Franczy

A viselhető számítógépek kiszorítják a mobiltelefonokat?

Az elmúlt évek kétségtelenül legnagyobb sikert arató elektronikus termékei a mobiltelefonok voltak, sőt talán még az előttünk álló jó pár évben is tudnak még majd újat mutatni ezek a parányi hordozható telefonok, hiszen a 2,5G, a 3G, sőt a már tervezőasztalon levő 4G mobiltelefonok jelentősen megváltozathatják majd telefonálási, illetve mobil internetezési szokásainkat. Egyesek szerint azonban már leáldozott a hagyományos mobiltelefonoknak, és nemsokára már mindenki hordozható, pontosabban viselhető számítógépekkel helyettesíti majd ezeket a parányi eszközöket.

A viselhető számítógépekre az eddigiekben a legtöbben, mint érdekes játékszerekre tekintettek, és nem túl sokan vették komolyan az ilyen eszközökben rejlő képességeket. Steven Schwartz, a Massachusettsi Technológiai Intézet Média Laboratóriumának egyik kutatója szerint ezen a területen hamarosan nagyon komoly változások mennek majd végbe, és ha minden jól megy, akkor a hordozható, viselhető számítógépek nem is olyan sokára már teljesen kiszorítják a piacról a hagyományos mobiltelefonokat.


"Az általunk kifejlesztett újfajta viselhető számítógép hamarosan értelmetlenné teszi majd a jelenlegi mobiltelefonok használatát. Nyugodtan állíthatom, hogy egy teljesen újonnan kifejlesztett, bombasztikus eszközről van szó" - nyilatkozta Schwartz, aki a megjelentek számára bemutatta az ő vezetésével kifejlesztett viselhető számítógépet, mely lényegében egy speciális szemüvegből, és egy hozzá kapcsolt számítógépből áll.

Schwartz a bemutatón egy teljesen szokványos öltönyt viselt, mely öltöny alatt egy olyan speciális mellényt hordott, melyre a számítógép működéséhez szükséges eszközök voltak rögzítve. A fejlesztők elmondása szerint a viselhető számítógép és a mobiltelefon ötvözéséből létrehozott eszköznek az a legnagyobb előnye, hogy a felhasználók a speciális szemüveg segítségével egy nagyképernyős televízió méretéhez hasonló méretű kijelzőt nézhetnek, melyen összehasonlíthatatlanabbul több és részletesebb adat fér el, mint egy hagyományos mobiltelefon kijelzőjén.

A viselhető számítógép MIThril névre keresztelt áramköreinek segítségével a felhasználók bárhol, akár az utcán sétálva is elolvashatják elektronikus leveleiket, vagy akár szörfölhetnek is a weben, mindezt úgy, hogy állítólag a környezetükre is figyelemmel tudnak lenni. Az újdonság sorozatgyártásának megkezdéséről és várható áráról egyelőre semmilyen információt nem közöltek a fejlesztők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rincewind #23
    >>>vélemény
    Ez az én véleményem is!!!

    >>>többiek
    Nekem is van számítógépem (ki hinné), és rengeteget ülök előtte. Mégis van barátnőm és eljárunk szórtakozni! Arról meg, hogy valaki otthon ül és nem csinál semmit, csak számítógépezik, nem a gép tehet, hanem Ő MAGA!!!
  • Rincewind #16
    Szerintem ez tök jó!
    Kicsit cyberpunk feeling-je van az egésznek! Ettől olyan vonzó...
  • Charlie #13
    Ilyet már az Albacomp rég kifejlesztett.Ők valamivel értelmesebb dologra szánták (orvosi műtétekre).De hát ezek amerikaiak ne várjunk tőlük sokat... Tipikusan kis Mátrix imádó majmoknak csinálták.Ami pedig a vezetés közbeni netezést illeti előbb inkább egy kis közlekedés kultúrát kellene tanulnia egyeseknek...
  • Scooter #5
    Én személy szerint jobban szeretem ezt a 3310-es hordozható telefont, már megszoktam. Nem akarok viselni mindenféle szart. a fejemen lesz a walkman meg a telefon is, na neeee, zenét hallgatok meg telefonálok is egyszerre :-DDD
  • Pali #1
    Hát nem tom, és nem fogok egy ilyet a nyakamban hordani. Majd ha az egész elfér a gyufásdobozban, akkor újra húzhat. De ez a szemüveg fincsi, már ha nem fárasztja nagyon a viselőjét.