MTI

715 milliárd forintért megveszi a magyar állam és a 4iG a Vodafone Magyarországot

A Vodafone Group megállapodott a 4iG Nyrt.-vel és a Corvinus Zrt.-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100 százalékának eladásáról, összesen 715 milliárd forint (1,8 milliárd euró) vállalati értéknek megfelelő készpénzes ellenértékért - közölte a Vodafone Group.

A közlemény szerint a Vodafone Magyarország az egyik vezető konvergens hálózatüzemeltető Magyarországon, és a 4iG-vel való egyesüléssel a mobil és vezetékes kommunikáció terén egyértelműen a második legnagyobb szolgáltató jön létre, szélesebb körű információs és kommunikációs technológiai, IKT-kapacitással. Az akvizíció megfelel a magyar állam törekvésének egy nemzeti IKT-csoport létrehozására - közölték. Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója a hírt megerősítette, de kommentálni nem kívánta, részleteket nem közölt.

Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója elmondta: "A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az IKT-szektorban. A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban sikeres és innovatív tevékenységet folytat, sokkal erősebb léptékű és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját".

A tranzakció a kötelező átvilágítás befejezésétől, a felek tranzakciós dokumentációjának megkötésétől és a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ. A tranzakciót a felek 2022 végére tervezik lezárni. https://newsnreleases.com/2022/08/22/vodafone-group-to-sell-vodafone-hungary-for-e1-8-billion/

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #19
    Van baj nálad látom...
  • ostoros #18
    Azért amikor a MOL részvényeket visszavásárolta az oroszoktól, te is örültél.
  • Ellaberin #17
    Ez mind szép és jó....lenne, ha nem ejtőernyős csonivnyikokkal - értsd, életében nem dolgozott max lopott - töltötte és tölti fel ezeket a cégeket. A holdudvara van, lesz kitömve pénzzel és mind azt lesi, hogy nyalhat be neki még mélyebben.
    A szakértelem, amivel egy ilyen méretű "egybe" gazdaságot el tudna vezetni nem létezik. Még a szocializmusban is területileg szedték szét az irányítást és hangolták össze a "jövőt". Ez volt az un. öt éves terv.
    Ennek a hazudozó szélkelepnek két napra előre nincs terve, mindek arra fordul, ahonnan a pénzt reméli, majd oda sz.rik. A saját kezében akar összefogni mindent, amit bólógató jánosokkal akar kivitelezni.
    Látszik is az eredménye, mert a világpiacon hozzáértők is vannak, zuhan a forint, amikor csak hozzáér valamihez.
    Az meg hogy választott, meg el lehet küldeni, ezt te sem gondolod komolyan. Ezt ebből a saját maga kreálta álomvilágból - amit támogat még mindig milliónyi birka - csak a temetőben lehet végleg befejezni. Addig meg sz.punk, ilyen és még hasonló "tranzakciók" révén.
    (A netet, meg akkor húzzák ki a konnektorból, hogy még fel se eszmél, hogy kizárták a világból. Megveheti mellé a telenyomort is, akkor is kicsi lesz a f.sz. hozzá)
  • Agyturbinikusz #16
    Nem tartozik a globális nagytőke.....

    A milliárdosok száma Kínában a legnagyobb országra kivetítve...
    Ott is ám a pénz az úr...
    Ahhoz hogy saját legyen, kell firmware szinten gondolkozni, ahhoz kell az egész dokumentáció szőröstol bőröstől.

    Azt nem nem adja oda a gyártó....

    Tudom te megoldod okosnak, csak nehogy az iráni centrifuga szindróma legyen a vége.
  • kvp #15
    "Miért volt az angoloknak hirtelen szükségük erre a pénzre?"

    Amiert a kanadaiaknak is amikor eladtak a UPC a halozatat a Vodafone-nak, meg a norvegok a Telenort. Egyszeruen a haboru es a gazdasagi helyzet miatt vonulnak ki a nem termelo multik az orszagbol, mert zsugordik a piac. Az emberek nem a futesrol vagy az etelrol fognak lemondani eloszor, hanem a HBO-rol, a szelessavu netrol, meg az uj 5G-s mobil keszulekekrol. A 3G leallitasaval egy rakat elofizetes szunik meg, ugyanis az emberek egy resze nem fogja 5G-sre cserelni a korabbrol megmaradt 2G-s tartalek keszuleket a regi feltoltokartyaval vagy ha ez az elsodleges keszuleke, akkor csak lemondja a netet es hasznalja hivasra meg sms-re. Hatalmas zsugorodas a piacon es egyebkent pontosan ugyanez tortenik a briteknel is.

    "Mint jól tudod, ha az adott infrastruktúra software-t futtat, ha azt mondják holnaptól nem használható, akkor lett egy ~800mrd Ft értékű karácsonyfa."

    Ha addigra le van valasztva es sajat iranyitas alatt van, akkor lett egy nem vagy nehezen frissitheto, de teljesen jol mukodo rendszer. Egyebkent a kinaiak akik a legtobb hardvert gyartottak nem tartoznak a nyugati szovetseghez, ezert minimalis befolyassal rendelkezik felettuk a globalis nagytoke. Jelenleg foleg a cegvezetes az ami leginkabb dontesi helyzetben van egy adott halozat mukodesevel kapcsolatban.
  • Arnika19 #14
    Abba a németek is beleszólnak, azt nem tudja kizsaroltatni, mert akkor a többi német cégre is az várna és abba bele törne a bicskája, de ők is fenntartják az Orbán rezsimet.
    Miért volt az angoloknak hirtelen szükségük erre a pénzre? Kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot a maffiától.
  • Arnika19 #13
    Amíg nem egy fasiszta "puha" diktatúra van ott ami nálunk, akkor inkább az USA-ra szavazok, de egyáltalán nem igaz a mit írsz a számonkérhetőségről.
  • Agyturbinikusz #12
    Mint jól tudod, ha az adott infrastruktúra software-t futtat, ha azt mondják holnaptól nem használható, akkor lett egy ~800mrd Ft értékű karácsonyfa. Arra jó lesz, hogy az alap erőműveket terhelje.

    Ennyit a nagy független hálózatról.
    Köszönöm a figyelmet.
  • kvp #11
    "Mennyivel jobb is lesz mikor egy ember dönt lényegében egy egész ország sorsáról az élet bármely területén"

    Amig az illeto valasztott es levalthato (valamilyen modon), addig kevesbe problemas mintha egy ismeretlen ember lenne egy tavoli orszagban, akit akkor sem tud elkapni a nep ha mar nagyon elege van. Ezert is problemas az Europai Egyesult Allamok. Ott nincsennek konnyen felelossegre vonhato vezetok, sot sokszor az se vilagos, hogy ki is iranyitja a donteshozatalt.
  • ntex #10
    Mennyivel jobb is lesz mikor egy ember dönt lényegében egy egész ország sorsáról az élet bármely területén... hmmhmm...