Mikeyy

Panaszok az új Hotmailre

A Microsoft Network kedden működési hibákat tapasztalt, amikor felrakta az újításokat a Hotmailre. Csütörtökön azonban a Microsoft bejelentette, hogy immár minden problémát megoldottak, és az új változat mindenki számára elérhető. A Hotmail továbbfejlesztett változatának kezelőfelülete hasonló az MSN Exploreréhez, új gombokkal, ikonokkal és fülekkel.

A spam levelek kiszűrésére szolgáló részt is felújították, és a szolgáltatás két új nyelvvel, a hollanddal és a svéddel lett gazdagabb. Találunk egy gyors címlista funkciót is, amely a Hotmail tagjai számára gyors hozzáférést biztosít öt leggyakrabban használt kapcsolatukhoz. Bár a legújabb fejlesztések a Microsoft legújabb próbálkozásai egy könnyebben kezelhető e-mail szolgáltatás létrehozására, ennek ellenére néhány Hotmail tag panaszkodott az új külsőre.

"Már egy ideje a Hotmailt használtam elsődleges webalapú e-mail szolgáltatásként, de úgy néz ki, hogy most váltanom kell" - írta a CNET-nek egy levélben Norman Hansen kaliforniai lakos. Hansen arra panaszkodott, hogy túlságosan aprók a betűk, és a számítógépe is összeomlott, amikor megpróbálta kinyomtatni a leveleit. Azt is leírta, hogy nagyon zavarja a rengeteg felesleges tartalom, mint például a folyton jelen levő MSN banner.

Egy másik Hotmail tag, aki már több éve használja a Hotmail szolgáltatásait, teljes mértékben egyetértett Hansennel, és elmondta, hogy bár az új szolgáltatás "sokkal kifinomultabb, és minden sokkal könnyebben hozzáférhető", az automatikus aláírás és sok új dolog ezen kívül, nagyon zavaró. A panaszok ellenére a Microsoft továbbra is hirdeti az új, továbbfejlesztett szolgáltatását, különösen az új spam szűrőt.

A társaság állítása szerint az új szűrő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy három opció közül válasszanak a nemkívánatos levelek kiválogatásával kapcsolatban. Az első lehetőség hasonló az eddigiekben is alkalmazott szűrőhöz, míg a második már sokkal szigorúbban szűri ki a spam leveleket. Az "exkluzív" szint lehetővé teszi, hogy a felhasználó csak olyan emberektől kapjon elektronikus levelet, akik szerepelnek a címjegyzékében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gab #5
    Értek egyet. Nagyon vacak az új kinézete, amit véleményem szerint az új MSN Explorer miatt vezettek be (szinte ua. megjelenése van). A betöltési ideje jóval lasabb az oldalnak és néha nem bír megnyitni más oldalakat sem, ezen kívül a régi sokkal elegánsabb és átláthatóbb volt... Franc bele, hogy ezeknek muszály volt módosítani a megjelenítésen :(. De legalább az Outlook-ot nem érinit ez a hülye és számomra katasztrofális design (értve a MSN Explorer-re is s megjelenést).
  • Farseer #3
    Nekem még így is gyorsabb volt mint a freemail, és megbízhatobb mitaz egon.. de nekem sem teccik az uj kezelőfelület. A regebbi valahogy elegánsabb volt, átlátható..
  • f@rock #2
    Aha, ebben a kurva pillanatban sem tudom megnézni az accountomat, műszaki problémák miatt (Plíz, tráj bekk létör! - anyád!)
  • corleone #1
    Kétség kívül szebb az új felület, bár az MSN reklámok aránya szerintem elég nagy. Azt hiszem, egy ingyenes levelezőnél ezt talán még el lehet viselni, ha elég hatékony lesz továbbra is. Az 1 MB-os csatolt anyag korlátját viszont felemelhetnék! Mivel nincs hosszútávú tapasztalatom, bővebben majd meglátjuk...