Gyurkity Péter

Bejelentette új processzorait az Intel

A cég négy új sorozatával a noteszgépek és az asztali konfigurációk mellett az egyéb eszközöket is lefedi.

Hónapok óta tudtuk, hogy az Intel 11. generációja valamikor januárban, jó eséllyel a CES 21 alatt mutatkozik majd be, ez pedig így is lett, hiszen a gyártó a rendezvényen, virtuális módon rántotta le a leplet friss fejlesztéseiről. Egyszerre 4 eltérő családot mutattak be, amelyekkel szinte a teljes ágazatot lefednék.

A hivatalos bejelentésből rögtön kiderül, hogy a puszta teljesítmény helyett ezúttal az egészpályás letámadást, a piac szinte teljes lefedését emelik ki, ami azzal magyarázható, hogy az erő terén van mit behozniuk a konkurenciával szemben. Ennél talán fontosabb, hogy a játékokra kihegyezett laptopok a H-sorozatba tartozó friss chipeket kapják meg, amelyek a 10 nm-es Tiger Lake architektúrára épülnek, ezek pedig még a mindössze 16 mm vastag, szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtó noteszgépekben is helyet kapnak majd, az erősebb Xe grafikus vezérlőkkel, valamikor az első félévben. Az asztali szegmensben a Rocket Lake-S fut be, akár 19 százalékos előrelépést nyújtva a 10. generációhoz képest, még mindig 14 nm-en, ezúttal legfeljebb 8 maggal, gyorsabb DDR4-memóriával, a régebbi, 400-as sorozatú, valamint az új, 500-as alaplapok támogatásával.


A kisebb eszközök, így például a Chromebook, terén a 10 nm-es Pentium Silver és Celeron processzorok jelennek meg, ezek között 3 10 wattos és további 3, mindössze 6 wattos változat szerepel, legalábbis az első körben. Ezen a téren az eltérő frekvencia számít a legnagyobb eltérésnek, a hivatalos jelentések szerint összesen 170 különböző termékben érkeznek majd ezen példányok. Az üzleti felhasználásra szánt noteszgépek eközben a vPro biztonsági platformmal egészülnek ki, amely több eltérő formájú támadással szemben komoly védelmet nyújt. A 10 nanométeres gyártástechnológia mellett az Xe grafikus vezérlők, valamint a WIFI 6/6E támogatása érdemel említést, de érkezőben vannak a harmadik generációs Ice Lake Xeon-chipek is, amelyek sorozatgyártása már megindult.

A fenti termékek az idei év során jelennek majd meg a piacon, az elkövetkező hónapokban tehát bőven lesz miből válogatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PLaci #3
    Húzd ki a fejed az Intel seggéből. Attól még, hogy elmondasz mindennek még semelyik kritikámat nem tudtad megcáfolni.

    Találkoztál már ilyen 1,1GHz -es űber-fossal? Használhatatlan! Hiába fogyaszt elméletben keveset, miközben gyakorlatban bármi feladatot ténylegesen elvégezni olyan soká tart, hogy rég oda az aksi előny. Nem csoda, hogy nem merték egy AMD -vel összehasonlítani.
  • PLaci #1
    Only Intel and our partners can deliver this breadth of scale and designs.
    Lóf*szt. Ugyan ezek a partnerek nagyszerű AMD processzoros gépeket is árulnak.

    A tetves 1,1GHz -es alap órajelű Pentium Silver N6000 -at hasonlítgatják a 2019 -ben piacra dobott ARM alapú MediaTek MT8183 -hoz.

    The one on the left is powered by AMD's R7 processor, and the one on the right is powered by our 11th Gen Intel Core i7 processor.
    Hányadik generációs R7? Csak nem egy 2017 -es R7 2700U, ami első generációs Zen?

    Majd elkezdik verni a mellüket, hogy 140 FPS helyett ők 154 FPS -t tudnak egy olyan RTX 3080 -al (ami globálisan közel beszerezhetetlen (mesés felár nélkül)), miközben újra "megfeledkezik" megemlíteni az összehasonlítás tárgyát képező AMD processzor generációját.

    Majd mutogatnak egy notit egy még kiadatlan GPU -val, összehasonlítási alap nélkül. Ez így zéró információ.

    A megjegyzések ki vannak kapcsolva.
    Muhahahahahahahahahaha!
    Utoljára szerkesztette: PLaci, 2021.01.13. 11:33:31