Szekeres Viktor

Új magyar animációs film kapott félmilliárdos állami támogatást

Ismét kerül pénz a magyar animációba.

Mint ismert, november 12-én nyújtottak be törvényjavaslatot annak érdekében, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap január 1-jétől Nemzeti Filmintézetként (NFI) működjön tovább. A napokban derült ki, hogy az NFI milyen filmeket támogat első körben, és melyeket dob vissza mindenféle anyagi segítség megítélése nélkül.

Az egyik támogatott film Gauder Áron, a Nyócker! alkotójának új animációja lett, aminek a címe Minden a rokonom - ez 450 millió forintot kapott. A francia koprodukcióban készülő alkotás egy teremtéstörténet lesz, afféle tisztelgés az indián törzsek bölcsessége előtt. A hivatalos leírás szerint a családi mozifilm alkotói arra vállalkoznak, hogy "gyerekek, fiatalok és felnőttek számára is látványos, szórakoztató történetben meséljenek a természet szeretetéről, és arról, hogy az összes élőlény a rokonunk, és együtt, harmóniában kell élnünk ezen a bolygón. Az indiánok világa egyszerre ismerős, és egzotikus, sok elemében rokon a bibliai és az ősi sámánisztikus világkép örökségével." A premier tervezett dátuma 2022. karácsonya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #2
    Hát ha a kép a rajzfilmből van elég ronda és béna a grafika.....
  • Celeborn #1
    Remélem ebből a pénzből normálisabb grafikát sikerül összehozni, mint a legutóbbi nagy sikerünknél. A Ruben Brandt hiába tűnt nagyon érdekesnek, a grafikai megvalósítás nálam kicsapta a biztosítékot.