JohnnyCage

Hibás hálózati adaptereket hív vissza az Apple

Az Apple Computer mintegy 570 ezer hálózati adapter visszahívásáról döntött, mivel az eszközök túlmelegedhetnek és tüzet okozhatnak. A hibás, tégla alakú hálózati adapterek egyes régebbi PowerBook modellekhez készültek.

A visszahívás az Apple PowerBook G3 notebookjainak azon hálózati adaptereire vonatkozik, amelyek az 1998. május és 2000. március közötti időszakban készült számítógépekkel kerültek forgalomba. A hírek szerint az iBook otthoni célra szánt laptopok, és a Titanium PowerBook G4 notebookok hibátlan hálózati adapterekkel kerültek forgalomba, így a visszahívás ezen modellek adaptereire nem vonatkozik. Az Apple természetesen ingyenesen kicseréli a problémás eszközöket.

Nathalie Welch, az Apple Computer szóvivőnője pénteki interjújában nem kívánta közölni, mennyibe fog a visszahívás kerülni a társaságnak. A szóvivőnő annyit azonban elmondott, hogy a hálózati adapterek boltban, számítógéptől külön vásárolva 69 dollárba kerülnek.

Bár az Apple weboldala szerint ezidáig hat bejelentés érkezett a túlmelegedő adapterekről és személyi sérülés nem történt, a társaság arra kéri a felhasználókat, hogy minél előbb cseréltessék ki az adaptert, és ameddig ezt nem teszik meg, addig se hagyják azt felügyeletlenül a hálózatba bedugva.

A visszahívás csak az adapterek kétérintkezős csatlakozású változataira vonatkozik, amelyek Észak-Amerika, Japán, Latin-Amerika és Ázsia számára készültek. A hálózati adapter másik, háromérintkezős változata, amely Európa, Afrika és a Közel-Kelet számára készült, mentes a hibától, így cseréje nem indokolt. A visszahívott adapteren a következő felirat olvasható: "Macintosh PowerBook 45W AC Adapter" Az eszköz termékszáma M4402.

Azok akik visszahívott adapterrel rendelkeznek, az Apple weboldalán tudják beírni PowerBook számítógépük sorozatszámát, majd megadhatják azt a címet, ahová az Apple elküldheti a cseredarabot. Az Apple weboldalának közlése szerint a U.S. Consumer Product Safety Commission-nel (Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság), valamint más nemzetközi szervezetekkel közösen megvalósított adaptercsere teljesen önkéntes alapon valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #1
    hihetetlen,hogy egy ilyen jo,gondosan megtervezett,tényleg kerek egészet alkoto gépet ilyen filléres dologgal vágnak haza.a cube baja is egy pitiáner bekapcsologomb volt.