Franczy

Új játékok a Motorola GPRS telefonokon

A Motorola cég reményei szerint a GPRS mobiltelefonok nagyon kedveltek lesznek majd a felhasználók körében, annak ellenére is, hogy sokan már inkább a teljesen új, harmadik generációs (3G) mobiltelefonok irányába kacsintgatnak. A Motorola GPRS mobiljainak sikeréhez nagyban hozzájárulhat az a tényező is, hogy a cég ezen új telefonjain a rendkívül sikeres Who Wants to Be a Millionaire (Legyen ön is milliomos), valamint a Trivial Pursuit című játékok is játszhatóak lesznek.

A korábban egyébként a GPRS technológiás, 2,5G-nek is nevezett mobiltelefonokat tekintve nagyon kritikus véleményű szakértők az elmúlt időkben egyre inkább kiállnak már ezen új mobiltelefonok mellett is. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy az elmúlt napokban, hetekben az összes nagyobb, mobiltelefonokat gyártó cég, így a Motorola, a Nokia, az Ericsson és a Siemens is bemutatta első saját GPRS telefonját. Az első kereskedelmi forgalomban kapható GPRS mobiltelefon egyébként a Motorola Timeport 260 volt, melynek nemsokára már az utódja is megjelenik majd. A még nagyobb adatátviteli sebességre képes Motorola mobiltelefon a Timeport 280-as nevet fogja majd viselni. Míg a Motorola Timeport 260 csak három GSM slotot használ, addig a Motorola Timeport 280 már négyet, így az egyébként ugyancsak tri-band 280-as GSM telefon még jobb kapcsolódási sebességekre lesz képes.


A modell kezében a Talkabout 192, a v66 és a Timeport 280 GRPS telefonok vannak.

A Motorola ezeken a high-end kategóriába sorolható eszközökön kívül egy belépőszintű GPRS mobiltelefont is bejelentett, mely a keresztségben a Talkabout 192 nevet kapta. Ezen kívül pedig még egy, szinte kéziszámítógép tudású (Accompli 008), valamint egy "divatos" külsejű, mini (V66) Motorola GPRS mobiltelefon megjelenése is várható a közeljövőben. A V66 tömege mindössze 79 gramm lesz, valamint 84 x 44 x 21 milliméteres méretekkel fog rendelkezni.

"A Motorola Accompli 008-as új készülékek segítségével a felhasználók pillanatok alatt küldhetnek és fogadhatnak majd SMS-eket, elektronikus leveleket, vagy akár faxokat is. Reményeink szerint nagyon sikeresek lesznek majd az ezeken a készülékeken játszható Who Wants to be a Millionaire és Trivial Pursuit című játékok. Az Accompli 2 MB-os integrált memóriával rendelkezik, valamint akár még a kínai kézírás felismerésére is képes lesz." - nyilatkozta Mike Zafirovski, a Motorola cég személyi kommunikációs alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #11
    Ericsson a király!! A Nokia a szoftvereket rontja el, de nagyon. A Motorola egész jókat hoz össze. A Siemensnek meg már itt lenne az ideje olcsó telefonba is hanghívást rakni, meg az irányítást barátságosabbá tenni.
  • hgy #9
    Szerintem ezek a telefonok tök jól néznek ki, régen a Motorola nem csinált ilyen barátságosan kinéző mobilokat.
    A fenti cikkel kapcsolatban lenne egy kérdésem, látott már valaki ilyen Accompli 008-ast, csak azért mert én már régóta akarok venni magamnak egy palmotopot és ha ez még mobiltelefon is akkor nekem ilyen kell.
  • Lacc #5
    A Nokia a legjobb.
  • Aquli #1
    Nem nagyon ertek a telefonokhoz, de a toplistan szerintem elso a Nokia, masodik az Ericson meg a Motorola, harmadik a Siemens, es negyedik az Alcatel