja 24-szeres sebességgel. Az újraírható CD-RW diszkek esetében az írási sebesség 10-szeres. A különböző CD-k olvasása maximálisan 40-szeres sebességgel történhet. A cég szerint egy 74 perces CD-R lemez megírásához 233 másodpercre van szükség. A meghajtó E-IDE (ATAPI-4) interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Egy 4 megabájt kapacitású puffer került bele. Az elérési ideje 140 milliszekundum. Természetesen támogatja az összes fontosabb írási eljárást. Így használható többek között Disc-at-Once, Track-at-Once, Session-at-Once és Multisession üzemmódokban is. Az új meghajtó a Windows 95/98/Millennium és a Windows NT4.0/2000 operációs rendszerekkel kompatibilis.

A PlexWriter 24/10/40A két nagy jelentőségű technológiát is támogat. Az egyik a BURN-Proof, míg a másik a PowerRec-II. A BURN-Proof technológia a puffer kiürüléséből származó hibák kiküszöbölésében nyújt segítséget. Ez azt jelenti, hogy a rendszer és a meghajtó közötti adatátvitel megszakadása esetén sem megy tönkre a lemez. Tehát a BURN-Proof a megbízhatóságot szolgálja, amelyet tovább fokoz a PowerRec-II technológia. Ennek lényege, hogy a meghajtóban lévő ROM memóriában megtalálható egy lemezkatalógus, amely a különböző cégek által gyártott írható CD lemezekről tartalmaz információt. Ebből a katalógusból a meghajtó kiolvassa az éppen megírni kívánt CD-re vonatkozó adatokat, és ennek megfelelően szabályozza a lézer teljesítményét, a sebességet és az egyéb paramétereket. Ennek köszönhetően az adatrögzítés sokkal precízebb és jobb minőségű lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #14
    Most ti miről beszéltek itt? a BurnProof technológiától lesz szar a CD, legalábbis rosszabb lesz tőle a CD? Ezt nem igazán értem.
    Azt sem értem hogy a modern CD-írómmal miért nem lehet (mondjuk) 1xesen írni.
    A CD szabványt miért nem úgy határozták meg h minden mindennel kompatíbilis legyen? Pl a pitek longitudinális ill keresztirányú szoródását miért nem redukálják a gyártók? Én nem akarok 52xes 60xos stb.. írót, én olyat akarok ami jól ír. Van ilyen?
  • Punker #12
    ilyen íróm volt :))
  • Laci #11
    Az lehet, de nem árt rendesen megírni, mivan, ha nem akarom kidobni az 5 éves 4,4*es (nem tom miért van rá írva ez a sebesség) külső CD-ROM-omat, melyet egy japán gyerek ajándékozott nekem egy 486-os laptoppal... Meg az a 40, vagy akár 12 mikron... Legyen CD a CD, az a profi munka...
  • Lteebee #10
    Szerintem mostmár inkább a stabil olvasás a szűk keresztmetszet, nem az írás.
  • Laci #9
    Teljesen igazad van! Csak a tökéletesen megírt CD a CD!
  • Laci #8
    "A BURN-Proof technológia a puffer kiürüléséből származó hibák kiküszöbölésében nyújt segítséget"
    Nahát ez bizonyítja, hogy nem is olyan stabil ez az egyész 16*-24*-eres írás még!
  • Lteebee #7
    Meg mutass stabil ide olvasót, ami 12*es sebesség felett dolgozik folyamatosan.
  • Lteebee #1
    És mi van a SCSI-val?