Mikeyy

Az IBM szerverek jobbak a Sunoknál?

Az IBM bejelentette, hogy az eServer termékcsaládba tartozó rendszerek jobb Java szoftverteljesítményt nyújtanak, mint a Sun hasonló gépei. A tesztek során a Java szoftveres teljesítményt nyolc, tizenkét és huszonnégy processzoros rendszereken mérték, és az IBM rendszerei néha 56 százalékkal is jobban teljesítettek, mint a Sun szerverei.

"A többféle rendszeren is tapasztalt jó eredményeink világosan mutatják, hogy milyen mértékű skálázhatóságot és teljesítményt várhatnak el a vásárlók az IBM eServer termékektől, amennyiben Java alapú megoldásokat kívánnak használni" - nyilatkozta Tim Dougherty az IBM e-business stratégiai igazgatója. "A réz és SOI (Silicon on Insulator - szilícium szigetelőn) technológiák alkalmazásával az eServer rendszerek ideális platformot biztosítanak napjainkban az e-business számára az intenzív, nagy volumenű Java tranzakciók végrehajtásához" - tette hozzá.

A szervereket a SPECjbb2000 (Java Business Benchmark - Java üzleti teljesítménymérés) benchmark program segítségével tesztelték a szerver oldali Java teljesítmény lemérésére. A héten kiadott, a tesztekről készült jelentés szerint a 4 utas IBM eServer p620 másodpercenként 25087 műveletet tudott elvégezni, így 56 százalékkal jobban teljesített, mint a 4 utas Sun 420R rendszer. Az IBM eServer pSeries rendszerek folyamatosan lenyomják a tesztekben a Sun nemrég bejelentett Sun Fire termékcsaládjába tartozó szervereket, amelyek UltraSPARC-III processzorokat tartalmaznak.

A 8 utas eServer p680 rendszer 51565 műveletet végzett el másodpercenként, ez 18 százalékkal volt jobb, mint a 8 utas Sun Fire 6800, míg a 12 utas p680 másodpercenként 71303 műveletet végzett el, 14 százalékkal jobb teljesítményt nyújtva, mint a 12 utas Sun Fire 6800. Néhány héttel ezelőtt a 24 utas IBM eServer i840 rendszer megdöntötte az eddigi SPECjbb2000-ben nyújtott teljesítményrekordot, ugyanis ez az első szerver, amely másodpercenként 132000 műveletet képes elvégezni. Ez a pontszám 24 százalékkal volt jobb, mint a Sun hasonló konfigurációjú szervere által nyújtott teljesítmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #3
    Az informatikai koporsó. A haverom például hűtőként is használja, mert még egy régi PII-es szervere van, aztán azt felspécizte hűtővé is, ezért a sörért nem kell már felálni többet (lustuló társadalom...)
  • MuERTe #1
    vennék ilyen fekete házat,nagyon tetszik.
    régi álmom egy szerverház,kényelmesen elférne benne minden.
    meg jol mutatna;)