Ötvös Tibor

Monster Hunter - Szörnybirodalom, mindig van lejjebb

Aki azt gondolta, hogy A kaptár utolsó része után nincs lejjebb, tévedett. A Monster Hunter egy újabb debil filmes adaptáció a Milla Jovovich - Paul W.S. Anderson házaspár kötényéből.

Hogy tetszett a Monster Hunter - Szörnyvadászat?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Tipikus játékos adaptáció, semmi szükség ezekre
Ebben a hónapban két olyan film is a mozikba kerül, melyek egy videojáték alapján készültek. A Mortal Kombat összességében tűrhető volt, de most a Szörnybirodalomra kell vesztegetni pár karaktert. Sajnos nem túlzás a jelző, erről a filmről írni szenvedés. Azt hittem, hogy a 2017-es A kaptár: Utolsó fejezet után már nincs lejjebb a Paul W.S. Anderson - Milla Jovovich páros számára, de sajnos bizonyították, hogy még nem értük el a gödör alját. És hogy miért adja el a jogokat a Capcom továbbra is el nekik, az számomra óriási kérdés.

Adott egy katonai alakulat, akik egy vihar után átkerülnek egy másik világba, ahol aztán hatalmas szörnyek támadnak rájuk. Miután pillanatok alatt elhullik a csapat nagy része, hősnőnk találkozik egy ottani harcossal, akivel aztán elindul a Szörnyvadászat. De persze kardokkal és íjakkal, hiszen ezeken a lényeken egy gépágyú lövedékei vagy a sima gépfegyverek nem fognak - de az acélpenge igen. Agyrém az egész, komolyan mondom. Az egyetlen "pozitívumnak" a szörnyek nevezhetők. Rathalos, Diablos és a többiek nagyon pazarul festenek a vásznon, szóval az effektekért felelős brigád mindenképpen megérdemel egy nagy pacsit.


Azonban ezen kívül semmi jó dolog nem jut az ember eszébe a vetítés után. Az alaptörténet katasztrófa, a színészek nagyon kelletlenül ténykednek a filmben, a karakterekkel nem kezdenek semmit (pedig Tony Jaa-ban volt potenciál). A vágás szokásos módon kapkod, ugrál, ami élvezhetetlenné teszi a látványt, a végére pedig elfogyott a pénz és egyszerűen elvágják az egészet. Paul W.S. Anderson egyre lejjebb tolja saját magát karrierje amúgy is saras létráján, pedig eleinte voltak jó próbálkozásai. Azonban hol van már a Mortal Kombat vagy Kurt Russel-féle A katona... most már csak A kaptár van és a Monster Hunter.

Nagyon remélem, hogy a Capcom vagy nem adja el többé senkinek a játéka jogait vagy pedig jobban odafigyelnek, mi is történik a forgatáson. Mintha a forgatás felénél megnézték volna a nyersanyagot és odaszóltak, hogy "Anderson, ez így nagyon nem lesz jó". Jön egy váltás, amihez viszont a sztorit is jegyző rendezőnek nem volt kedve és ez érződik is a hátralévő részen. A Monster Hunter - Szörnybirodalom egy tipikusan rossz, debil film (sajnos egy másik kritikus már elsütötte a Resident Debil címkét, ami nagyon találó), mely nem érdemelte meg a mozis premiert. Biztos lesznek katasztrófaturisták, akik mindenben megtalálják a pozitívumot... de itt nagyon kell majd keresniük. Jó bányászást, a többiek menjenek a hónap másik játékos premierjére.2/10.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Monster Hunter - Szörnybirodalom (Monster Hunter)
szinkronizált, amerikai-német fantasy, 103 perc, 2020
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Paul W.S. Anderson
Forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson
Producer: Dennis Berardi, Jeremy Bolt, Ken Kamins, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz
Operatőr: Glen MacPherson

Milla Jovovich (Artemis)
Ron Perlman (Admirális)
Tony Jaa (Vadász)
Meagan Good (Dash)
T.I. (Link)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #26
    Mindkét Koreában egyenlőség van a hadseregben.
  • Yagami #25
    Teljesen inkompetens/dilettáns, "fimletmégéletébennemlátott", szokásos mai idióta maki "kritikus" "cikkíró". Már a címtől rosszul voltam, pláne pár sor után. Inkább ne írtad volna meg a cikket, relevancia nulla. Csak kurva káros, mert terjesztitek a hülyeségeket (nem az SG-re értem, hanem az ilyen emberek, mint te is, és egyre többen vagytok sajnos mind a szakmában /lol/, mind az élet többi területein is).
    Amúgy kb. az egyik legjobb játék-adaptáció okádmány lett az összes eddigi közül a Sonic mellett; te kibaszott kretén. Ja, az...fasznak kell ezzel "foglalkoznod", mondjuk még szerencse, hogy 15 éve hugyozom le a "kritikusokat", úgyhogy igen; személyesen neked szól ez, a cikket felesleges is elolvasni pár sor agyhalottság után.
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2021.06.14. 19:55:09
  • Lapajka #24
    Annyira mese ez a film, hogy igen, nem veszi be az agyam, amit erőszakolsz... Mi köze ennek a realitáshoz ember? Ebben vígan lehet szuperkatona Jovovich is... (Amúgy meg nem szoktad még meg a Kaptár 114-edik része után sem? Abban is lezúz mindenkit...) ahogy kelekótya Tony Jaa is, meg sárkányok, óriás homokférgek és másik univerzumba spontán nyíló átjáró a sivatagba... mellesleg... nézz már meg pár csajos szuperhősös filmet..! Pálcika csajok szarrá vernek mindenkit benne, az megvan? Pedig azok elvileg nem ennyire mesék, bár nem tudom, némelyik ilyen... aki realitást követel hörögve, egy ilyen egyszer nézős esti laza program filmtől, az menjen már el egy szibériai kőfejtőbe pár évre, vagy fel a Himalájába egy kolostorba, hogy észre térjen... ha túléled, hazajössz, és el elszel ájulva egy ilyen filmtől, hogy milyen komoly... Túl sok hülye filmet meg játékot tömtél az agyadba, és nem tudsz már tisztán gondolkodni tőlük... Legközelebb majd horrorfilmtől is követeld meg légy szíves a teljes realitást...
  • Cyberdog #23
    A legfontosabb eszembe sem jutott. A Peshmerga-nál (Kurd Fegyveres Erők) illetve az szíriai kurd fegyveres erők, női szárnya a YPJ-nél (Yekîneyên Parastina Jin‎ - Női Védelmi Erők) most már 2013 óta harcolnak az Iszlám Állam ellen.
    These Women Are Fighting Al-Qaeda In Syria - BuzzFeedNews
  • cateran #22
    "És full női alegységek, a vegyes pont az ő tapasztalataik alapján nem nagyon vált be"

    Ha te mondod....a 33. Caracal zaszloalj mashogy tudja...(https://www.idf.il/en/minisites/caracal-battalion/)
    Meg alapvetoen az IDF is mashogy tudja..."The Israel Defense Forces formed a committee to consider allowing women to serve in combat positions, beyond the mixed-gender, light infantry units in which they already do, the military said Thursday."
    https://www.timesofisrael.com/idf-weighs-full-gender-integration-of-combat-units-as-women-sue-to-enlist/

    "Az USÁ-ban most éppen az van, hogy az egységesített fizikai felmérésbe belerokkannak meg meddővé válnak a nők és mégsem fogják tudni bevezetni. Eddig ugye sima futás, fekvőtámasz, felülés húzódzkodás volt, és a legjobb női követeleményszint alig volt jobb, mint a férfi minimum. Ez a realitás"

    Majd 1 eve, hogy hivatalosan Green Beret-es lett 1 no az USA-ban, de kicsire nem adunk...(Mar a 80-as evekben is volt, aki sikeresen elvegezte..."Capt. Kathleen Wilder did in 1980, though she was not permitted to graduate at the time.") https://www.armytimes.com/news/your-army/2020/07/09/a-woman-became-a-green-beret-today-a-huge-milestone-for-the-army-and-the-military-but-she-isnt-the-first-female-to-earn-the-title/

    Vagy pl a SAS-nal: https://www.bbc.co.uk/news/uk-51553815

    "és Jovovic megverte Tony Jaa-t, én nem látom a realitást..."

    Majd egyszer meselek arrol, hogy mit jelent a szineszet....Tudod kitalalt karaktereket szemelyesitenek meg....Jaa lehetett volna akar 1 szemuveges aktakukac is, aki 1 6 eves pofonjatol felholtan dol el, ha a megszemelyesitendo karakter ilyen...(mondjuk erdekelne, hogy milyennek kepzelnek el itt egyesek 1 noi katonat, aki harci egysegnel teljesit szolgalatot....Gondolom valami Schwarzenegger noi varianskent...Ekozben: https://www.nationalgeographic.com/culture/article/women-are-in-the-fight-on-todays-battlefields-feature)
  • Zombee #20
    És mit szólsz ahhoz, amikor a rendező abból sem tud filmet forgatni, amit ő maga írt? Pedig Anderson valóban nem csak szar filmeket tudott valaha csinálni, az említett Event Horizon egy remek sci-fi/horror, a Soldier is teljesen jó 80-as éveket idéző akciófilm.
    De ez a Monster Hunter szar. Nem azért, mert játékadaptáció, tudtommal a játéknak is kb. annyi sztorija van, hogy abból szinte bármilyen óriás szörnyes film elkészíthető. Ez egyszerűen egy rossz film. Nem is azért, mert Jovovich hiteltelen kommandósként, semmi baj, hegy méretű szörnyek sem léteznek, nem ezért rosszak a karakterek és a sztori.
    Hozzátenném, Anderson a legjobb filmjeiben íróként nem is közreműködött. :) Kivéve az első Resident Evil-t, ami még egy korrekt alkotás volt.
  • Cyberdog #19
    Például Izraelben mindenki sorköteles, férfiak és nők egyaránt, amely két évre szól és utána tartalékos állományba kerül minden leszerelt személy még jó pár évre is. Háború esetén mozgósíthatóak a tartalékosok is. Ott a nők vezetnek harcoló egységeket, sőt a különleges alakulatoknál is nem egy harcoló egységnek női vezetője van.

    Érdekes látni, hogy kultúránként mennyire változik a nők megítélése. Még a nyugati országokban csak az utóbbi 10-20 évben engedik a nőket a harcoló egységekbe, vagy olyan egységbe, amelyet konfliktusok esetén bevetnek, addig ez más országokban nem is olyan ritka már 50-60 éve sem, sőt egységparancsnokok is vannak. Azaz akad egy konfliktus, akkor a harcoló egységeket nők vezetik. Egyes vélekedések szerint, a nők brutálisabbak a harctéren, mint a férfi társaik.

    Ahol az egyenjogúság érvényesül a hadseregben: Izrael, Kína, Dél-Korea, Vietnam, Laosz, Kambodzsa úgy a dél-kelet ázsiai országok nagy része. Dél-amerikai országok nagy része. Néhány afrikai ország (de ott elvétve, de azért akad), mint a Dél-Afrikai Köztársaság.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2021.05.17. 20:55:54
  • Macropus Rufus #17
    hát ez alapján ugye egyetlen egy filmnek sem kellene a valóságot még csak picit sem követnie, hiszen mindegyik mese. Nem cctv kamerákat nézel, hanem valaki által kitalált sztorit. Ez lehet krimi, thriller, horror bármi. Mindegyik csak egy mese. Még az olyan filmek is mint pl. az Apollo13. Mert az is csak egy mese. Nem doku és nem is real time követted az eseményeket egy cctv-n keresztül, egy valóságos sztori által ihletett mese. Gyak. minden ami nem doku az mese. (mondjuk a dokuk között is van sok ami inkább mese mint doku)
  • Cyberdog #16
    Nem bírom a jelzőket névként használó karaktereket.
  • 100pole #15
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Végén a csuklyás fazon, az meg ki?