Szekeres Viktor

Mundruczó Kornél újabb hollywoodi film elkészítésére kap esélyt

Ismét van esély egy amerikai Mundruczó-filmre.

Hollywoodban minden egyes stúdió több tucat film fejlesztését kezdi el évente, azonban ezeknek csak a töredéke kap a forgatókönyvük megírása után zöld utat, hogy leforgatásra kerüljenek. Ennek eredményeképp nagyon sok forgatókönyvíró és rendező úgy teremt magának igencsak jó megélhetést, hogy munkáik sosem látnak napvilágot, hiszen azért a filmesek és az írók a fejlesztés idejére elég jó fizetést kapnak.

És így jön a képbe Mundruczó Kornél. A legnagyobb amerikai filmes lapok és oldalak ismét hírt adtak arról, hogy mi lehet a magyar rendező következő filmje, ami továbbra is nagy szó, hiszen ez lenne az első hollywoodi munkája. A legtöbb lap a Fehér isten rendezőjeként utal Mundruczóra, aki elég sokáig úgy volt, hogy a Bradley Cooper és Gal Gadot főszereplésével tervezett Deeperrel debütálhat (a főhőse egy volt űrhajós lett volna, aki egy mélytengeri küldetésre indul egy újonnan felfedezett óceáni árkot felderítendő, mely becslések szerint a bolygó legmélyebb pontját rejtheti, de egyre lejjebb hatolva a mélységben, az űrhajós titokzatos erőkkel kényszerült volna szembe nézni, melyek fizikailag és pszichológiailag is hatottak volna rá), mely filmből lehet, hogy már nem is lesz semmi. Tavaly pedig az bírt hírértékkel, hogy a következő projektje az Inherit The Earth lehet, amit a Sony stúdió már 2011 óta fejleszt. A szkriptet Mundruczó felesége, Wéber Kata írhatta át, de nincs hír arról, hogy ez jutott volna valahova. (A történetéről csak a szkript előző iteráció alapján sejthetünk valamit, a Föld utolsó életben maradt emberéről szólt volna, illetve egy csapat robotról, akik megvédik őt a bolygót elözönlő zombiktól.)

A Deadline nemrég arról számolt be, hogy a Straight Up Films és a Phoenix Pictures szerődtette Mundruczót egy Joseph Merrick (alias Elefántember) életéről szóló alkotás elkészítéséhez, mely az utolsó napjait élő főhős és a gondozására kijelölt nő valószerűtlen szerelméről szólna. Talán ez a film meg is fog valósulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!