26
  • ostoros
    #26
    Mindkét Koreában egyenlőség van a hadseregben.
  • Yagami
    #25
    Teljesen inkompetens/dilettáns, "fimletmégéletébennemlátott", szokásos mai idióta maki "kritikus" "cikkíró". Már a címtől rosszul voltam, pláne pár sor után. Inkább ne írtad volna meg a cikket, relevancia nulla. Csak kurva káros, mert terjesztitek a hülyeségeket (nem az SG-re értem, hanem az ilyen emberek, mint te is, és egyre többen vagytok sajnos mind a szakmában /lol/, mind az élet többi területein is).
    Amúgy kb. az egyik legjobb játék-adaptáció okádmány lett az összes eddigi közül a Sonic mellett; te kibaszott kretén. Ja, az...fasznak kell ezzel "foglalkoznod", mondjuk még szerencse, hogy 15 éve hugyozom le a "kritikusokat", úgyhogy igen; személyesen neked szól ez, a cikket felesleges is elolvasni pár sor agyhalottság után.
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2021.06.14. 19:55:09
  • Lapajka
    #24
    Annyira mese ez a film, hogy igen, nem veszi be az agyam, amit erőszakolsz... Mi köze ennek a realitáshoz ember? Ebben vígan lehet szuperkatona Jovovich is... (Amúgy meg nem szoktad még meg a Kaptár 114-edik része után sem? Abban is lezúz mindenkit...) ahogy kelekótya Tony Jaa is, meg sárkányok, óriás homokférgek és másik univerzumba spontán nyíló átjáró a sivatagba... mellesleg... nézz már meg pár csajos szuperhősös filmet..! Pálcika csajok szarrá vernek mindenkit benne, az megvan? Pedig azok elvileg nem ennyire mesék, bár nem tudom, némelyik ilyen... aki realitást követel hörögve, egy ilyen egyszer nézős esti laza program filmtől, az menjen már el egy szibériai kőfejtőbe pár évre, vagy fel a Himalájába egy kolostorba, hogy észre térjen... ha túléled, hazajössz, és el elszel ájulva egy ilyen filmtől, hogy milyen komoly... Túl sok hülye filmet meg játékot tömtél az agyadba, és nem tudsz már tisztán gondolkodni tőlük... Legközelebb majd horrorfilmtől is követeld meg légy szíves a teljes realitást...
  • Cyberdog
    #23
    A legfontosabb eszembe sem jutott. A Peshmerga-nál (Kurd Fegyveres Erők) illetve az szíriai kurd fegyveres erők, női szárnya a YPJ-nél (Yekîneyên Parastina Jin‎ - Női Védelmi Erők) most már 2013 óta harcolnak az Iszlám Állam ellen.
    These Women Are Fighting Al-Qaeda In Syria - BuzzFeedNews
  • cateran
    #22
    "És full női alegységek, a vegyes pont az ő tapasztalataik alapján nem nagyon vált be"

    Ha te mondod....a 33. Caracal zaszloalj mashogy tudja...(https://www.idf.il/en/minisites/caracal-battalion/)
    Meg alapvetoen az IDF is mashogy tudja..."The Israel Defense Forces formed a committee to consider allowing women to serve in combat positions, beyond the mixed-gender, light infantry units in which they already do, the military said Thursday."
    https://www.timesofisrael.com/idf-weighs-full-gender-integration-of-combat-units-as-women-sue-to-enlist/

    "Az USÁ-ban most éppen az van, hogy az egységesített fizikai felmérésbe belerokkannak meg meddővé válnak a nők és mégsem fogják tudni bevezetni. Eddig ugye sima futás, fekvőtámasz, felülés húzódzkodás volt, és a legjobb női követeleményszint alig volt jobb, mint a férfi minimum. Ez a realitás"

    Majd 1 eve, hogy hivatalosan Green Beret-es lett 1 no az USA-ban, de kicsire nem adunk...(Mar a 80-as evekben is volt, aki sikeresen elvegezte..."Capt. Kathleen Wilder did in 1980, though she was not permitted to graduate at the time.") https://www.armytimes.com/news/your-army/2020/07/09/a-woman-became-a-green-beret-today-a-huge-milestone-for-the-army-and-the-military-but-she-isnt-the-first-female-to-earn-the-title/

    Vagy pl a SAS-nal: https://www.bbc.co.uk/news/uk-51553815

    "és Jovovic megverte Tony Jaa-t, én nem látom a realitást..."

    Majd egyszer meselek arrol, hogy mit jelent a szineszet....Tudod kitalalt karaktereket szemelyesitenek meg....Jaa lehetett volna akar 1 szemuveges aktakukac is, aki 1 6 eves pofonjatol felholtan dol el, ha a megszemelyesitendo karakter ilyen...(mondjuk erdekelne, hogy milyennek kepzelnek el itt egyesek 1 noi katonat, aki harci egysegnel teljesit szolgalatot....Gondolom valami Schwarzenegger noi varianskent...Ekozben: https://www.nationalgeographic.com/culture/article/women-are-in-the-fight-on-todays-battlefields-feature)
  • Zombee
    #20
    És mit szólsz ahhoz, amikor a rendező abból sem tud filmet forgatni, amit ő maga írt? Pedig Anderson valóban nem csak szar filmeket tudott valaha csinálni, az említett Event Horizon egy remek sci-fi/horror, a Soldier is teljesen jó 80-as éveket idéző akciófilm.
    De ez a Monster Hunter szar. Nem azért, mert játékadaptáció, tudtommal a játéknak is kb. annyi sztorija van, hogy abból szinte bármilyen óriás szörnyes film elkészíthető. Ez egyszerűen egy rossz film. Nem is azért, mert Jovovich hiteltelen kommandósként, semmi baj, hegy méretű szörnyek sem léteznek, nem ezért rosszak a karakterek és a sztori.
    Hozzátenném, Anderson a legjobb filmjeiben íróként nem is közreműködött. :) Kivéve az első Resident Evil-t, ami még egy korrekt alkotás volt.
  • Cyberdog
    #19
    Például Izraelben mindenki sorköteles, férfiak és nők egyaránt, amely két évre szól és utána tartalékos állományba kerül minden leszerelt személy még jó pár évre is. Háború esetén mozgósíthatóak a tartalékosok is. Ott a nők vezetnek harcoló egységeket, sőt a különleges alakulatoknál is nem egy harcoló egységnek női vezetője van.

    Érdekes látni, hogy kultúránként mennyire változik a nők megítélése. Még a nyugati országokban csak az utóbbi 10-20 évben engedik a nőket a harcoló egységekbe, vagy olyan egységbe, amelyet konfliktusok esetén bevetnek, addig ez más országokban nem is olyan ritka már 50-60 éve sem, sőt egységparancsnokok is vannak. Azaz akad egy konfliktus, akkor a harcoló egységeket nők vezetik. Egyes vélekedések szerint, a nők brutálisabbak a harctéren, mint a férfi társaik.

    Ahol az egyenjogúság érvényesül a hadseregben: Izrael, Kína, Dél-Korea, Vietnam, Laosz, Kambodzsa úgy a dél-kelet ázsiai országok nagy része. Dél-amerikai országok nagy része. Néhány afrikai ország (de ott elvétve, de azért akad), mint a Dél-Afrikai Köztársaság.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2021.05.17. 20:55:54
  • Macropus Rufus
    #17
    hát ez alapján ugye egyetlen egy filmnek sem kellene a valóságot még csak picit sem követnie, hiszen mindegyik mese. Nem cctv kamerákat nézel, hanem valaki által kitalált sztorit. Ez lehet krimi, thriller, horror bármi. Mindegyik csak egy mese. Még az olyan filmek is mint pl. az Apollo13. Mert az is csak egy mese. Nem doku és nem is real time követted az eseményeket egy cctv-n keresztül, egy valóságos sztori által ihletett mese. Gyak. minden ami nem doku az mese. (mondjuk a dokuk között is van sok ami inkább mese mint doku)
  • Cyberdog
    #16
    Nem bírom a jelzőket névként használó karaktereket.
  • 100pole
    #15
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Végén a csuklyás fazon, az meg ki?
  • Kelta
    #14
    Ez volt életem egyik legrosszabb filmje, pedig van tolongás
  • Mentol
    #13
    Tony Jaa többet is csinálhatott volna. Ráadásul elveri egy ilyen fogpiszka nő...
  • Atisz #12
    A debilezéssel óvatosan, pláne egy olyan oldalon amely rendszeresen körülrajongja az idiótábbnál idiótább szuperhős "filmeket" ;)
  • lammaer
    #11
    Annyira nem volt gáz, inkább ez mint a szuperhérős n+1. mentsük meg a világot filmek.
  • Lapajka
    #10
    Te nyomoronc, ezt magyarázzuk az ilyen fékezett habzásúaknak baszki hogy EZ EGY MESE... erre beröfögöd újra a hülyeséget, hogy mi reális meg mi nincs a valóságban... Ember, próbáld végre felfogni: EZ A FILM NEM A VALÓSÁGRÓL SZÓL... most olvasd újra az utolsó mondatot... most már érted remélem... Megjegyzem USA-ban hogyne lenne.
    Az amerikai hadsereg kb egyharmada nőkből áll... ezrével vannak tisztek köztük. Az ilyen nagyokos fotelharcosokat, mint te, valószínűleg közülük a legbénább is szétgyalázná röhögve...
    Bevetésiek is vannak bizony... kőkemény nőcik kérlek szépen... még a Navy seals-nél is (bár ott nem gyakori, mert nagyon kemény teszt után lehet bejutni) Jó reggelt kívánok bikfickém...
  • Lapajka
    #8
    Ha az új MK volt a tűrhető, akkor ez Oscar díjas film! Jojovich soha nem volt egy nagy lírai színésznő, nem is akart lenni, megmaradt egyszerű kevés szöveges, de szívdöglesztő akciósztár, és abban viszont nagyon jól teljesít. Ahogy ebben a filmben is kifogástalan. Kimondottan üdítő, hogy a harcművész filmek istene Tony Ja vállalt szerepet ebben, de mondjuk jól elcseszték a karakterét persze, ez egy másik kérdés... Tehát ehhez nem kellett sem tehetség sem tudás, a sarki kocsmából bárkit betanítok két hét alatt erre a szerepre és eljátssza simán... még lehet jobban is... (mert nyilván frusztrálta Tony-t hogy ez akkor ennyi volt és a gázsira sem hiszem hogy rászorult)... ez nagy hiba, nem kellett volna ide ő.... ez neki tényleg túl B film... Amúgy meg ettől függetlenül egyáltalán nem B, hanem abszolút A akciófilm, A sztárral a főszerepben. Kifogástalan CGI betétekkel. Egy hülye játék alapján, mégis milyen legyen... hamleti monológokat sírjon el Hopkins és Susan Saradon a szerepbe halva..? A játék adoptációk elég ritkán adnak mélyebb művészi élményeket, mint ahogy a képregény filmek sem nagyon sajnos... ez egy habkönnyű műfaj, úgy kell nekiállni... én már az elején kellemesen csalódtam, mert zseniálisan adta a kőkemény tengerésztiszt csajt Milla... aztán előbb Tony Ja miatt is, majd utána már őmiatta nem annyira, ahogy haladtunk a sztoriban... egy biztos, (SPOILER) hogy nagyon hosszan bunyóznak, filmtörténeti rekord (főleg hogy tök értelmetlenül, csak túlélési ijedtségből lényegében), azt nem mondom hogy túl látványosan és technikásan, de jó iparos szinten legalábbis, és jó a Jojó is, jól betanulta a koreográfiát... a hiányosságokat az időtartam hivatott pótolni, amire szerintem még Jackie Chan is csettintett... és lényegében egyébként ez a történet csúcspontja... a többi nem nagyon méltó említésre, egy hülye sárkányos CGI akciómese a sok közül... erről nem tehet más csak az író... (a rendező nem mindig képes és hajlandó az egészet átírni, hogy jobb legyen a sztori)... járvány alatti chill filmnek teljesen megfelel...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.05.14. 18:39:47
  • hunbalee
    #7
    Átlagos volt, láttam már sokkal szarabb filmeket is.
  • CairoJack
    #6
    Hát ez egy igazi szutyok sz.r film. Elképesztően béna, unalmas és rossz.
  • Cyberdog
    #5
    Uwe Boll kéri vissza a legrosszabb rendező címét...
    (Már a német adótörvényekkel sem lehet magyarázni, a tehetségtelenségét... :D)
    De, úgy látszik akad követője... Paul W.S. Anderson. :)

    Pedignem volt Ő ilyen rossz rendező. Event Horizon és a Soldier (mondjuk ezt lehúzták a kritikusok és ha jól tudom, bukta is lett, de nekem tetszett). Az Event Horizon meg kimondottan jó film lett.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2021.05.14. 18:06:13
  • kalapos01
    #4
    "em tetszett az SG-nek tehát jó film. "

    Végignéztem, hogy szerinted mik a jó filmek: A szürke 50 árnyalata 1-2, Amy Schumer legutóbbi két komédiája, az új Charlie angyalai, az új Szellemirtók, uhh. Persze nem ciki a dolog, csak más az ízlésed.

    De hát mit várjon az ember, aki kellemesen szar filmeket, ilyet meg godzillákat néz normális filmek helyett.
  • cateran
    #3
    "hiszen ezeken a lényeken egy gépágyú lövedékei vagy a sima gépfegyverek nem fognak - de az acélpenge igen. "

    Mondjuk nem lett volna hulyeseg, ha "kritika" elott megnezi a filmet....Amugy messze nem olyan rossz adaptacio, az MK-ra pl koroket ver (jo, ez eppen nem nagy kunszt)

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.05.14. 17:11:03
  • Jawarider
    #2
    Kaptár 3. része volt gáz, nem az utolsó
  • Szefmester
    #1
    Nem tetszett az SG-nek tehát jó film. És tényleg. Kellemesen szar volt mindössze. Voltak benne hibák, és erősen cliffhangeres a vége de amúgy élvezhető, esetenként humoros alkotás volt.
    Sokkal jobban élveztem mint a kong vs godzillát.