• Cyberdog
    #19
    Például Izraelben mindenki sorköteles, férfiak és nők egyaránt, amely két évre szól és utána tartalékos állományba kerül minden leszerelt személy még jó pár évre is. Háború esetén mozgósíthatóak a tartalékosok is. Ott a nők vezetnek harcoló egységeket, sőt a különleges alakulatoknál is nem egy harcoló egységnek női vezetője van.

    Érdekes látni, hogy kultúránként mennyire változik a nők megítélése. Még a nyugati országokban csak az utóbbi 10-20 évben engedik a nőket a harcoló egységekbe, vagy olyan egységbe, amelyet konfliktusok esetén bevetnek, addig ez más országokban nem is olyan ritka már 50-60 éve sem, sőt egységparancsnokok is vannak. Azaz akad egy konfliktus, akkor a harcoló egységeket nők vezetik. Egyes vélekedések szerint, a nők brutálisabbak a harctéren, mint a férfi társaik.

    Ahol az egyenjogúság érvényesül a hadseregben: Izrael, Kína, Dél-Korea, Vietnam, Laosz, Kambodzsa úgy a dél-kelet ázsiai országok nagy része. Dél-amerikai országok nagy része. Néhány afrikai ország (de ott elvétve, de azért akad), mint a Dél-Afrikai Köztársaság.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2021.05.17. 20:55:54