Berta Sándor

Meredeken nő a vezeték nélküli fülhallgatók népszerűsége

A trend tavaly kezdődött és az idén is folytatódik.

A Counterpoint Research legfrissebb összesítése alapján a vezeték nélküli fülhallgatók piaca tavaly 78 százalékkal növekedett és az idei esztendőben sem várható változás. A területen az Apple számít meghatározónak - többek között az AirPods miatt, ugyanakkor egyre kevesebb készüléket ad el, míg a második és a harmadik helyen a Xiaomi és a Samsung található.

Az idei esztendő végére az Apple (AirPods) piaci részesedése 31 százalékról 27 százalékra fog mérséklődni, annak ellenére, hogy az év során kereken 84 millió darab ilyen terméket szállít majd ki a kaliforniai konszern. A második Xiaomi piaci részesedése 9 százalék lesz, a harmadik Samsungé 7 százalék, míg a negyedik a JBL-é pedig 4 százalék. A fennmaradó 53 százalék számos kisebb piaci szereplő között fog megoszlani.

Az idén a piac várhatóan 33 százalékkal növekszik majd. Amíg tavaly "csak" 233 millió darab fülhallgatót adtak el, addig 2021-ben 310 millió darabot fognak. A kutatók kiemelték, hogy a koronavírus-járvány csak korlátozottan befolyásolta az értékesítést. Ennek oka az volt, hogy a legtöbb eszközt általában online vásárolták meg az emberek és a keresletet az otthoni munkavégzés alaposan növelte. Így elsősorban az olcsóbb és a közepes áron beszerezhető modellek tudták növelni a piaci részesedésüket.

A Counterpoint Research arra számított, hogy a prémiumkategóriás fülhallgatók piaca hamarosan helyreáll, miután sikerült átvészelni a koronavírus-járványt, miközben az olcsóbb készülékeket még agresszívebb árakon fogják kínálni azért, hogy növelni tudják a piaci részesedésüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lonvard #6
    Én is szeretem a vezetéknélkülimet, bár rettenetesen sokat szenvedek azzal, hogy ha kiveszem a fülemből, akkor kikapcsol, és mikor bekapcsol, akkor sokszor újra kell hangolni, mert az egyik oldala hangosabban szól. Először azt hittem, hogy ez valami gyári hiba. Persze lehet az, de már megtanultam együtt élni vele. Mindenesetre szívesebben vennék egy ebből a szempontból stabilabb cuccot. Amiben jó az enyém, hogy beleesett már minden szarba, de szó szerint. Volt hogy kukát mostam, kiesett a fülemből, bele a kuka 20 centis zsíros-mocskos-szaros-hipós levébe - elmostam, és semmi baja. Ezen kívül mindenfélén csattant már, de az ütődést is jól állja. Szóval nem féltem. Amúgy szerintem rettenetesen könnyen elveszíthető.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.05.08. 23:51:56
  • cateran #5
    Egyetertek, de mar annyira maceras jackes telefont vadaszni, hogy lesz***rom..De en is jobban szeretem a vezetekest
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.05.08. 16:14:41
  • wraithLord #4
    Ez a true/full wireless fülhallgató tényleg nem a legjobb ötlet, még a töltőjét is töltögetni kell. Illetve úgy általában a sima wireless füllhallgatókért sem rajongok különösebben, mert azok is kb. 8 órát bírnak.
    Viszont a vezetéknélküli fejhallgatómat szeretem, 40 órát bír, gyorsan lehet tölteni, a formátumából adódóan jó hangja van, és kényelmes/hasznos dolog tud lenni, hogy nincs vezeték. De vezetékesen is lehet használni, ha kell.

    Viszont sosem vettem olyan telefont, amin nincs jack, mert attól, hogy általában nem használom, még nem baj az, ha van. Mindig van nálam vezeték a wireless fejhallgatómhoz és sima vezetékes fülhallgató "vész" esetére... :D
  • barret #3
    Nekem van,de nem használom! Sokkal kényelmesebb a vezetékes,nem kell töltögetni,pároztatni,és várni,mikor merül le...
  • cateran #2
    Azt nem neveznem nepszerusegnek, ha mestersegesen rakenyszeritik a embert.....
  • Lapajka #1
    Aztán majd nézzük meg 10 év múlva mennyit nő az agyrákosok száma...