ZAX

E3: Max Payne

Max Payne egy reménytelen helyzetben lévő, lecsúszott zsaru. A rendőrség azért üldözi, mert a főnöke meggyilkolásával vádolják, az alvilág pedig azért, mert szerintük túl sokat tud. Mit jelent ez a játék szempontjából? "Egy olyan emberről van szó, akinek nincs vesztenivalója, és ez meg is látszik a játékmeneten." (Ezt a remek szöveget, már nem tudom hol olvastam, de nagyon találó :))

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Max Payne története sajátos, regényszerű képi világban halad előre. A bevágások teljesen képregényszerűek - szövegbuborékok, miegymás. A játék igazi környezete lélegzetelállítóan szép a falaktól az épületeken keresztül egészen a járdák kidolgozásáig. Ha belelövünk, levelek hullanak a fákról, porzik a fal. A részletességről csak annyit, hogy szinte minden felületen vannak apró hibák, egyenetlenségek a valós hatás kedvéért...

Mindezek ellenére még csak nem is ez a lényeg a játékban, hanem a vérbeli akció. Ráadásul a lövöldözés egy sajátos valóságban, a Mátrix-szerű "bullet time"-ban zajlik, ekkor lelassul az idő, így jobban fel tudjuk térképezni a célpontokat és a környezetünket. Ám figyelnünk kell, hogy mikor, mire és mennyit lövünk, mert a muníciónk véges. Ráadásul minél több ellenfelet szedünk le, annál több időnk (=bullet time) lesz, érdemes tehát pontosan célozni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hogy milyen képekről is van szó? Például ha bullet time-ban kilövünk egy golyót, az idő lelassul, a kamera bemozdul a lövedék mögé, és egyre csak zoomol a célpont felé. Annyira részletesen ki van dolgozva a jelenet, hogy szinte látjuk a golyó becsapódás utáni útját is magunk előtt... A játékban lesz egy ún. Time Mode is, amelyben minél előbb kell teljesítenünk a pályákat, viszont minden lelőtt ellenfél további másodperceket ad.

És most a szomorúbbik oldal: sajnos Max nem vezethet a játékban, azzal az indokkal, hogy nincs jogosítványa - ilyen kifogást! no comment. A másik sokkal érzékenyebb pont, hogy a játékban semmilyen formában nem lesz többjátékos mód... Na ezt már nehezebben fogja bevenni a gyomrunk, persze, ha minden más valóban olyan szép és jó lesz, ahogy - az E3-as tapasztalatok alapján is - tűnik, talán meglágyul a szívünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A megjelenési időpont betűre ugyanaz, mint a tavalyi E3-on is volt: "Amikor kész lesz."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #30
    Két év múltán szerinted elolvassa a válaszodat? :))))
  • tommyg #29
    interneten
  • akaratszagu #28
    hol lehet letölteni?
  • narumon #17
    _jes: Szerencsére így utólag már tudjuk hogy nem lett igazad ;)
  • kowajano #11
    ja télleg pár éve fejlesztik akárcsak a a B&W is több éven át fejlesztették és mégis siker game lett. szerintem jo lesz
  • Dikkma #4
    Nem lesz multi? Az baj.
    De nagyon szépek a képek... Max Payne-s kép a Counter-Strike-ban a logóm is... :)
  • Lacc #3
    Akkor +nyugodtam.
  • Lacc #1
    Öööö...akkor ez ilyen House of the Dead féle kattintgatós borzalom lesz? Biztos nagyon könnyen észrevesszük a célpontokat, ha a kamera a golyót követi...